Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Από το Μέτσοβο στα Ιμαλάια

Ο Ελληνας που αναμετρήθηκε με το υψόμετρο, τις καιρικές αντιξοότητες, μια απόσταση σχεδόν 300 χλμ., συνολικά 54 αντίπαλους δρομείς από το Νεπάλ και τη Γαλλία, αλλά κυρίως με τον εαυτό του, τα κατάφερε.
Ο Νίκος Καλοφύρης, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από το Μέτσοβο, όχι μόνο τερμάτισε, αλλά κατέκτησε και την τρίτη θέση, στον πιο δύσκολο αγώνα βουνού στον κόσμο, το «Solu Khumbu Trail» στο Νεπάλ. Στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, τρέχοντας επί 13 ημέρες σε υψόμετρο 2.000 - 5.560 μέτρων, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από δύο Νεπαλέζους με χρόνο 30:32:00.
Διένυε 20 - 30 χλμ. την ημέρα, σε μονοπάτια, κακοτράχαλες πλαγιές, με χιόνια και κρύο που έφτανε τους -15 οC, νικώντας ακόμη και τις ιώσεις που τον ταλαιπώρησαν σε κάποιες από τις ειδικές διαδρομές.
Σήμερα, στο Κατμαντού, ο Νίκος Καλοφύρης θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ο μόνος μη Νεπαλέζος που θα βρεθεί εκεί, αφού οι Γάλλοι δρομείς που συμμετείχαν βρέθηκαν από την 5η θέση και κάτω. Στη συνέχεια, θα το γλεντήσουν μαζί με τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη, το φωτογράφο από τη Θεσσαλονίκη που τον ακολούθησε σε αυτόν το δύσκολο αγώνα, καλύπτοντας με το φωτογραφικό του φακό, βήμα βήμα, την προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή και μεταφέροντας καθημερινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα www.go-mrp.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου