Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τρόφημα για καθημερινή κατανάλωση

Το να χάσει κανείς βάρος δεν γίνεται μόνο με την αποφυγή των λιπαρών τροφίμων. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αφαιρούν από τη διατροφή τους μόνο τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας χωρίς όμως την αντικατάστασή τους με ποιο υγιεινά πιάτα. Η πείνα δεν αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για την απώλεια βάρους. Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων είναι κάτι πολύ δύσκολο - δεν πρέπει όμως να ισχύει κάτι τέτοιο. Για να διατρέφεστε σωστά δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να σπαταλάτε πολύ από το χρόνο σας.Το μυστικό βρίσκεται στο να  γνωρίζετε ποια τρόφιμα υπερέχουν θρεπτικά.Το μυστικό είναι να έχετε υγιεινές, εύκολες επιλογές στη διάθεσή σας όταν χρειαστείτε ένα σνακ ή γρήγορο φαγητό. Το κλειδί είναι στην προετοιμασία. Αν έχετε υγιεινές επιλογές, όπως τα μήλα ή τα καρύδια, θα γευτείτε  ένα νόστιμο σνακ με οφέλη για την υγεία, αντί για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.Έτσι, αντί να καταναλώνετε τρόφιμα φορτωμένα με θερμίδες που υστερούν σε θρεπτικά συστατικά, προσθέστε στην καθημερινή διατροφή σας τα τρόφιμα που ακολουθούν, ώστε να έχετε αίσθημα κορεσμού, ευεξίας και ταυτόχρονα να χάνετε βάρος.
Βρώμη : είναι ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή σνακ. Έχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Είναι φθηνό και εύκολο να το φτιάξετε! Μπορείτε να προσθέσετε μέλι , μούρα ή άλλα φρούτα, για να γίνει ακόμη πιο θρεπτικά.
Μήλα: είναι εύκολο να τα πάρετε μαζί σας οπουδήποτε. Το μήλο αποτελεί μια καλή πηγή φυτικών ινών, είναι φθηνό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. -  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πλύνετε και είναι έτοιμο να το φάτε! Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό: "Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».
Γιαούρτι: έχει ασβέστιο για τα οστά σας, αλλά είναι και μια καλή πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Υπάρχει σε ατομικές συσκευασίες, είναι εύκολο να το βρείτε και μπορείτε να το καταναλώσετε οπουδήποτε. Βεβαιωθείτε ότι είναι «ζωντανό», ώστε να έχει ένα επιπλέον όφελος για το πεπτικό σας σύστημα.
Μούρα: είναι τέλεια για να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, στη βρώμη, στα δημητριακά ή απλά να τα γευτείτε σκέτα. Είναι εύγευστα, γεμάτα  αντιοξειδωτικά , χρειάζονται ένα σχολαστικό πλύσιμο και είναι έτοιμα να τα καταναλώσετε.
Σπανάκι: είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο που είναι πλούσιο σε μέταλλα, ίνες, βιταμίνες Α και C, και αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να το αναμίξετε σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς για πρόσθετα οφέλη  στην υγεία.
Φασόλια: είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Η συνδυασμένη κατανάλωση φασολιών  και μαύρου ρυζιού αποτελεί εξαίρετη  πηγή πρωτεϊνών για χορτοφάγους.
Τσάι: Όταν το νερό γίνεται βαρετό, αντικαταστήστε το με τσάι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χωρίς θερμίδες και μπορείτε να το απολαύσετε οπουδήποτε. Πάρτε το με ή χωρίς καφεΐνη.
Ξηροί καρποί: έχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που κάνουν καλό στην καρδιά και βιταμίνη Ε. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα καρύδια βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Έχοντας  μια χούφτα καρύδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ένα γρήγορο σνακ στο δρόμο.
Αυτά τα τρόφιμα μπορείτε να τα καταναλώνετε κάθε μέρα, βέβαια  στις σωστές μερίδες για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε επιπλέον θερμίδες. Να θυμάστε ότι κάτι  υγιεινό δεν σημαίνει και ότι είναι χαμηλό σε θερμίδες.

H πιο γρήγορη παίχτρια στο tetris

Πως να φαίνεστε νεότερη

Απλά και μαγικά tips για άμεσο αποτέλεσμα
Όλες οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται πιο νέες, πιο φρέσκες και όμορφες.
Υπάρχουν μερικά καθημερινά tips που μπορούν να δώσουν στην εικόνα σας ένα άμεσο αποτέλεσμα.
Αν τονίσετε την κορυφή των ζυγωματικών σας με ρουζ θα έχετε ένα στιγμιαίο λίφτινγκ!
Επιλέξτε ένα ρουζ που θα σχετίζετε με τα χρώματά σας, μερικούς τόνους πιο έντονο από την επιδερμίδα σας και εφαρμόστε το με ένα φαρδύ πινέλο κάνοντας κυκλικές κινήσεις.Στο εμπόριο, υπάρχουν και τα κρεμώδη ρουζ που δίνουν ένα ακόμη πιο φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα.Επίσης προτιμήστε ένα μαλακό μολύβι ματιών από ένα υγρό αϊλάινερ για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα.
Αν τα βλέφαρα είναι πεσμένα, τονίστε με το μολύβι την εξωτερική γωνία των ματιών και σβήστε τη γραμμή προς τα πάνω.
Τέλος προσοχή με το κονσίλερ.Αν δεν είναι το σωστό ή δεν το βάζετε σωστά θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα όπως να τονίσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου σας.

Θανατηφόρο ατύχημα στα Γιαννιτσά

Σε δράμα κατέληξε μια βραδινή έξοδος τριών ανήλικων παιδιών στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας εκ των νεαρών -αν και ανήλικος- έφυγε από την πορεία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα και προσέκρουσε σε στηθαίο μικρής γέφυρας προκαλώντας το θάνατο του 17χρονου οδηγού και του 16χρονου συνοδηγού.
Από το όχημα ανασύρθηκε τραυματισμένος ο άλλος ανήλικος επιβάτης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αν τα ανήλικα παιδιά φορούσαν ζώνες ασφαλείας ίσως να μην είχαμε θύματα…

Aς μην είχε αδυναμία στο μέγεθος!!

Μέχρι σήμερα ξέραμε για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο. Για συμβασιούχους σε μια σχέση πρώτη φορά ακούμε... Η ιδέα ανήκει σε έναν Γερμανό που χάρισε στην καλή του μια προσθετική στήθους με τον όρο να μείνει μαζί του ένα χρόνο! Ωστόσο, η κοπέλα δεν τήρησε την συμφωνία και τώρα... τρέχει να ξεπληρώσει.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η 20χρονη Anastasia ήθελε διακαώς να μεγαλώσει το στήθος της και ο καλός της αποφάσισε να της κάνει δώρο την επέμβαση - εξάλλου αυτός θα το χαιρόταν.Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο πως τα λεφτά που θα έχουν... χειροπιαστά αποτελέσματα, ο Carten έβαλε την σύντροφό του να υπογράψει συμφωνία που όριζε ότι εκείνος θα πληρώσει τα 2.800 ευρώ για την επέμβαση και εκείνη θα μείνει μαζί του για ένα χρόνο.Σαν να το ήξερε ο άνθρωπος, η Anastasia τον χώρισε πριν περάσουν 12 μήνες από την αυξητική στήθους και, έτσι, ο Carten ζητάει πίσω τα λεφτά του!Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κοπέλα έχει επιστρέψει 1.800 ευρώ, όμως, δεν ξέρει αν θα καταφέρει να ξεχρεώσει.
Δεν πειράζει βρε! Μπορεί ο Carten να κατασχέσει την... σιλικόνη!

Oξυγόνο σε δορυφόρο του Κρόνου

Το διαστημικό σκάφος «Κασίνι» της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής
Υπηρεσίας ανίχνευσε οξυγόνο σε μικρή ποσότητα, στην αραιή ατμόσφαιρα του παγωμένου δορυφόρου Ρέα του Κρόνου. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται άμεσα οξυγόνο σε ένα άλλο ουράνιο σώμα.Το «Κασίνι» ανίχνευσε το οξυγόνο, καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση (μόλις 97 χιλιομέτρων) από τη Ρέα, φέτος τον Μάρτιο, και οι επιστήμονες της NASA και άλλων ερευνητικών ινστιτούτων παρουσίασαν τώρα τα ευρήματά τους στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το National Geographic News.
Ανάμεσα στους ερευνητές ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Ηλίας Ρούσσος από το Ινστιτούτο Έρευνας του Ηλιακού Συστήματος Μαξ Πλανκ της Γερμανίας. Ο Ρούσσος σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστήμες του διαστήματος στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Από το 2005 εργάζεται στο διάσημο γερμανικό ινστιτούτο, ερευνώντας ιδιαίτερα τον Κρόνο και τους δορυφόρους του.
Πηγή: zougla.gr

Η ΑΕΚ ποτέ δεν πεθαίνει

Στα δύσκολα η ΑΕΚ μετατρέπεται σε ΑΕΚάρα! Μετά τον Παναθηναϊκό η Ένωση υπέταξε στο 90' και τον Ολυμπιακό (1-0) που πέταξε όλες τις ευκαιρίες στα... πουλιά με αποκορύφωμα το πέναλτι του Ντουντού!
Πηγή: gazzetta.gr

Οριστική διακοπή στο Πανσερραϊκός-ΑΡΗΣ

Ο αγώνας διεκόπη στο 55ο λεπτό λόγω ομίχλης και θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 17:15.
Ο  Πανσερραϊκός  προηγείται  γκολ του Σουμπίνιο στο 40ο λεπτό.

Κτήνη αποκεφάλισαν ελάφι στη Πάρνηθα

Σοκ και ντροπή προκαλεί η είδηση ότι κάποιοι αποκεφάλισαν ελάφι στην Πάρνηθα. Το κεφάλι του άτυχου ζώου βρέθηκε μέσα σε μια μαύρη σακούλα σε δασική έκταση στην Πάρνηθα, δυτικά της πόλης του Ασπροπύργου.Οι θηροφύλακες της 4ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας που το εντόπισαν, ενημέρωσαν αμέσως το Δασαρχείο Αιγάλεω το οποίο και παρέλαβε το κεφάλι του ελαφιού.
Θα ακολουθήσει μήνυση κατ΄ αγνώστων και παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα.
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή τα περιστατικά λαθροθηρίας είναι συχνά μιας και το δασαρχείο διαθέτει μόλις 54 δασοφύλακες για να καλύψουν μια δασική έκταση 640.000 στρεμμάτων.
Πηγή: Πρώτο θέμα

Απολύσεις συμβασιούχων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Την επομένη των εκλογών της δεύτερης Κυριακής η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας, αναλογιζόμενη προφανώς την βαριά ευθύνη που αναλαμβάνει, αποφάσισε να ενημερώσει τους συμβασιούχους που προσέλαβε προεκλογικά ότι πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους.
Η είδηση έπεσε ως κεραυνός στους εργαζόμενους που πίστεψαν ότι έστω και για..
..135 μέρες από την ημέρα που προσλήφθηκαν θα δούλευαν. Όμως, η πραγματικότητα ήρθε και τους προσγείωσε απότομα αφού η αιτιολογία των διοικούντων σε σχετικό ερώτημά τους ήταν: "Δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθείτε".Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους απολυμένους επισκέφθηκαν τον νεοκλεγμένο σύμβουλο και πρώην αντινομάρχη Γ. Γκιουρτζή που του εξέθεσαν το πρόβλημα αλλά αυτός δήλωσε αδυναμία επέμβασης. Σε ερώτησή του "γιατί ήρθατε σε μένα" η απάντηση ήταν "αυτό μας είπαν από πάνω. Να πάτε τώρα στον Γκιουρτζή να σας βρει δουλειά".
Ο Γ. Γκιουρτζής, με απορία δήλωνε ότι "μα πως είναι δυνατόν να τους απολύσει κάποιος όταν υπάρχει σύμβαση που λήγει στις 31/12/2010".Eπειδή όλα είναι δυνατόν να συμβούν και επειδή μπορεί είτε να μην υπάρχουν συμβάσεις είτε να υπάρχουν μεταχρονολογημένες, δηλαδή να ισχύει αυτό που επισήμανε ο Κίμων Παράσχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ότι δηλαδή έπιασαν δουλειά προεκλογικά άτομα που όμως η επίσημη πρόσληψη τους έγινε προ μηνών και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο.Για όλα αυτά, καλά θα κάνει η διοίκηση του δήμου και των επιχειρήσεων που πιθανόν να είναι οι φορείς απασχόλησης των προσληφθέντων να δώσουν μια απάντηση ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Πηγή: xronika05.blogspot.com

Βέροια: Θύματα αδίστακτων κακοποιών επιχειρηματίες και πρόεδροι συνεταιρισμών

Θύμα θρασύτατων κακοποιών έπεσε πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού στη Βέροια. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Η.Τ. είχε πραγματοποιήσει ανάληψη χρηματικού ποσού από υποκατάστημα τράπεζας στη Βέροια και στη συνέχεια πήγε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αποθήκευσης και μεταποίησης φρούτων.Εκεί του είχαν στήσει καρτέρι δυο άγνωστοι οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του έριξαν πετρέλαιο στο πρόσωπο, προσπαθώντας να πάρουν τα χρήματα που είχε.
Προφανώς δεν αντιλήφθηκαν ότι ο προνοητικός πρόεδρος του Συνεταιρισμού, πριν πάει στις εγκαταστάσεις, πέρασε από το σπίτι του όπου άφησε το χρηματικό ποσό το οποίο πήρε από την τράπεζα.Οι κακοποιοί άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του απ’ όπου πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και το εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση.Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή της Βέροιας. Αντίθετα τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο η επίθεση σε άτομα που έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες.
«Τσιλιαδόροι» παρακολουθούν και στη συνέχεια ειδοποιούν τους συνεργούς τους. Μάλιστα τα πιο συχνά περιστατικά συμβαίνουν τις δύο τελευταίες εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, όταν γίνονται και οι μεγαλύτερες αναλήψεις για πληρωμή των εργαζομένων και των προμηθευτών.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη στις αρχές Νοεμβρίου με θύμα τον Σ.Μ., επίσης πρόεδρο Αγροτικού συνεταιρισμού. Κακοποιοί τον ακολούθησαν από την τράπεζα όπου είχε κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού, μέχρι το σπίτι του. Δεν του επιτέθηκαν, αλλά, όπως φάνηκε, καιροφυλακτούσαν έξω.
Την άλλη μέρα η Σ.Μ. είδε το αυτοκίνητό του σε κακά χάλια, με σπασμένο το τζάμι του οδηγού και το εσωτερικό αναστατωμένο.Θυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό δέχτηκε επίθεση μπροστά στο εξοχικό του, ο γνωστότατος εργολάβος οικοδομών, Β.Κ. από ανήλικος κακοποιό, που είχε πάει στο σημείο με τρεις άλλους συνεργούς του οι οποίοι περίμεναν στο αυτοκίνητο.Η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της κόρης του εργολάβου απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς ο ανήλικος κακοποιός δε δίστασε να ασκήσει έντονη βία.
Πηγή: verianet.gr

Ο Γκαλέτι πάει στη FIFA

Η διαμάχη του Ολυμπιακού με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι θα φτάσει στα άκρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Αργεντινός παίκτης προσέφυγε στη FIFA διεκδικώντα αποζημίωση από τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρει ο Πρωταθλητής, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι προσέφυγε στη FIFA και ζητάει όλα τα χρήματα που προβλέπονται μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο λόγω του προβλήματος της υγείας του. Επισήμως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την ΠΑΕ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα Γκαλέτι στις 6 Δεκεμβρίου όταν θα συζητηθεί η υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ. ΠΗΓΗ:NOVASPORTS

Ένα τραγουδάκι για χαλάρωση!!!

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτοι διπλοθεσίτες στο Δημόσιο

Τους εντόπισε το υπ. Οικονομικών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η λειτουργία της, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, εντόπισε με την εισαγωγή των στοιχείων τους ότι 65 δημόσιοι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν από δύο υπηρεσίες. Η υπηρεσία που τους πλήρωνε χωρίς να τους απασχολεί, σταμάτησε να τους αμείβει. Τώρα θα ζητηθούν αναδρομικά τα ποσά που είχαν ληφθεί από τους υπαλλήλους και θα ελεγχθούν τυχόν πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.Σήμερα είναι τα επίσημα εγκαίνια της υπηρεσίας αλλά ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι θα προκύψει εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ το 2011.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

«Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης»

Στην επανένωση της κεντροδεξιάς αναφέρθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3. Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:«Τα πράγματα πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο. Ό,τι εφαρμόζεται είναι εις βάρος της οικονομίας της χώρας. Φοβούμαι ότι αν είχαμε ένα περιθώριο κάποιων, ενδεχομένως, πιθανών ελιγμών αυτές οι προσπάθειες εξαντλούνται από τα λάθη της κυβέρνησης. Είναι μία στείρα, νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία δεν οδηγεί πουθενά».«Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος βασίζεται σε μία Κ.Ο. που σε μεγάλο ποσοστό είναι “κινούμενη άμμος”, πρέπει αριστερά και δεξιά να καθαρίσουν το τοπίο. Έτσι λοιπόν, με μηχανισμούς τους οποίους διαθέτουν, βλέπετε "φιλοχρήματες γραφίδες", δημιουργούν συνθήκες επώασης διαφωνιών και άλλων πραγμάτων μέσα στο κόμμα. Και από την ημιδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και από την κατάσταση, για να μην πω "κατάντια" που είπε κάποιος της ΝΔ, σαφώς ωφελείται ο κ. Παπανδρέου».Tέλος, μιλώντας για τη ΝΔ σχολίασε: «Φοβάμαι ότι στη ΝΔ δεν έχουν καταλάβει τον ιστορικό ρόλο. Τώρα πρέπει όλοι μας να έχουμε τα μάτια ανοιχτά».ΠΗΓΗ:NEWBEAST

"Ο Βενγκέρ είναι looser"

H κόντρα μεταξύ Μουρίνιο και Βενγκέρ συνεχίστηκε με την απάντηση του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ είχε δηλώσει... ότι η Ρεάλ προσφέρει φρικτό θέαμα ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι Αλόνσο και Ράμος δέχθηκαν εσκεμμένα δεύτερη κάρτα στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η... πληρωμένη απάντηση του Μουρίνιο ήταν αφοπλιστική. "Ο Βενγκέρ είναι looser", δήλωσε ο Special One."Θα πρέπει να εξηγήσει ειδικά στους οπαδούς της Άρσεναλ πώς δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα τρόπαιο από το 2005", τόνισε με δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα "Sun" ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοσέ Μουρίνιο."Αντί να μιλάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο κύριος Αρσέν Βενγκέρ θα έπρεπε να μιλάει για την Άρσεναλ και να δώσει εξηγήσεις για το πώς έχασε 2-0 από μία ομάδα (σ.σ Μπράγκα) που παίζει για πρώτη φορά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ"."Η ιστορία με τους νεαρούς παίκτες της Άρσεναλ γίνεται παλιά τώρα. Οι Σανιά, Κλισί, Γουόλκοτ, Φάμπρεγας, Σονγκ, Νασρί, Φαν Πέρσι, Αρσάβιν δεν είναι παιδιά. Είναι όλοι κορυφαίοι παίκτες".
Το σήριαλ αναμένεται να έχει και συνέχεια...

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γκρεμό

Τρέχουμε τώρα για να πάρουμε την τέταρτη δόση

Την πλήρη κατάσταση της οικονομίας περιέγραψε προ ημερών στον πρωθυπουργό ο σύμβουλος του περί τα οικονομικά Λουκάς Παπαδήμος, εξηγώντας με σαφήνεια πως η χώρα βρίσκεται ένα βήμα από τον γκρεμό και αν δεν υπάρξουν άμεσα οι αλλαγές που περιμένει η τρόικα, θα οδηγηθεί αναπόφευκτα στη χρεοκοπία. Ο κ. Παπανδρέου, που θεωρεί βαρύνουσα τη γνώμη του πρώην αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζήτησε οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να πράξει. Και οι προειδοποιήσεις προς τους υπουργούς τόσο στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου για την ανάπτυξη όσο και στο προχθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο δεν ήταν τίποτε άλλο-επιμένουν όσοι γνωρίζουν τον Πρωθυπουργό-από μία ύστατη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να σώσει την παρτίδα.Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και άλλοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού του έχουν εξηγήσει πως στην παρούσα φάση πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές ούτως ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Παπανδρέου απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές μας.τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης-και δεν είναι λίγες-είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η χώρα μας θα ζητήσει στην κατάλληλη χρονική στιγμή την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ενώ οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα συγκλίνουν-αν και δεν επιβεβαιώνονται-στο ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να καταφύγει και σε νέο δανεισμό για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου, για να συμβούν αυτά είναι να προχωρήσουν έως το τέλος του 2010 όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το κείμενο του Μνημονίου, κάτι που ουσιαστικά όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στην πράξη σημαίνει ότι «δεν πρέπει να πάει ούτε μια μέρα χαμένη».ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Οι επτά ερωμένες του Tony Parker!

Το “ξεφτίλισε”!
Δεν είναι ούτε με μια, ούτε δυο αλλά επτά (!) οι γυναίκες με τις οποίες... απάτησε ο Tony Parker την Eva Longoria και την έκανε νοικοκυρά σε απόγνωση.Σύμφωνα με την εφημερίδα National Enquirer,που έχει το αποκλειστικό story της απιστίας, o Parker ταξίδευε συχνά μόνος του για επαγγελματικούς λόγους, με αποτέλεσμα να νιώθει μοναξιά και να θέλει παρέα. Γυναικεία παρέα φυσικά. Και αυτό δεν ήταν μόνο μια φορά.Από την άλλη η Longoria ανακάλυψε στο i-phone του συζύγου της γυμνές φωτογραφίες της Erin Barry, συζύγου του πρώην συμπαίχτη και φίλου του, Brent Barry και το κακό ξεκίνησε Αλλά αυτό το κακό ήταν μόνο η αρχή. Γιατί μπορεί ο Parker να ομολόγησε για μια απιστία, η εφημερίδα όμως ισχυρίζεται ότι οι ερωμένες που έχουν παραδεχτεί σχέση μαζί του έχουν φτάσει αισίως τον αριθμό επτά…Μεταξύ αυτών μια κυρία ονόματι Alexandra Parressant, μοντέλο και πόρνη στο επάγγελμα, μια σέξι χορεύτρια των Pussycat Dolls αλλά και μια μελαχρινή basketball groupie από το Phoenix, με τα αρχικά AZ.Όσο για την Eva Longoria, εκτός από την αίτηση διαζυγίου, έχει ήδη επισκεφτεί ειδικό στο Λος Αντζελες να αφαιρέσει τα τατουάζ που είχε κάνει για εκείνον.
PROTO THEMA

GEORGE MICHAEL!Back in business!!!

Μετά την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε , με την φυλάκισή του , ο Ελληνικής καταγωγής ποπ σταρ,ετοιμάζει την επιστροφή του στην μουσική.Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε καινούριο υλικό! Καιρός ήταν!
ΠΗΓΗ:pestoneo

Nέο VW Beetle

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του νέου σκαθαριού, που θα κάνει το ντεμπούτο του την άνοιξη του 2011 ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το σπορτίφ ταμπεραμέντο του. 
Έχοντας ήδη στην πλάτη του περισσότερα από 12 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στις κατά τόπους αγορές, το γνωστό πλέον σκαθάρι της VW ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα. Μπορεί το σύνολο της εξωτερικής σιλουέτας του νέου Beetle να θυμίζει έντονα το μοντέλο που και σήμερα πωλείται στις εκθέσεις της VW, ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας, οι Γερμανοί επιθυμούν να ενισχύσουν σημαντικά το σπορτίφ ταμπεραμέντο του, αξιοποιώντας στο μέγιστο το εντελώς νέο δάπεδο πάνω στο οποίο θα «πατά». Πιο συγκεκριμένα, το νέο Beetle θα διαθέτει διευρυμένα μετατρόχια αλλά και μεγαλύτερο μεταξόνιο, κίνηση που θα βελτιώνει τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά και τις μεταφορικές δυνατότητες στην καμπίνα, ενώ, σε ότι αφορά τη σχεδίαση, ο Walter De’Silva και η… παρέα του προσδοκούν να του προσδώσουν ένα σαφώς πιο «αθλητικό» στιλ που θα προσελκύσει ένα νέο «είδος» αγοραστών σε σχέση με το συνηθισμένο. Έτσι, θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τροχών με διάμετρο 19 ιντσών, οι απολήξεις τις εξάτμισης θα είναι διπλές, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα θα διαθέτουν σπορ σχεδίαση. Από εκεί και πέρα, το νέο Beetle είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο που θα «φορά» τους δοκιμασμένους κινητήρες του Γκρουπ, με αφετηρία των 1.200άρη TSΙ των 105 ίππων και κορυφαίο τον 2λιτρο των 211 ίππων. Στο ενδιάμεσο, θα διατίθενται ο γνωστός 1.4 βενζινοκινητήρας των 160 ίππων, καθώς και δύο ντίζελ, στα 1,6 και 2,0 λίτρα, με απόδοση 105 και 140 ίππων αντίστοιχα. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας σκέφτονται ήδη σοβαρά ώστε το νέο Beetle να προσφέρεται στο εγγύς μέλλον και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση (το Golf e-motion δείχνει το δρόμο στον τομέα αυτό…) ή και υβριδική, που θα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με ισχύ 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ κοντά στους 30 ίππους.ΠΗΓΗ:AUTOBILD

Δεν ξεχνώ.....

Είπαν για τον Νίκο Γκάλη...
  • Σεργκέι Μπέλοφ (σπουδαίος σοβιετικός καλαθοσφαιριστής και προπονητής): «Τον θαυμάζω. Όταν παίζει ένας με έναν είναι ανίκητος. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ένας παίκτης θα μπορούσε να τα βάλει με όλη τη Σοβιετική Ένωση.»
  • Αλεξάντρ Γκομέλσκι (σοβιετικός προπονητής): «Ο Γκάλης είναι παίχτης του 21ου αιώνα.» (1987)
  • Ντράζεν Πέτροβιτς (διάσημος κροάτης μπασκετμπολίστας): «Θέλω να είμαι συμπαίκτης του Γκάλη. Να του δίνω ασίστ και αυτός να σκοράρει.» 
    Νίκος Γκάλης
    
  • Αζα Πέτροβιτς (κροάτης μπασκετομπολίστας και προπονητής): «Ο Ντράζεν είναι αδελφός μου, αλλά ψηφίζω τον Γκάλη.»
  • Μπομπ Μακ Αντού (αμερικανός παίκτης του ΝΒΑ): «Ο Γκάλης κάνει πράγματα, που ούτε οι παίκτες των Σέλτικς και των Λέικερς μπορούν να κάνουν.»
  • Μάικλ Τζόρνταν (ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών): «Δεν περίμενα να βρω ένα τόσο σπουδαίο παίκτη στην Ευρώπη.» 
  • Γιώργος Αμερικάνος (παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής): «Ο άνθρωπος είναι κομπιούτερ! Αν έπαιζε μαζί μας στην ΑΕΚ του '60 θα ήμασταν αήττητοι.»
  • Βασίλης Γκούμας (παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής): «Αν παίζαμε μαζί θα σκοράραμε 300 πόντους σε κάθε παιγνίδι!»
  • Όντι Νόρις (παλαίμαχος αμερικανός καλαθοσφαιριστής): «Έχω δει πολλούς παίχτες στην καριέρα μου, αλλά αυτά που κάνει ο Γκάλης στο παρκέ, μόνο δύο ή τρεις παίχτες μπορούν να τα κάνουν.»
  • Ρούουντ Χαρεβάιν (ολλανδός προπονητής): «Βρήκα τρόπο για να σταματήσω τον Γκάλη. Θα τον κλειδώσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του κι έτσι δεν θα έλθει στο γήπεδο.»


«Κατάληψη» των Σερρών από Αρειανούς!

Ο λαός του Άρη θα είναι και σήμερα στο πλευρό της ομάδας και έτσι στις Σέρρες (17:15) αναμένεται να επικρατήσει το κίτρινο χρώμα, αφού πάνω από 4.000 φίλαθλοι του Άρη θα κατακλύσουν τις καρκίδες του γηπέδου για τον αγώνα με τον πανσερραϊκό.
Από το πρωί θα ξεκινήσουν αρκετοί με αυτοκίνητα και άλλοι με πούλμαν, προκειμένου να περάσουν κάποιες ώρες πριν το παιχνίδι στην πόλη και να μπουν στο δημοτικό γήπεδο μιάμιση ώρα πριν το παιχνίδι.

Έργο τέχνης ο Σισέ

ΔΕΙΤΕ: Τα τατουάζ του Γάλλου κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν απασχολεί μόνο για τα κατορθώματά του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για την εκκεντρική του εμφάνιση. Γερμανική ιστοσελίδα έχει τον Σισέ σε αφιέρωμα για τατουάζ.
Η «sueddeutsche.de» αναφέρει: «Το σώμα του Τζιμπρίλ Σισέ μπορείς κάλλιστα να το αποκαλέσεις έργο τέχνης. Δεν είναι μόνο ότι το δέρμα του είναι από πάνω προς τα κάτω στολισμένο με τατουάζ. Τα μαλλιά και τα γένια του συνεχώς μεταβάλλονται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και ολοκληρώνουν την εμφάνιση του Γάλλου επιθετικού».ΠΗΓΗ.NEWBEAST

Τσουρέκι Τερκενλή:Μια ιστορία χωρίς Αρχή!!

Είναι απαράδεχτο το κόλπο του γνωστού ΤΕΡΚΕΛΗ με τα τσουρέκια. Γράφει την ημερομηνία λήξης αλλά πουθενά την ημερομηνία παραγωγής. Οπότε αγοράζοντας εγώ ένα τσουρέκι στις 10 Νοεμβρίου με λήξη στις 4 Δεκέμβρίου ΔΕΝ γνωρίζω πότε έχει φτιαχτεί.
Άρα και αυτός που το αγοράζει πριν ένα μήνα πριν την λήξη νομίζει ότι είναι φρέσκο, και αυτός που το αγοράζει στις 20 ημέρες, και αυτός στην βδομάδα. Και νομίζουμε όλοι ότι αγοράζουμε φρέσκο, εκτός αν είναι το ίδιο ποιοτικά και του μηνός και της ημέρας.
Γιατί κ. ΤΕΡΚΕΛΗ δεν γράφεται ημερομηνία παραγωγής που να ξέρουμε πότε έχει φτιαχτεί και λήξη ένα μήνα μετά, δυο μήνες κλπ;;;;;;;;;;
Πηγή :tromaktiko

Απαράδεκτο το Πλάισιο!!

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων σε κάποιο από τα υποκαταστήματα στο Πλαίσιο. Μου είχαν κάνει εδώ και ένα μήνα μια δωροεπιταγή των 50 ευρώ και σκέφτηκα να την "εξαργυρώσω" αγοράζοντας κάτι που όπως μου είχε πει ένας υπάλληλος κόστιζε 50 ευρώ.
 Όταν έφθασα στο ταμείο η κοπέλα μόλις είδε τη δωροεπιταγή "ξίνισε" τη μούρη της, μου είπε πως το προϊόν που αγόραζα κόστιζε 49.90 και πως δεν μπορούσα να εξαργυρώσω την επιταγή παρά μόνον αν συμπλήρωνα μια κάρτα πελάτη. Την ρώτησα αν μπορούσα να αγοράσω κάτι φθηνό ώστε να συμπληρωθεί το ποσό και ήταν αρνηντική. Ζήτησα τον υπεύθυνο ο οποίος υπήρξε και αυτός αρνητικός και όταν έβαλα τις φωνές, πήγε στο ταμείο, πήρε ένα στυλό μου το κοστολόγησε η κοπέλα με 50 λεπτά και τελικά εξαργυρώθηκε η επιταγή. Ο υπεύθυνος μου είπε και κάποια άλλα πράγματα που με προσέβαλαν αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί ήμουν βιαστικός. Γιατί άραγε δίνουν δωροεπιταγές όταν δεν έχουν τη διάθεση να τις εξαργυρώνουν και γιατί τόσο αγένεια ;
Πηγή:tromaktiko

Έτοιμη σε 4 χρόνια η γραμμή μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στο τέλος του 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση η βασική γραμμή των 9,6 χλμ. του μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρά και το πλάνο για την επέκταση του δικτύου προς την Καλαμαριά.Τη σχετική εκτίμηση διατύπωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων, αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με τους επιτελείς της Αττικό Μετρό» (που έχει τη διαχείριση του έργου) και με εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής της πόλης, διευκρινίζοντας ότι η καθυστέρηση που έχει καταγραφεί έως σήμερα είναι της τάξης των 2,5 ετών, σε σχέση με το συμβατικό χρόνο περάτωσης του έργου.
Πηγή: cityworld.gr

Νέο Ford Focus Coupe

Το νέο Focus αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τους πρώτους μήνες του 2011 ενώ στην Ford μελετούν ήδη την εξέλιξη μίας κουπέ έκδοσης που θα αναβιώσει εν μέρει το Capri. Στόχος των ανθρώπων της γερμανικής εταιρίας είναι να δημιουργήσουν ένα σπορ μοντέλο που θα ανακόψει την επιτυχία του VW Scirocco και θα αναπτερώσει την θέση της Ford στην κατηγορία των σπορ μοντέλων. To Focus Coupe θα βασίζεται στη νέα γενιά του δημοφιλούς γερμανικού μοντέλου αλλά το set-up θα έχει διαφορετική ρύθμιση με σπορτίφ προσανατολισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρεμιέρα του πρωτότυπου Coupe αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Βέβαια, η σχεδίαση του πρωτότυπου θα διαφοροποιείται ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής που θα εξοπλίζεται με τον δίλιτρο Ecoboost απόδοσης 247 PS. Αργότερα θα δούμε και μικρότερες εκδόσεις των 1,6 lt με 150 και 180 PS αλλά θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή αφού το Focus Coupe δεν αναμένεται να το δούμε στους δρόμους πριν το 2012.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Aγορά της λέξης "face"

Με 600 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, το Facebook είναι σίγουρα ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.
Θέλοντας να διατηρήσουν αυτή την πρωτιά, οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν να προβούν στην αγορά της λέξης «face» στο διαδίκτυο!Η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατοχυρώσει νομικά ως εμπορικό σήμα τη λέξη, που αποτελεί το πρώτο συνθετικό της εταιρικής επωνυμίας του.Στόχος της είναι να εμποδίσει άλλες εταιρείες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και έτσι, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον το Facebook, να βλάπτουν το δικό του εμπορικό σήμα.To δίκτυο έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία με το αρμόδιο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.Αν τελικά το Facebook πετύχει τον στόχο του, το εμπορικό σήμα για το «face» θα έχει περιορισμένη ισχύ και θα απαγορεύει την χρήση της λέξης μόνο σε online διαδικτυακούς τόπους και υπηρεσίες.Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που αμφιβάλλουν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα καταφέρει να κατοχυρώσει μια λέξη τόσο ευρείας χρήσης όπως το «πρόσωπο».
Από την άλλη όμως, σύμφωνα με δικηγόρους εξειδικευμένους στα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματα, η χρήση της συγκεκριμένης λέξης  θα μπορούσε τελικά να περιοριστεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, όπως στο Facetime της Apple, πράγμα που θα είχε ευρύτερες επιχειρηματικές επιπτώσεις.Σημειώνεται ότι το Facebook είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση κατοχύρωσης στις αρμόδιες Αρχές από το 2005 και έκτοτε δεν έχει υπάρξει κάποια αντίρρηση από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους για το προτεινόμενο εμπορικό σήμα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το Μακροχώρι απέκτησε μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη

Την δική της σύγχρονη βιβλιοθήκη απέκτησε η τοπική κοινωνία του Μακροχωρίου. Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Βουλή στην μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών, του τροχαίου δυστυχήματος των Τεμπών.
Πηγή: Pliroforiodotis.gr

O Δημήτρης Μπάσης στη Βέροια

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ φιλοξενεί το Δημήτρη Μπάση. Τα πολλά πρόσωπα και η ομορφιά της ελληνικής μουσικής, είναι το περιεχόμενο της συναυλίας που θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες του ο Δημήτρης Μπάσης στον Χώρο Τεχνών στη Βέροια, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 8.30μ.μ. Ο τραγουδιστής, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του, προσπαθεί να φέρει στο φως τη συλλογική μνήμη και τη συγκίνηση που κρύβουν μέσα τους σημαντικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής.
Οι δύο ώρες του προγράμματος ξετυλίγουν μια διαδρομή που μας ταξιδεύει από τα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων μας συνθετών και την σύγχρονη τραγουδοποΐία.
Το όχημα για την παρουσίαση των τραγουδιών είναι λιτό. Πιάνο, μπουζούκι και φωνή. Η επιλογή αυτής της απλότητας κάθε άλλο από συμπτωματική είναι. Προσπάθεια των συντελεστών είναι η αφαιρετική και χωρίς ηλεκτρισμό απόδοση των τραγουδιών.
Το πρόγραμμα ξετυλίγει το νήμα..
από τα δημοτικά τραγούδια, το σμυρνέϊκο και το ρεμπέτικο των Βαμβακάρη - Τσιτσάνη και φτάνει στη συνάντηση των Θεοδωράκη - Χατζιδάκι με τους μεγάλους ποιητές. Δεν αφήνει έξω χαρακτηριστικά τραγούδια του Καλδάρα, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου, τις σημαντικές στιχουργικές στιγμές του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Περνάει στον Κουγιουμτζή και τον Λοΐζο και πλησιάζει τις δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα για μια κοντινή ματιά στους σύγχρονους δημιουργούς και το προσωπικό ρεπερτόριο του Δημήτρη Μπάση.Στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις βρίσκεται ο Γρηγόρης Παπαντώνης που μετά την συνεργασία του με σημαντικούς ερμηνευτές βάζει και την δική του υπογραφή σε αυτό το πρόγραμμα.
Στο μπουζούκι ο Βασίλης Παπαδόπουλος ξεδιπλώνει το πολυσχιδές ταλέντο και την λαϊκή του φλέβα.Στην επιμέλεια του ήχου βρίσκεται ο Κώστας Βακάλογλου.
Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά με την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, με τα διδάγματα από τις σημαντικές του συνεργασίες, με την πείρα του από το λαϊκό πάλκο, και με την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη.
Πληροφορίες προπώλησης εισιτηρίων στα τηλ. 23310 22676

Επικίνδυνα καλλυντικά: Κι όμως κυκλοφορούν!

Περισσότερες από 10.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στα συμβατικά καλλυντικά. Οι περισσότερες από αυτές δεν είναι παράνομες, αλλά αποδεδειγμένα μέσα από επιστημονικές έρευνες, τοξικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το πιο διαδεδομένο επιχείρημα, είναι ότι οι ποσότητες των συστατικών αυτών είναι πολύ μικρές.

