Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Από το Μέτσοβο στα Ιμαλάια

Ο Ελληνας που αναμετρήθηκε με το υψόμετρο, τις καιρικές αντιξοότητες, μια απόσταση σχεδόν 300 χλμ., συνολικά 54 αντίπαλους δρομείς από το Νεπάλ και τη Γαλλία, αλλά κυρίως με τον εαυτό του, τα κατάφερε.
Ο Νίκος Καλοφύρης, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από το Μέτσοβο, όχι μόνο τερμάτισε, αλλά κατέκτησε και την τρίτη θέση, στον πιο δύσκολο αγώνα βουνού στον κόσμο, το «Solu Khumbu Trail» στο Νεπάλ. Στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, τρέχοντας επί 13 ημέρες σε υψόμετρο 2.000 - 5.560 μέτρων, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από δύο Νεπαλέζους με χρόνο 30:32:00.
Διένυε 20 - 30 χλμ. την ημέρα, σε μονοπάτια, κακοτράχαλες πλαγιές, με χιόνια και κρύο που έφτανε τους -15 οC, νικώντας ακόμη και τις ιώσεις που τον ταλαιπώρησαν σε κάποιες από τις ειδικές διαδρομές.
Σήμερα, στο Κατμαντού, ο Νίκος Καλοφύρης θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ο μόνος μη Νεπαλέζος που θα βρεθεί εκεί, αφού οι Γάλλοι δρομείς που συμμετείχαν βρέθηκαν από την 5η θέση και κάτω. Στη συνέχεια, θα το γλεντήσουν μαζί με τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη, το φωτογράφο από τη Θεσσαλονίκη που τον ακολούθησε σε αυτόν το δύσκολο αγώνα, καλύπτοντας με το φωτογραφικό του φακό, βήμα βήμα, την προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή και μεταφέροντας καθημερινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα www.go-mrp.com.

Η Αλεξανδράτου... έκθεμα στο μουσείο Μπενάκη!

Η εικόνα της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατέχει σημαντική θέση στα εκθέματα του νεαρού ζωγράφου Π. Κουλουρά που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη! Ο καλλιτέχνης ανήκει στους 24 σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, που με τα έργα τους παρεμβαίνουν στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο χρόνος, ο άνθρωπος, οι ιστορίες τους», μιλά στην «Real Life» γι' αυτήν την επιλογή του.«Καταγράφω το γεγονός καθεαυτό, αφού δεν το γνωρίζω, αλλά την πληροφορία που δέχομαι γι' αυτό που έχει συμβεί από τις εφημερίδες. Εξάλλου, αυτό που μαθαίνουμε είναι αυτό που σηματοδοτεί την κοινωνική συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης. Ο ζωγράφος επιλέγει να ζωγραφίζει τις φωτογραφίες των εφημερίδων, γιατί από εκεί έρχεται το πρώτο «σοκ». Έτσι εμπνεύστηκε να ζωγραφίσει και την Τζούλια Αλεξανδράτου και μάλιστα να δώσει τίτλο, ίδιο με εκείνον που είχε το δημοσίευμα, απ' όπου το «αντέγραψε»: «Για πρώτη φορά μιλά έξω από τα δόντια».
Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του έργου με την Τζούλια μπροστά στον επιτύμβιο θριγκό από τον τάφο μιας κοπέλας που έζησε τον 3ο αιώνα π.Χ. όπως επεσήμανε ο Π. Κουλουράς, ήταν επιλογή του επιμελητή της έκθεσης Μάνου Στεφανίδη. «Μιλήσαμε και μου είπε ότι ήθελε να θίξει την αντίθεση της θνητότητας και της ζωής, της παρόρμησης για τον έρωτα. Η σχέση του επιτύμβιου με τη σεξουαλική ορμή έχει μία δυνατή παράθεση. Δεν νομίζω ότι είναι προκλητικό. Στη χειρότερη περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να το αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Έτσι το αντιμετώπισαν και οι περισσότεροι επισκέπτες στα εγκαίνια».  Πηγή:aggeliforos.gr

