Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έρχεται ο «θείος από USA» να μας σώσει

Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες με τίτλους στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες του τύπου: « H Ελλάδα ξεπουλιέται σε εξευτελιστική τιμή» κινητοποίησε το πανίσχυρο ελληνικό οικονομικό λόμπι των ΗΠΑ, που αργοπορημένα σπεύδει τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

Aπλές κατανοητές μικρές αλήθειες, μπροστά στο μεγάλο ψέμα

1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς”
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!

Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009)
(
http://siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP.pdf).
2ος μύθος: “Η Ελλάδα δεν παράγει”

"Μετέφεραν" σε 10 δευτερόλεπτα, την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου!

Ομάδα ερευνητών στη Γερμανία ανέπτυξε μια νέα μέθοδο μετάδοσης δεδομένων με οπτική τεχνολογία που επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων στα εκπληκτικά επίπεδα των 26 terabits ανά δευτερόλεπτο.

«Ασπίδα» για τον καρκίνο του προστάτη ... το περπάτημα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσκίσκο, υποστηρίζουν πως το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη να κρατήσουν υπό έλεγχο τη νόσο.

'''Οχι'' από Βρυξέλλες για επιστροφή στη δραχμή

'''Οχι'' από Βρυξέλλες για επιστροφή στη δραχμήΤο ελληνικό χρέος μπορεί να επιμηκυνθεί σε εθελοντική βάση, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα

Οι χθεσινές διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τράβηξαν το ενδιαφέρον των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων τα οποία εστιάστηκαν στα αιτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους που ζητούσε την παραίτηση των πολιτικών και την επιστροφή των «κλεμμένων», όπως φώναζαν σε συνθήματά τους.