•        Τι γίνεται όμως όταν οι μικρές ποσότητες αθροίζονται, αφού κανείς δεν χρησιμοποιεί μόνο ένα καλλυντικό προϊόντα καθημερινά;
•        Ποια συστατικά μπορούν να μας κάνουν πραγματικά κακό;
•        Πόσο μπορούμε να βασιστούμε στις πολλές έρευνες που κατά καιρούς γίνονται και βλέπουν (ή δεν βλέπουν) το φως της δημοσιότητας;

Το τοπίο είναι θολό. Και είναι θολό χωρίς σαφείς απαντήσεις ή απαγορεύσεις, γιατί η βιομηχανία καλλυντικών είναι μια εξαιρετικά προσοδοφόρα βιομηχανία.

Ο καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας, κύριος Γιώργος Φαρφάρας μιλάει για το "γνωστό-άγνωστο" μυστικό των εταιριών καλλυντικών ευρείας κατανάλωσης: "Υπάρχουν τα γνωστά φανερά καρκινογόνα και υπάρχουν και τα κρυμμένα καρκινογόνα. Δηλαδή υπάρχουν ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη ή οι νιτροζαλμίνες, τις οποίες δεν θα τις δείτε γραμμένες στη συσκευασία του προϊόντος.

Οι πιο γνωστές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι αυτή τη στιγμή δημιουργούν ζημιές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου, είναι οι φθαλικές ενώσεις, αυτές που υπάρχουν στα πλαστικά και πλέον στα αρώματα και σε βερνίκια νυχιών. Άλλες ουσίες ανήκουν στην κατηγορία των ορμονικών διαταραχών. Δηλαδή είναι ουσίες οι οποίες μπλοκάρουν τους ορμονικούς υποδοχείς στον άνθρωπο και έχουν ενοχοποιηθεί κυρίως για γυναικολογικούς καρκίνους".

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι η μέση Βρετανίδα φιλοξενεί στο σώμα της 515 χημικές ουσίες. Τα περισσότερα από αυτά τα χημικά προέρχονται από καλλυντικά και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας, όπως δείχνε η έρευνα της εταιρίας αποσμητικών Bionsen σε δείγμα 2016 γυναικών.

Η μέση βρετανίδα χρησιμοποιεί καθημερινά υδατικές κρέμες, αποσμητικά, αρώματα, μέικ απ και δεκάδες άλλα προϊόντα που αφήνουν πάνω της και μέσα της εκατοντάδες ουσίες, αναφέρεται στην έκθεση. Οι υδατικές κρέμες περιέχουν έως και 30 συστατικά και τα αρώματα έως και 400. Το λυπηρό και το παράξενο είναι ότι επτά στις δέκα γυναίκες που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως δεν ανησυχούν για τον αριθμό των χημικών που αλείφουν στο δέρμα τους και μόνο μία στις δέκα προτιμά τα προϊόντα με φυσικά συστατικά.

Τα "κατηγορούμενα" τοξικά, συνθετικά χημικά είναι πολλά.

Τα πιο διάσημα και ίσως τα πιο επικίνδυνα είναι τα εξής:


•        Αλουμίνιο
•        Ασετόν
•        Βενζυλική Αλκοόλη
•        Διαιθανολαμίνη
•        Φορμαλδεΰδη
•        Μεταλλικό έλαιο
•        Νανοσωματίδια
•        Παραβένες
•        Προπυλενογλυκόλη
•        Φθαλάτες, Φθανικές ενώσεις


Λίστες σαν και αυτή μπορείτε να βρείτε πολλές, με πολλές παραλλαγές. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επικίνδυνα χημικά τοξικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ευρείας κατανάλωσης, ενώ νέα επικίνδυνα συνθετικά χημικά εμφανίζονται συνεχώς, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.
Πηγή:ygeia online

Βάνα Μπάρμπα:Ποιά δίαιτα express ακολουθεί;

Το τελευταίο διάστημα η ηθοποιός έχει αποκτήσει σιλουέτα που και μια 20χρονη θα ζήλευε.Πέρα από την yoga και τη σωστή διατροφή με τα οποία έχασε πολλά κιλά,τώρα ακολουθεί μία δίαιτα express όταν παίρνει 2-3 περιττά κιλά.Ποιά είναι αυτή; Μια detox σούπα λαχανικών είναι το μυστικό της Βάνας για γρήγορα αποτελέσματα.Συνηθίζει να τη φτιάχνει κάθε Κυριακή αν και είναι ιδανική όταν θέλετε να ξεφουσκώσετε και να δείτε τη ζυγαρία σας να κατεβαίνει 2-3 κιλά.Βράζει πολλών ειδών λαχανικών σε μία κατσαρόλα,την πρώτη μέρα τρώει λίγα λαχανικά με ζωμό και τις άλλες δύο μόνο ζωμό.
Πηγή:gossip-tv

"Έσβησε" η αδερφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πέθανε τα ξημερώματα η Αντιγόνη Λιάπη, αδελφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μητέρα του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη.

Η Αντιγόνη Λιάπη γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1921 και ήταν ένα από τα επτά παιδιά του δασκάλου Γεωργίου Καραμανλή και της Φωτεινής Δολόγλου. Είχε τέσσερις αδελφούς {Κωνσταντίνος (1907), Αλέκος (1914), Γραμμένος (1925), Αχιλλέας (1929)} και δυο αδελφές {Όλγα (1911), Αθηνά (1917).

Παντρεύτηκε με το δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιάπη από το Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας και είχε δυο γιους.

Τον Μιχάλη Λιάπη και τον Κωνσταντίνο Λιάπη.
Πηγή:zougla online