Μεγάλη νίκη της Νάουσας

Νάουσα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι κορυφής με την Αλεξάνδρεια. Με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, επικράτησε με 2-0 της Αλεξάνδρειας. Την λύτρωση για τους γηπεδούχους έδωσε στο 81’ ο Δουλγερίδης, όταν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηβαλσάμης από τον Ιτούδη. Το πέναλτι προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων αλλά το 1-0 ήταν γεγονός.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Μπάτζιος. Στο ματς υπήρχαν και δυο αποβολές. Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν ο Πέικος στο 79’ και ο Γασπαράτος στις καθυστερήσεις.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Πασχάλης, Φλώρος)
ΝΑΟΥΣΑ: Σιμψερής, Μανδάλης, Περηφανόπουλος, Πετράκος, Πίτος, Δουλγερίδης, Παπαστεργίου (89’ Μπάτζιος), Ζούρκος, Χαντούρης (69’ Χριστάρας), Βλαχοδήμος, Χατζηβαλσάμης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρασαβίδης, Πολυζόπουλος, Μυλωνάς, Ιτούδης (85’ Μάντζαρης), Πέϊκος, Τσέος, Συμπεθέρης, Τσακτάνης, Πιπινίκας, Γασπαράτος, Τοπαλίδης (75’ Μπαστάκης

Έτσι γλεντάει η Πρασινάδα!!

Η Πρασινάδα γιόρτασε την νίκη του Φώτη Δημητριάδη και την εκλογή της Όλγας Μοσχοπούλου σήμερα Κυριακή με χόρο,φαγητό,πολύ ποτό και καλή διάθεση!!
 Από μας μπράβο και στους δύο!!

Παρατηρήστε την εικόνα......τυχαίο;

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας στήνεται το επόμενο διάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, σε έκταση 16.000 τ.μ.
Πρόκειται για το υπαίθριο χριστουγεννιάτικο πάρκο Christmas Magic City, που θα ανοίξει τις πύλες του από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου.
Στο χριστουγεννιάτικο χωριό οι επισκέπτες θα μπορούν να ζεσταθούν με γκλουβάιν, να αγοράσουν δώρα και τα παιδιά να χαθούν στα σοκάκια της αγοράς με το τρενάκι των Χριστουγέννων. Οι διοργανωτές υπόσχονται διασκέδαση στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής πλάθοντας κουλουράκια, κουραμπιέδες και σοκολατάκια, στα εργαστήρια χειροτερχνίας και στο εργαστήρι τεχνολογίας όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά ευχές στους φίλους τους και στον Αη Βασίλη.
Όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις (συνολικά περισσότερες από 100), θεάματα, συναυλίες, να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια (πάνω από 10 καθημερινά), διαδραστικά παιγνίδια, carousel, παγοδρόμια αλλά και να απολαύσει χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
  1. Στο Christmas Magic show, που θα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πάρτι, χορωδίες κτλ. Υπολογίζεται ότι οι εκδηλώσεις θα ξεπεράσουν τις 100 κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου.
  2. Στο Christmas Magic market, που θα αποτελεί τη χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή αγορά με περίπου 40 οικίσκους.
  3. Στο Christmas Magic Kinderland, που αφορά σε περισσότερα από δέκα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.
  4. Στο Christmas Magic Funpark, που περιλαμβάνει παιχνίδια και δράση με καρουζέλ, τρενάκι, παγοδρόμιο, πίστα αναρρίχησης κτλ.
Στη μαγεία της γιορτής θα τους συμπαρασύρουν καλικάντζαροι, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μάγοι και ήρωες των παιδικών παραμυθιών που θα ζωντανεύουν τα όνειρά τους.

  • Πληροφορίες
  • Στόχος επισκεψιμότητας: άνω των 100.000 ατόμων
  • Κόστος διοργάνωσης: περίπου 400.000 ευρώ
  • Μέρες λειτουργίας: 27 Νοεμβρίου 2010 έως 2 Ιανουαρίου 2011
  • Έκταση: 16.000 τ.μ.
  • Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 17:00-22:00, σαββατοκύριακο και αργίες: 10:00-22:00
  • Τιμή εισιτήριου: 3 ευρώ άτομο, 2,5 ευρώ για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω. Εισιτήρια διαρκείας με 15 ευρώ το άτομο. Με το εισιτήριο μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και τα δημιουργικά εργαστήρια.
  • Τιμή παιχνιδιών (καρουζέλ κλπ.): 2 ευρώ
  • Τιμή παγοδρομίου: 5 ευρώ η μισή ώρα
  • Τιμή πάρκινγκ εντός της έκθεσης: 2 ευρώ ανά αυτοκίνητο
Σας προσκαλούμε όλους στην όμορφη θεσσαλονίκη μας!!!!!
ας αφήσουμε πίσω την οικονομική κρίση και ας χαρούμε για λίγο μαζι με τα παιδιά μας!!
Αλλα και χωρίς παιδιά πάλι μπορούμε να γίνουμε εμεις παιδια!!!


Πηγή:parents.gr

Μυστικό ραντεβού Αθηνάς Ωνάση - Τομ Κρουζ

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προώθηση της νέας υπερπαραγωγής Night and day, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την εκρηκτική Κάμερον Ντίαζ.
Οι δύο σταρ διέμεναν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Copacabana Palace, ένα από τα ακριβότερα της βραζιλιανικής μεγαλούπολης. Την ίδια μέρα, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατέφθασε και η Αθηνά Ωνάση με τον σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, για τους ιππικούς αγώνες Athina Onassis International Horse Show, τους οποίους όχι μόνο ήθελε να παρακολουθήσει αλλά και να φροντίσει ώστε η διοργάνωση να είναι μια από τις καλύτερες της χρονιάς, εφόσον φέρει το όνομά της.Αυτά τα δύο εξίσου λαμπερά events έφεραν κοντά, σύμφωνα με τη Real News, τον δημοφιλή ηθοποιό και τη «χρυσή» κληρονόμο καθώς όταν ο Τομ Κρουζ πληροφορήθηκε ότι η Αθηνά Ωνάση διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, ζήτησε αμέσως να τη συναντήσει.Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ είπε στην Αθηνά πως χρειαζόταν τη βοήθειά της για μια νέα ταινία που ετοιμάζει, της οποίας μάλιστα πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή. Η συγκεκριμένη ταινία θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τα άλογα, γεγονός που από μόνο του σίγουρα θα ενδιέφερε τη Ωνάση.ΠΗΓΗ:FREEGOSSIP

Επιστρέφει το «50-50»

Ολοκαίνουργια επεισόδια για την σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες

Η αγαπημένη παρέα του «50-50» επιστρέφει στο MEGA με 12 ολοκαίνουργια επεισόδια.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Σάκης Μπουλάς και ο Παύλος Χαϊκάλης, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της σειράς, επανέρχονται για να μας χαρίσουν στιγμές γέλιου.
Τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει ενώ το πρώτο επεισόδιο αναμένεται να προβληθεί τον Ιανουάριο.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Ατρόμητος... ο Ατρόμητος στην Τούμπα

Έχασε ο ΠΑΟΚ με 0-1 με γκολ του Σφακιανάκη

Με γκολ του Σφακανιάκη στο 56' ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια 1-0 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Οι σημαντικότερες στιγμές του παιχνιδιού ήταν ένα πέναλτι που έχασε στο 41΄ η ομάδα του Περιστερίου (που εκτέλεσε στο δοκάρι ο τερματοφύλακας Μιχαηλίδης), και η αποβολή του Φωτάκη που άφησε το «Δικέφαλο» με δέκα παίκτες στο 85΄.

H Μαριάννα Πολυχρονίδη "ξαναχτυπά"!!

Ούτε το όνομα της Αθηναΐδας Νέγκα και της Λυδίας Παπαϊωάννου δεν θέλει να λέει πια η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Σε νέα συνέντευξη που έδωσε η ηθοποιός στο περιοδικό «Celebrity», αποφεύγει να κατονομάσει τα δύο μέλη της κριτικής επιτροπής του «Just the two of us», λέγοντας πως «οι δύο κοπέλες δεν έχουν μουσικές γνώσεις».

«Νιώθω τυχερή που κάθε εβδομάδα τραγουδάω μπροστά στον Κώστα Τουρνά και τον Στέφανο Κορκολή. Σε σχέση με τις δύο κοπέλες τώρα, δεδομένου ότι δεν έχουν μουσικές γνώσεις, δεν θα είχα πρόβλημα αν με έκριναν με βάση αυτό που ακούνε. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε η ηθοποιός.

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη αποκάλυψε και τη σχέση που έχει, εδώ και δύο χρόνια με κάποιον άνδρα, με τον οποίο μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει και οικογένεια.

Άραγε η Αθηναΐς και Λυδία θα απαντήσουν στα «καρφιά» της Μαριάννας;
Πηγή:zougla online

«Έφυγε» ο Γιώργος Φούντας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το απόγευμα ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας , που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.Ο Γιώργος Φούντας ήταν 86 ετών.
Πηγή:zougla online

Lancia Delta Blackfire 1.4T 120ps: Light my fire!

Το πρεστίζ και η πολυτέλεια που εκπέμπει η Lancia Delta στο πέρασμα της, αποτυπώνεται αυτομάτως στον οδηγό και τους επιβάτες της. Είναι δύσκολο, με λίγα λόγια, να πιστέψει κανείς πως ο κάτοχος του ιταλικού μοντέλου μπορεί να έχει μαζέψει φασούλι το φασούλι τα χρήματα μέχρι να την αποκτήσει. Και όμως, η έκδοση Blackfire της Delta (η οποία διατίθεται μόνο στην ελληνική αγορά) αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, καθώς ζητά 18.600€ και μάλιστα εφοδιάζεται με turbo κινητήρα χωρητικότητας 1.400 κ.εκ. και αποδίδει 120 ίππους.

Στα πρόθυρα η νέα BMW σειρά 1

Η ολοκαίνουρια σειρά 1 θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2011,σε 3θυρες,5θυρες και coupe εκδόσεις.Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκδόσεις με turbo κινητήρες και χαμηλό κυβισμό.Πληροφορίες μιλούν για εκδόσεις στα 1.600cc με turbo,start & stop και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.Αναμένουμε.

Οδηγός επιβίωσης για χρήματά σας σε περίπτωση πτώχευσης

Οκτώ κρίσιμες ερωτήσεις και ισάριθμες σημαντικές απαντήσεις

Η κατοχύρωση των καταθέσεων απασχολεί και πάλι, καθώς το μέλλον διαμορφώνει ερωτήματα για τις τράπεζες. Πόσο σίγουρο είναι να φυλάξουμε τα χρήματα «κάτω από το μαξιλάρι» και πόσο εξασφαλίζονται όσοι τα έστειλαν στο εξωτερικό;Ακολουθεί ένας οδηγός επιβίωσης με 8 κρίσιμες ερωτήσεις και ισάριθμες απαντήσεις για την ασφάλεια των χρημάτων όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του σήμερα το Veto…

1. Μπορώ να προστατεύσω τις αποταμιεύσεις μου στην τράπεζα στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από την ευρωζώνη;


Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση, διότι από τη νέα νομοθεσία που θα προκύψει μετά τη χρεοκοπία (πιθανόν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) θα καθοριστεί και το ποιοι θα ζημιωθούν, ποιοι θα προστατέψουν τις αποταμιεύσεις, ακόμη και ποιοι θα κερδίσουν (ναι, θα υπάρχουν και αυτοί!).
Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε κίνηση απόσυρσης κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ισοδυναμεί με σφαίρα στην καρδιά των τραπεζών και φέρνει τη χρεοκοπία ακόμη πιο κοντά. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες και τα στοιχεία της πορείας των συνολικών καταθέσεων των τραπεζών, πολλοί Έλληνες φέρονται να έχουν στείλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ως κίνηση προστασίας των αποταμιεύσεών τους (έχουν αποδημήσει καταθέσεις περίπου 20 δισ. ευρώ).

2. Να κάνω ανάληψη μετρητών και να τα φυλάξω στο σπίτι;

Κατά πάσα πιθανότητα σώζονται από την υποτίμηση τα κεφάλαια. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος διάρρηξης και κλοπής τους.

3. Να κάνω ανάληψη μετρητών και να τα φυλάξω σε τραπεζική θυρίδα;

Υπάρχει κίνδυνος -ομολογουμένως περιορισμένος- στη μετά ευρώ εποχή οι τραπεζικές θυρίδες να ανοίξουν υποχρεωτικά με νόμο, προκειμένου όσα μετρητά βρίσκονται εκεί να μετατραπούν αναγκαστικά στο νέο υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

4. Να στείλω τις καταθέσεις μου με έμβασμα σε άλλη χώρα της ευρωζώνης ή εκτός ευρωζώνης;

Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν αποστείλει κεφάλαια στην Κύπρο, στη Γερμανία ή την Ελβετία. Κάθε χώρα φέρει τον κίνδυνο που αντιστοιχεί στο δικό της τραπεζικό σύστημα. Στην περίπτωση υποτίμησης το πιθανότερο είναι να παραμείνουν σε ευρώ.

5. Υπάρχει κίνδυνος οι ξένες τράπεζες να υποχρεωθούν να στείλουν τα χρήματα πίσω στην Ελλάδα;

Είναι πιθανό (περιορισμένη πιθανότητα) στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας της Ελλάδας οι ξένες τράπεζες να εμβάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Μπορεί να γίνει και διαφορετικά: να ανοίξουν οι ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και όσοι έχουν εμβάσει χρήματα στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια να κληθούν να καταβάλουν πολύ υψηλό φόρο γι’ αυτήν την κίνησή τους, προκειμένου να αναγκαστούν να επαναπατριστούν τα χρήματα αυτά.

6. Να αγοράσω ομόλογα άλλης χώρας (π.χ. Γερμανίας);

Πρόκειται πιθανόν για μια ασφαλή τοποθέτηση με δεδομένη τη μικρή (αλλά υπαρκτή) πιθανότητα να χρεοκοπήσει και ένα άλλο κράτος. Συνήθως τα κράτη προστατεύουν τους πιστωτές τους από απαιτήσεις άλλων κρατών. Ωστόσο δεν αποκλείεται (αν και είναι περιορισμένη πιθανότητα) να πολιορκηθούν από την ελληνική κυβέρνηση οι κάτοχοι αυτών των ομολόγων προκειμένου να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους.

7. Να αγοράσω χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο;

Και σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό προστασίας είναι υψηλό. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης της τιμής του μετάλλου στο μέλλον και απώλειας κεφαλαίων μέσω ζημιών.

8. Να αγοράσω ακίνητο;

Αποτελεί καλή επιλογή για την προστασία των αποταμιεύσεων. Ωστόσο, αναλαμβάνεται πάντα ο κίνδυνος να καταρρεύσουν λόγω της ύφεσης οι τιμές των ακινήτων και να μειωθεί η αξία του ακινήτου που αγοράσθηκε.

Χαρούμενες στιγμές για την οικογένεια Douglas

Εκδρομή αναψυχής στο κάστρο Hogwarts

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός του Hollywood Michael Douglas πέρασε οικογενειακές στιγμές στο κάστρο Hogwarts μαζί με τη σύζυγό του Catherine Zeta Jones και τα δύο παιδιά τους, Dylan και Carys, 10 και 7 ετών αντίστοιχα.Ο 65χρονος ηθοποιός δίνει μάχη με τον καρκίνο και είναι την τελευταία ευθεία της θεραπείας του σύμφωνα με τους γιατρούς. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που μπορεί να περνά τόσο ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά του μέσα στη γιορτή των Ευχαριστιών.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Δημοσκόπηση: Στο 4,3% διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στο 4,3% διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" η οποία παράλληλα «αφήνει» τη Ντόρα Μπακογιάννη με 2,4% εκτός Βουλής.Με το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να παραμένει χωρίς ουσιώδεις μεταβολές, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,4% ενώ η Nέα Δημοκρατία κάνει «άλμα» δύο μονάδων (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της RASS) και συγκεντρώνει 23,1%.Στα ίδια επίπεδα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, αποδυναμωμένος κάπως ο ΛΑΟΣ με 4,1% ενώ οριακά «μπαίνουν» στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 3,1% και 3% αντίστοιχα.Εκτός Βουλής, αντίθετα μένει η Δημοκρατική Αριστερά με 2,2% αλλά και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει μόλις το 2,4%.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 2.003 ατόμων, η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9%.«Πάμε για χρεωκοπία»Στο ερώτημα για τις μελλοντικές εξελίξεις και «τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης», το 53,3% των πολιτών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεωκοπία, ενώ το 39,9% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τη κρίση.Στο ερώτημα ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 64,8% απαντά ο "Κανένας", ενώ 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι οι θυσίες που έχουν κάνει μετά από1 4 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πιάσει τόπο.Μοιρασμένη, τέλος, δείχνει να είναι η κοινή γνώμη στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα με μια οριακή πλειοψηφία της τάξεως του 54,1% να εκφράζεται θετικά και το 44,9% αρνητικά.ΠΗΓΗ:madata

Τραγική κατάληξη είχε η βραδινή έξοδος τριών ανηλίκων στα Γιαννιτσά...

όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών, έφυγε από την πορεία του και ''καρφώθηκε'' σε στηθαίο μικρής γέφυρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία δύο από τα παιδιά, ηλικίας 16 και 17 ετών.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, το δυστύχημα συνέβη στη 01.15 μετά τα μεσάνυχτα, στο 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Αριδαίας. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ανασύρθηκαν νεκροί: ο 17χρονος οδηγός και ο 16χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Τα άτυχα παιδιά δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.Βαριά τραυματισμένος ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο και ο επίσης ανήλικος συνοδηγός. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του μοιραίου αυτοκινήτου.ΠΗΓΗ:NEWSIT

Ξεκινά το πρώτο κύμα μετατάξεων


Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποχρεωτικής μετάταξης των υπαλλήλων των Νομαρχιών στους καλλικράτειους Δήμους, όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου.Ο λόγος για 1500 υπαλλήλους που από την 1/1/2010 εργάζονταν σε οργανικές μονάδες με αρμοδιότητες στον τομέα της πολεοδομίας και προσωπικό που υπηρετούσε σε οργανικές μονάδες με αρμοδιότητες του τομέα Ε’ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μετατάσσονται στο Δήμο της έδρας του νομού ή στο Δήμου εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η νομαρχιακή υπηρεσία.Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως οι παραπάνω μετατάξεις αφορούν αποκλειστικά υπαλλήλους που ανήκουν στους ανωτέρω φορείς και είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.Στην ίδια οδηγία υπαγορεύεται η μετάταξη του προσωπικού που υπηρετεί από την 7η Ιουνίου 2010 στα ΚΕΠ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων αλλά και υπαλλήλων για την άσκηση μεμονωμένων μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων. Πρόκειται για περίπου 500 άτομα για τα οποία σημειώνει η εγκύκλιος πως: «εάν οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται είναι μεμονωμένες, η επάρκεια ή μη του εθελουσίως μετατασσόμενου προσωπικού για την άσκησή τους εξετάζεται στην πράξη από τους δήμους που τις αναλαμβάνουν, δηλαδή από 1-1-2011. Για την περίπτωση αυτή θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες από την υπηρεσία μας».

Ρουμάνα ξάφρισε ηλικιωμένο.Την είχαν προσλάβει για να τον προσέχει!!!

Την πρόλαβαν στην Κατερίνη και την συνέλαβαν

http://3.bp.blogspot.com/_WLQ-Ls_HM94/TNQFDSuBlTI/AAAAAAAAXRs/PAltr3T73hE/s320/tromaktiko.jpgΟ γιος του ηλικιωμένου από τον Μώλο απευθύνθηκε σε γραφείο στην Αθήνα για να βρει μια γυναίκα, να προσέχει τον πατέρα του στο Μώλο.Το γραφείο του βρήκε μια 48χρονη Ρουμάνα η οποία τις τελευταίες 10 ημέρες μετακόμισε στο Μώλο για να προσέχει τον παππού.
Φαίνεται όμως ότι άλλα είχε στο μυαλό της η "οικιακή βοηθός". Χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaRerport, πήρε 460ΕΥΡΩ που είχε ο ηλικιωμένος στο σπίτι και στη συνέχεια πήρε το λεωφορείο για τη Ρουμανία, που περνάει από την περιοχή μας και κάνει στάση στη Λαμία.
Ο γιος του ηλικιωμένου ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό τμήμα Μώλου και ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να εντοπίσουν και να σταματήσουν το λεωφορείο στο νομό Πιερίας, κοντά στην Κατερίνη.Ή 48χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν τα χρήματα , συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.ΠΗΓΗ:ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Ναδάλ εναντίον Φέντερερ στον τελικό του ATP

Μονομαχία γιγάντων θα είναι ο τελικός του τουρνουά ATP World Tour Finals, καθώς ο Roger Federer θα συγκρουστεί με τον Rafa Nadal, σε έναν αγώνα που μπορεί να χαρακτηριστεί «κλασικός».Ο Ελβετός άσος επικράτησε στον ημιτελικό με 2-0 σετ (6-1,6-4) του Novak Djokovic, ενώ το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Ισπανός Rafa Nadal κέρδισε μετά από αγώνα τριών ωρών με 2-1 σετ τον Andy Murray.Ο νικητής του αυριανού τελικού θα κερδίσει το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.ΠΗΓΗ:zougla

«Μυστικός δείπνος» Βενιζέλου με βουλευτές

Έντονες διεργασίες γίνονται στο ΠΑΣΟΚ όπως διαφαίνεται από το δείπνο που οργανώθηκε στο σπίτι του βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη, την επομένη του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Στο δείπνο συμμετείχαν τρία μέλη της κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews.Παρόντες, επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τάκης Ρήγας, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Λιάνης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας -που είχε στηρίξει ο Κώστας Λαλιώτης- Κώστας Βέρρας.Στο δείπνο είχαν κληθεί και άλλοι βουλευτές, όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης και ο Έκτορας Νασιώκας, δεν μπόρεσαν όμως να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.Στη συζήτηση έγιναν «πιεστικές» ερωτήσεις προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί δεν διαχωρίζει την θέση του από τον Γ. Παπανδρέου ώστε να καταστεί ενεργός εσωκομματικός πόλος. Στο δείπνο ο Βενιζέλος «ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια ψυχρός, άγευστος και κυρίως ουδέτερος», αναφέρει η εφημερίδα.«Φυσιολογικό να συναντούνται οι βουλευτές»Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι παρεβρέθηκε στο γεύμα, χαρακτήρισε όμως το γεγονός ως «αναγκαίο και φυσιολογικό».«Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντιόμαστε, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.ΠΗΓΗ:zougla

Σέξι αεροσυνοδοί φωτογραφήθηκαν για τη σωτηρία της εταιρίας

Με έναν άκρως αισθησιακό τρόπο σκέφτηκαν να συμβάλλουν στην διάσωση της εταιρείας στην οποία εργάζονται δέκα γοητευτικές αεροσυνοδοί: κρατώντας μόνο το καπέλο από την στολή και φορώντας μπικίνι, τα κορίτσια φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες ενός ημερολογίου προκειμένου να μαζέψουν χρήματα!Για το καλό της «Mexicana Airlines», οι υπάλληλοι έμειναν με τα απολύτως απαραίτητα και πόζαραν όλο νάζι και αισθησιασμό.Οι φωτογραφίες τους μπήκαν σε ένα ημερολόγιο του 2011, το οποίο δείχνει τα κάλλη τους αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία τους, μία από τις παλιότερες στον κόσμο.«Αυτό το ημερολόγιο είναι για να στηρίξει όλους αυτούς που έχασαν την δουλειά τους», δήλωσε η Ρόζι που ποζάρει για τον Απρίλιο, προσθέτοντας: «θέλουμε να δει ο κόσμος ότι θέλουμε να δουλέψουμε, να πετάξουμε... ότι περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα».
Μάλιστα, οι κοπέλες πλήρωσαν από την τσέπη τους 8.000 δολάρια προκειμένου να εκδοθεί το ημερολόγιο, που έχει γίνει ανάρπαστο παρά τα 12 δολάρια που κοστίζει!Για την ιστορία, η κυκλοφορία του ημερολογίου συνέπεσε με την υποβολή σχεδίου αναδιάρθρωσης της «Mexicana» που θα της επιτρέπει να ξαναρχίσει ορισμένες πτήσεις μέσα στον Δεκέμβρη και να επαναπροσλάβει το 30% του προσωπικού της.ΠΗΓΗ:madata

Δημοσκόπηση δίνει μόλις 2,4% στο νέο κόμμα Μπακογιάννη

Το ποσοστό 2,4% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως κατέγραψε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν».
Με το ποσοστό αυτό η «Δημοκρατική Συμμαχία», θα έμενε εκτός Βουλής σε περίπτωση που διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές. Στην ίδια πανελλαδική έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 2.003 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ με 26,5% εξακολουθεί να προηγείται της ΝΔ, όμως με διαφορά που έχει πέσει στο 4,3%. Το ΚΚΕ παρουσιάζει ελαφρά άνοδο από το 8% που είχε καταδείξει η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στο 8,3%, ο ΛΑΟΣ παρουσιάζει πτώση με 4,1% έναντι 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο οριακό 3%. Άνοδο παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% έναντι 2,7%, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη παρουσιάζει άνοδο με 2,2% έναντι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9% των προτιμήσεων.ΠΗΓΗ:madata

Ποιος ; Ο Μπλάνκο ο Θεός !!!!

Ο Θωμάς Μαύρος βραβεύτηκε, αλλά ο Μπλάνκο υπέγραψε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με γκολ του αργεντινού στο 90`, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 8 βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πέναλτι στο 57` με τον Ντουντού, ενώ με θλάση αποχώρησε ο Ριέρα. 
Πηγή : Sport.gr