Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα

Οι χθεσινές διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τράβηξαν το ενδιαφέρον των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων τα οποία εστιάστηκαν στα αιτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους που ζητούσε την παραίτηση των πολιτικών και την επιστροφή των «κλεμμένων», όπως φώναζαν σε συνθήματά τους.
Σχεδόν σε όλα τα δημοσιεύματα δινόταν ιδιαίτερη έμφαση στον επηρεασμό των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων από τις αντίστοιχες των «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία.
Εκτεταμένες ήταν οι αναφορές του Γαλλικού πρακτορείου για τις χθεσινές κινητοποιήσεις.
«Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να καταδικάσουν τα οικονομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας. Περισσότεροι από 10 χιλ. άνθρωποι έδωσαν δυναμικό παρόν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ενώ σε 5 χιλ. υπολογίζονται οι άνθρωποι που κατέβηκαν στους δρόμους στη Θεσσαλονίκη, στα βόρεια της χώρας. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο», επεσήμανε.«Κλέφτες, κλέφτες» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος υπό το βλέμμα μικρής αστυνομικής δύναμης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα δημοσιεύματα του Reuters στα οποία μάλιστα αναφέρεται ότι ο αριθμός των διαδηλωτών στην Αθήνα ξεπέρασε τους 15 χιλ.
«Τουλάχιστον 15 χιλ. εξαγριωμένοι κάτοικοι της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην πρώτη σοβαρή αντικυβερνητική διαδήλωση από την έναρξη της κρίση. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που έγραφαν «άμεση έξοδο από το ΔΝΤ», το συγκεντρωμένο πλήθος διαμαρτυρήθηκε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια για τα αντιλαϊκά μέτρα. Κι όλα αυτά ενώ την προηγούμενη ημέρα η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τη συναίνεση για τη λήψη εκ νέου μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις καλύφθηκαν και από το Bloomberg το οποίο όμως έδωσε έναν πολύ μικρό αριθμό διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.

«Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών. Συνολικά οι διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα έφθασαν τους 27 χιλ. και ο συντονισμός τους πραγματοποιήθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνεται.
madata.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου