Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ της Ν.Υόρκης το Ελληνικό

Η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο που παρουσιάστηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, είναι να μετατραπεί σε χώρο πράσινου και αναψυχής η πίστα του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η κυβέρνηση θέλει ένα πάρκο στα....



πρότυπα του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και του Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. Η αξιοποίηση του Ελληνικού θα πρέπει να συνδυάσει δύο κεντρικά στοιχεία: Την εύκολη και ανοιχτή πρόσβαση των πολιτών στο πάρκο από τη µία πλευρά και τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεων από την άλλη που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας.

Με τις προτάσεις αυτές μεταξύ άλλων στις αποσκευές του, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ, στις 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διερευνήσει το ενδιαφέρον, τις αντιδράσεις και τις πιθανές αντιπροτάσεις αναφορικά με το Ελληνικό, στο πλαίσιο του Μνημονίου ύψους 5 δισ. δολαρίων που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών και προβλέπει, άλλωστε, επενδύσεις και στο χώρο του Real Estate.
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου