Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κ α λ η ν ύ χ τ α !!!

Έρχεται η νέα Alfa Romeo Giulia

Θα το δούμε στο δρόμο το 2012

Μεγάλη είναι η επένδυση στην οποία θα προβούν Alfa Romeo και Chrysler σχετικά με τα μελλοντικά οχήματα των δύο, πολλά εκ των οποίων θα παράγονται στη γειτονική Ιταλία. Έτσι επί ιταλικού εδάφους θα κατασκευάζεται και το νέο SUV της Jeep, και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, ενώ από εκεί θα βγει και η ολοκαίνουργια Giulia.

O Φέτελ έκαψε λάστιχα στην Πύλη του Βραδεμβούργου

.

Επισκέψιμη και πάλι η Σπιναλόγκα!

Πρωτοβουλία για να είναι και πάλι επισκέψιμη για τους τουρίστες η Σπιναλόγκα, ανέλαβαν ο Δήμος Αγ. Νικολάου Λασιθίου, τοπικοί φορείς και η 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στον Υπουργό Πολιτισμού, από τον οποίο αναμένουν την έγκριση.

Ένα αγοράκι ρωτάει το μπαμπά!!

Ένα αγοράκι πηγαίνει στον πατέρα του και ρωτά «Μπαμπάκα, πως γεννήθηκα;» 

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η Google

Ευρείας κλίμακας έρευνα στο διαδικτυακό «κολοσσό» της Google ξεκίνησε  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον απόηχο των καταγγελιών από πλευράς άλλων μηχανών αναζήτησης, ότι η εταιρεία καταπατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή θέση της στον Κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, η Κομισιόν έχει ήδη δεχθεί εγγράφως τα παράπονα από τους διαχειριστές της μηχανής αναζήτησης «Foundem» αλλά και από τους υπευθύνους της γαλλικής μηχανής αναζήτησης νομικής ορολογίας, «ejustice.fr».Από την πλευρά της, πάντως, η Google, αρνείται κατηγορηματικά τις αιτιάσεις που της προσάπτονται, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε.
Πηγή: zougla.gr

Aληθινή Φιλία!

Το να έχεις αληθινούς φίλους είναι μεγάλη υπόθεση .Πότε όμως μια φιλία είναι αληθινή και όχι μια “παρέα”, που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι;Το βασικό που πρέπει κάποιος να κοιτάξει για να διαχωρίσει αυτές τις δύο καταστάσεις, είναι τα κίνητρα πίσω από το συναπάντημα. Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος μου, όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης στις αναπόφευκτες περιόδους θλίψης και δυσκολίας. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια, αν πιστεύει ότι σε κάτι έχουμε παρεκτραπεί. Είναι όμως παράλληλα έτοιμος να σεβαστεί τις επιλογές μας, έστω και αν διαφωνεί, χωρίς να φύγει από το πλευρό μας. Σε αντίθεση, όταν μιλάμε για “σκέτη παρέα” τα κίνητρα είναι διαφορετικά: Εδώ δε συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τη ζωή στην ολότητά της, αλλά μόνο για να ευχαριστηθούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρόσκαιρα πράγματα, που τυγχάνει να μας αρέσουν και των δύο. Σε τέτοιες σχέσεις γνωρίζουμε – κατά βάθος – ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να μοιραστούμε με τον άλλο. Όταν πια ο ένας από τους δύο βαρεθεί τη συγκεκριμένη απόλαυση που τους ένωνε, ή αν προκύψει εν τω μεταξύ κάποια διαφωνία, η “φιλία” αυτή εξανεμίζεται. 
Πηγή: help-net.gr

Έκθεση ζωγραφικής στα Τρίκαλα Ημαθίας

Στην αίθουσα Αιμοδοσίας του Συλλόγου Τρικάλων Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής της Αργυρούλας Παρασχοπούλου. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 4/12 έως τις 8/12 και οι ώρες λειτουργίας της είναι: ΠΡΩΙ: 9-12  & ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 5-8

Είναι η πιο sexy super star του Hollywood και όμως δήλωσε........λεσβία!

Ποια είναι ;;;;

Τι αλλάζει στο Qashqai;

Κάτι αλλάζει στο Qashqai......

Αξίζει τα λεφτά του το countryman ;

Αξίζει τα λεφτά του ή είναι απλά θέμα lifestyle ;

Τολμάς να καπνίσεις; Έρχονται οι Ράμπο!!!

Οι ράμπο της υγείας στη µάχη των αντικαπνιστικών µέτρων

Το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο με χιόνι στη χώρα η Βασιλιτσα, αλλά ακόμη δεν λειτουργεί

Tις έντονες διαμαρτυρίες των ξενοδόχων του Νομού Γρεβενών προκάλεσε το γεγονός ότι από την περασμένη Τετάρτη το ύψος του χιονιού στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ανέρχετε σε πάνω από μισό μέτρο και παρ’ όλα αυτά το Χιονοδρομικό παρέμεινε εκτός λειτουργίας. Στερώντας από τα ξενοδοχειακά καταλύμματα της περιοχής να πάρουν μια βαθιά οικονομική ανάσα, τη στιγμή μάλιστα που οι ενδείξεις για τη φετινή χειμερινή τουριστική σεζόν μόνο ευοίωνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, κάνοντας λόγο για μείωση επιπλέον 40% στη τουριστική κίνηση σε σχέση με την ήδη κάκιστη περσινή χρονιά.

Η μεγαλύτερη σφαλιάρα της καριέρας του!

Ο Μουρίνιο πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο την αλαζονεία του

Καλός προπονητής κι αυτό δε δέχεται αμφισβήτηση. Και μέγας αλαζόνας όμως. Κι αυτό δε δέχεται αμφισβήτηση. Η σφαλιάρα που έφαγε χτες βράδυ στη Βαρκελώνη ο Ζοζέ Μουρίνιο δε την είχε ονειρευτεί ούτε ο μεγαλύτερος… εχθρός του.

Το ΔΝΤ τα πίνει στο Villa Mercedes!!


Στην υγείας σας Ελληνάρες!!!

«Μαύρη τρύπα» 51,4 εκατ. ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά. Στην πολυσέλιδη πορισματική της αναφορά, που ξεπερνάει σε όγκο της 800 σελίδες, η κα. Τσεμπερά εμπλέκει στην υπόθεση συνολικά 24 άτομα.
Με την υποβολή του τελικού πορίσματος η υπόθεση θα ανατεθεί για διερεύνηση από ανακριτή. Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Συνελήφθησαν για απάτη στη Τούμπα!

Δύο άνδρες, 47 και 48 ετών συνελήφθησαν για απάτη κακουργηματικής μορφής σήμερα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν για τη χορήγηση δανείων, απέσπασαν τεράστια ποσά από τουλάχιστον τρία πρόσωπα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που εκδόθηκε αργά το βράδυ, όλα ξεκίνησαν μετά από την καταγγελία 36χρονου, ο οποίος φέρεται να εξαπατήθηκε από τους δύο συλληφθέντες. Ύστερα από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με την υπόσχεση της εκταμίευσης δανείου απέσπασαν από τον 36χρονο από τις 21 του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι και χτες το ποσόν των 307.454 ευρώ.

Breathless greek version..γιατί η τρέλα δεν πάει στα βουνά!!

Αποχώρηση της Ελλάδας από άσκηση του ΝΑΤΟ

Με την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Aspect» αντέδρασε η Αθήνα στην προσπάθεια των επιτελών της Συμμαχίας να «γκριζάρουν» το Αιγαίο. Από τον σχεδιασμό της άσκησης που διεξάγεται 1-2 Δεκεμβρίου εξαιρέθηκε ολόκληρη η περιοχή του Αιγαίου κατόπιν οδηγιών του διοικητή του Αεροπορικού Στρατηγείου στη Σμύρνη, Αμερικανού πτέραρχου Ραλφ Τ. Τζόντις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το τμήμα ΤΕΙ Γρεβενών

Περισσότερο από ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χάσει η πόλη των Γρεβενών ένα από τα τρία Τμήματα ΤΕΙ που έχει σήμερα, στα πλαίσια του «Εκπαιδευτικού Καλλικράτη» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΕΠΘ), μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθείεπί του θέματος και την σχετική εισήγηση που κατατέθηκε στο Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.
Πρόκειται για το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του παραρτήματος των Γρεβενών, το οποίο θα πρέπει να θεωρείται πλέον  "υπ᾽ ατμόν".

Θυσία στα οικονομικά προβλήματα και το "νέο" Μαξίμου

Οικονομικοί και όχι μόνο είναι οι λόγοι που καθυστερούν, μέχρι σήμερα, όπως πληροφορείται η στήλη, την αναμόρφωση της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η πρόταση που κατέθεσε η επίτροπή των έξι "σοφών", που είχε προσλάβει για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση, και παρέπεμπε σε ένα αυστραλιανό μοντέλο λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου, μολονότι έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες, παραμένει κλειδωμένη σε ένα συρτάρι.

Συναίνεση ζητά ο Παπανδρέου

Το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου που προέκυψε από την υπογραφή φαίνεται ότι θα αποτελέσει θέμα των συζητήσεων του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης που επιζητά η κυβέρνηση θα συζητηθούν, όποτε πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις, προκειμένου να βρεθούν σημεία σύμπλευσης. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, δε, ότι στις συζητήσεις θα τεθεί επί τάπητος η πορεία της οικονομίας και ως εκ τούτου το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι η «θετική», όπως χαρακτηρίζεται, εξέλιξη της επιμήκυνσης. Επίσης σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού η απόφαση να ζητήσει η χώρα μας επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών του δανείου θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Εκκρεμούν μόνο οι λεπτομέρειες όπως ο χρόνος αποπληρωμής και το επιτόκιο Μια πρώτη συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 16 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Αυτό που μένει αδιευκρίνιστο είναι το αν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπως επίσης και το αν κληθούν ο κ. Φώτης Κουβέλης και η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ως αρχηγοί κομμάτων
Πηγή: Πρώτο Θέμα

To Gran Turismo 5 πούλησε 1,8 εκατ. κομμάτια

Μέσα σε 2 μέρες
Το Gran Turismo 5 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατάφερε μέσα στις δύο πρώτες μέρες που ήταν στα ράφια να πουλήσει 1,8 εκατομμύρια κομμάτια με τα περίπου μισά από αυτά να πωλούνται σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.Οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αριθμός ρεκόρ για το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα τίτλου στην ιστορία του Playstation 3.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Η Τζούλια η Θώδη και η πίτα

Άρνολντ και υιός!

Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την περαίωση

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, «λαμβάνοντας υπόψη την αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες», παρατείνεται η προθεσμία της ρύθμισης που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών, προστίθεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των φορολογούμενων που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές εκκρεμότητές τους, δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου.
Πηγή: in.gr

AEL FC ARENA !!!

Καπνιστές τα παιδιά των καπνιστών

Όταν το παιδί βλέπει το γονιό του να καπνίζει, έχει 90% περισσότερες πιθανότητες να γίνει κι αυτό καπνιστής και κατά μέσο όρο θα ζήσει 10 χρόνια λιγότερα από κάποιον συνομήλικό του που δεν καπνίζει. Μάλιστα, ο ρόλος της μητέρας καπνίστρια είναι καταλυτικός.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα που αφορά στο παθητικό κάπνισμα και τα παιδιά και έγινε από το Royal College of Physicians της Βρετανίας για λογαριασμό της υπουργείου Υγείας της χώρας και προκειμένου να καθοριστούν νέοι κανόνες για το παθητικό κάπνισμα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες καπνιζόντων εκτίθενται τρεις φορές περισσότερο στο παθητικό κάπνισμα εάν ο πατέρας είναι αυτός που καπνίζει , πάνω από έξι φορές περισσότερο εάν η μητέρα είναι καπνίστρια και σχεδόν εννέα φορές περισσότερο εάν και οι δύο γονείς καπνίζουν. Οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα σε περίοδο που τα ζωτικά όργανα αναπτύσσονται, μπορεί να αυξήσει δραματικά την πιθανότητα ανάπτυξης δύσπνοιας κατά 77%, μέσης ωτίτιδας κατά 35%, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο βακτηριακής μηνιγγίτιδας. Επιπλέον, όταν ένα παιδί έχει γονείς καπνιστές και στην ενήλικο ζωή του καπνίσει, έχει δραματικά αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης θανατηφόρων ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος κ.ά. Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι επιτακτικό να μην καπνίζουν οι γονείς, αλλά εφόσον δεν έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν, τότε καλό θα είναι να καπνίζουν κρυφά από τα παιδιά τους.
Πηγή: yourbaby.gr

Ποιος έφαγε τα κεφτεδάκια;

Ατάκες από το twitter για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ

- Θα ασχολούμαστε μόνο με το πόσο ανέβηκε το bread
- Θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε τις φάρμες μας στο Farmville!
- Ο νέος ελληνικός κινημοτγράφος θα ναι τα σοφτ πορνό της Φόνσου και της Ανουσάκη
- Θα ανοίξει η Levi’s εργοστάστιο στην Καλαμάτα.
- Θα σπάμε ξανα πιάτα στα μπουζούκια… Να και κάτι καλό…
- Θα ρουφάμε τον αφρό απ’ τον φραπέ.
- Τα bluejeans θα ξανα-αποκτήσουν φερμουάρ
- Οι τηλεκάρτες είναι το νέο iPhone.
- Θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες φουσκωτών.. απο τα Jumbo
- Θα μας φέρνουν οι θείοι κοτόπουλα απ το χωριό… Ααααξέχασα,  δεν έχουμε πια χωριά.
- Θα κόβουμε βασιλόπιτα στις αλλαγές δεκαετίας
- Λόγω της τιμής της βενζίνης το ωτοστόπ θα ξαναγίνει της μόδας
- Θα κολλάμε τη μισο-μασημένη τσίχλα πίσω από το αυτί για να τη συνεχίσουμε μετά.
- Το Καστελοριζο θα γίνει η νεα Μυκονος!
- Το νεο άλμπουμ της Βίσση θα κυκλοφορήσει επίσημα κατευθείαν από τους μαύρους
- Τα τηλεφωνήματα θα τα δεχόμαστε στο περίπτερο
- Η κόρη του Βγενόπουλου θα γίνει σοσιαλίστρια
- Η τηλεοραση απο ψηφιακη θα ξαναγίνει ασπρόμαυρη
- Η Τζούλια θα γυρίσει το Τσόντα, Φτώχεια και Φιλότιμο

Τρέμει ο ανταγωνισμός το νέο C30 ! Πανέμορφο με τεχνολογία αιχμής!

Το επόμενο σχέδιο της Volvo μετά το S60, που διεκδικεί τον τίτλο «Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2011» (η ψηφοφορία στις 14-12), είναι το ολοκαίνουργιο C30, σχέδιο του οποίου σας αποκαλύπτουμε.Το νέο C30 θα διατίθεται και σε 5θυρη έκδοση, ενώ σχεδιαστικά το αμφιλεγόμενο πίσω μέρος παίρνει μια πιο hatchback μορφή. Το εμπρόσθιο μέρος θα έχει σαφείς επιρροές από το S60. Είναι φανερό πως με το πρώτο C30 οι Σουηδοί θέλουν να κατασκευάσουν ένα πιο εμπορικό μοντέλο το οποίο θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο πελατολόγιο, όπως στους νέους οικογενειάρχες.Κάτω από το καπό δεν αναμένεται να υπάρχουν εκπλήξεις με το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 lt να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με 150 και 180 ίππους απόδοση, ενώ στην κορυφή της γκάμας ο 2,5 lt κινητήρας θα αντικατασταθεί με το νέο 2λιτρο turbo απόδοσης 200 PS.ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Mathe Click: τo πρώτο ζωντανό τηλεπαιχνίδι στο facebook είναι εδώ!

 To Mathe Click είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα το βράδυ της 1ης Δεκέμβρη και σε περιμένει να παίξεις ζωντανά, σε μια μοναδικά πρωτότυπη εμπειρία, αντίπαλος με άλλους 299 παίχτες. Στη θέση του παρουσιαστή θα βρίσκεται ο κορυφαίος, ο ένας και μοναδικός, ο απόλυτος άρχων Γιώργος Μητσικώστας για να καθοδηγήσει, να κάνει μιμήσεις και γενικά να δώσει το κέφι που μόνο αυτός έχει.
Το Mathe Click είναι ένα παιχνίδι γνώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπεις στην εφαρμογή (application) και να δηλώσεις συμμετοχή. Στη συνέχεια, μισή ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κάνεις check-in και αμέσως μετά περιμένεις την κλήρωση για τους 300 παίχτες. Μόλις ανακοινωθούν οι τυχεροί το παιχνίδι ξεκινάει.  Για να κερδίσει κάποιος το πρέπει να απαντήσει σωστά σε 9 multiple choice ερωτήσεις μέσα στα χρονικά πλαίσια που δίνονται. Η 10η ερώτηση διαφέρει γιατί οι παίχτες καλούνται να βάλουν στη σωστή σειρά όσο το δυνατόν γρηγορότερα τέσσερις απαντήσεις. Οι 10 πιο γρήγοροι που θα έχουν απαντήσει σωστά είναι οι νικητές του παιχνιδιού.
www.facebook.com/MatheClick

Σαν Σήμερα

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. («Στηλιτικά»)
1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό «Παναθήναια» το ιστορικό του άρθρο «Ένας ποιητής» για τον Καβάφη, με το οποίο ο αλεξανδρινός ποιητής γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό.
1903: Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα «Ολύμπια», ιδιοκτησίας Ιμπροχώρη και Λάιτμερ.
1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια στις εξόδους τους.
1958: Υποβάλλεται στην κυβέρνηση Καραμανλή η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια.
1979: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία ένα από τα θρυλικά άλμπουμ της ροκ, το «The Wall» των Pink Floyd και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αμπράμοβιτς!Πωλείται η βίλα στο Λος Άντζελες!

Οσοι θεωρούν ότι οι επενδύσεις των «Κροίσων» είναι εξ ορισμού κερδοφόρες, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σύμφωνα με τον ειδικευμένο στις αγοραπωλησίες ιδιοκτησιών από επωνύμους ιστότοπο Real Estalker, η Ντάρια Ζούκοβα, σύντροφος του ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, αποφάσισε να «σκοτώσει» έπαυλη στο Λος Άντζελες, την οποία είχε αγοράσει στις αρχές του έτους.
Συγκεκριμένα η ηλικίας 29 ετών καλλονή - που δεν είναι μόνο «καλλονή» αλλά και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Garage στη Μόσχα και σχεδιάστρια και συνιδιοκτήτρια του οίκου μοντέρνων ενδυμάτων Kova & T και αρχισυντάκτρια του περιοδικού (lifestyle βεβαίως) Pop Magazine - έβαλε πωλητήριο 16,5 εκατ. δολαρίων στην έπαυλή της. Η έπαυλη βρίσκεται στην περιοχή της Bird Street και είναι μια από τις μεγαλύτερες της «Πόλης των Αγγέλων». Έχει εμβαδόν 901 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, 8 μπάνια, μια βιβλιοθήκη, μια αίθουσα μπιλιάρδου, γυμναστήριο, αίθουσα προβολών, κελάρι και βεβαίως στον κήπο διαθέτει τα στοιχειώδη, δηλαδή πισίνα, χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων των ξένων και κλειστό γκαράζ για τα αυτοκίνητα της οικογένειας.Πού έγκειται το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι στις αρχές του 2010 η κυρία Ζούκοβα είχε αγοράσει την έπαυλη αντί 19,5 εκατ. δολαρίων. Μέσα σε λιγότερους από 12 μήνες, δηλαδή, η σύντροφος του μεγιστάνα των πετρελαίων και ιδιοκτήτη της δημοφιλούς βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι έχασε 3 εκατομμυριάκια. Και να σκεφθεί κανείς ότι η αρχική τιμή που ζητούσε ήταν... 29 εκατ. δολάρια. Όργιο φημών, όπως είναι φυσικό, έχει ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της υφηλίου αλλά κυρίως στη Μόσχα εδώ και λίγες ημέρες, μόλις έγινε δηλαδή γνωστό ότι οι Αμπράμοβιτς πουλάνε τη βίλα τους στο Λος Άντζελες.Το ερώτημα που ταλανίζει τους ψιθυριστές είναι εύλογο: γιατί ξεπουλάνε τη βίλα, όταν μάλιστα τους βολεύει τόσο πολύ μετά από τη γέννηση του Ααρών-Αλεξάνδρου, του γιου του ζευγαριού που γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (στο Λος Άντζελες μάλιστα). Οι συνωμοσιολόγοι και οι κακεντρεχείς (σ' αυτούς συγκαταλέγονται και οι πιστωτές του Αμπράμοβιτς) σκέπτονται τα χειρότερα, τα οποία είναι ευκόλως εννοούμενα και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να αναπαράξει κανείς.Οι καλοπροαίρετοι σκέφθηκαν ότι το σπίτι το πουλάνε επειδή έπαψε πλέον να τους χωράει! Διότι ο Ααρών-Αλέξανδρος είναι το έκτο παιδί του Αμπράμοβιτς και δικαιούται να διαθέτει το δικό του δωμάτιο. Ε, έξι τα υπνοδωμάτια της έπαυλης, έξι και τα παιδιά του ρώσου επιχειρηματία (απέκτησε 5 με την πρώην γυναίκα του Ιρίνα). Αν τύχει και βρεθούν όλα στο Λος Άντζελες, σε κάποιο θα χρειαστεί να του στρώσουν στη βιβλιοθήκη ή στην αίθουσα μπιλιάρδου για να κοιμηθεί. Ε, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ

Για σύνταξη περάστε από τα ΕΛΤΑ με 3 ευρώ!!

Αγαπητό Πες το νέο

Χθες Δευτέρα αποφάσισα σαν καλός εγγονός να ασχοληθώ με ένα θέμα που αφορά τον τρόπο καταβολής σύνταξης ΟΓΑ στο παππού μου, είχε προηγηθεί βλέπεις ενημέρωση από το «φωστήρα» Γιώργο Αυτιά.
Πάω λοιπόν στον ανταποκριτή ΟΓΑ της περιοχής μου και τον ρωτάω τι πρέπει να γίνει με την απογραφή των συνταξιούχων ώστε από 01/01/2011 να πληρώνονται μέσω τραπέζης . O ανταποκριτής μου δείχνει ένα έγγραφο του ΟΓΑ και ένα απογραφικό δελτίο λέγοντας μου πως θα αποστέλλει στους συνταξιούχους.
Στην ερώτηση μου για το πότε θα αποσταλεί μου απαντά:
«Όταν τα ΕΛΤΑ το αποφασίσουν»
«Τι σημαίνει αυτό» ρωτάω εγώ τώρα γεμάτος απορία
«Ο συνταξιούχος έχει να επιλέξει για την απογραφή του μια από τις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΤΑ για να κρατήσουν τον κόσμο δεν αποστέλλουν τα απογραφικά και λένε τους ενδιαφερομένους να περνάνε από τα υποκαταστήματα ,εκεί τους πλασάρουν την λύση ΕΛΤΑ και καρπώνονται 3 ΕΥΡΩ είτε στο άνοιγμα του λογαριασμού, είτε στην μηνιαία καταβολή της σύνταξης!»
Έχω μείνει «κάγκελο», αν είναι δυνατό ο οργανισμός υπεύθυνος για την διακίνηση αλληλογραφίας να μην αποστέλλει τα απογραφικά με σκοπό να κερδίσει χρήματα, από ποιον ρε γαμώτο; Από το συνταξιούχο των 330 ευρώ;
Aν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ξηλωθούν όλοι στα ΕΛΤΑ!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Πέντε μήπως είναι πολλά;;;;

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για το δήμο Θεσσαλονίκης

Στα 51,4 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα»

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρέδωσε χθες η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά το τελικό πόρισμα για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ.Σύμφωνα με το πόρισμα, που ξεπερνά τις 800 σελίδες, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα. Ήδη, για το ίδιο σκάνδαλο έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Κλείνουν επτά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα;

Υψηλό κόστος και προβλήματα στη διοίκηση

Εισήγηση-φωτιά για το κλείσιμο επτά νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», στην εισήγηση προβλέπονται ακόμη και καταργήσεις κλινικών από τα νοσοκομεία που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Η έκθεση που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας βαθμολογεί τα νοσοκομεία της χώρας με ποσοτικά κριτήρια.Από άποψη κόστους, μακράν όλων βρίσκεται το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, όπου η νοσηλεία κοστίζει 853 ευρώ ημερησίως, όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 322 ευρώ. Ακολουθούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (447,18), το «Παπανικολάου» (470 ευρώ), το «Παπαγεωργίου» (400), το «Ιπποκράτειο» (354,91 ευρώ) και το «ΑΧΕΠΑ» (323,76 ευρώ).Η εντολή της τρόικας είναι δεδομένη για τον χώρο της υγείας, που ζητά συμμάζεμα στις δαπάνες και την αναδιάρθρωση.ΠΗΓΗ:NEWBEAST

ΕΝΤΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 4.500 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΠΔΔ

Οδηγό για την κατάργηση περίπου 4.500 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων στους δήμους και την μεταφορά-μετάταξη περίπου 15.000 εργαζομένων έχει αρχίσει ήδη να καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι σχετικές διαδικασίες...

Σύμφωνα με τον οδηγό, όλα τα δημοτικά συμβούλια πρέπει εντός διμήνου από την εγκατάστασή τους να πάρουν αποφάσεις για τη συγχώνευση ή και κατάργηση όλων των νομικών τους προσώπων. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η ψήφιση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του νέου νομικού προσώπου που θα συσταθεί εντός τριών μηνών από την δημοσίευση της συγχώνευσης και η κατάταξη του μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο ή σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένουν να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, αναμένεται να προχωρήσει και στη συγκρότηση και λειτουργία Μονάδας Υποστήριξης για την εφαρμογή των ρυθμίσεων καθώς και στην πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης ανά Περιφέρεια. Για το σκοπό αυτό θα εκπονηθούν οδηγοί συγχώνευσης νομικών προσώπων και πρότυποι Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσιών, καθώς και οργανισμοί προσωπικού και οικονομικής διαχείρισης των κοινωφελών επιχειρήσεων.

Παράλληλα με την συγχώνευση, όπως αναφέρεται, θα δημιουργηθούν νομικά πρόσωπα με πολλαπλά θεματικά αντικείμενα, όπως πχ στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη όπου συνενώνονται σημερινά νομικά πρόσωπα με δραστηριότητες, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κλπ και στον τομέα πολιτισμού αθλητισμού όπου συνενώνονται πνευματικά κέντρα, εργαστήρια χορού, ωδεία, μουσικές σχολές αθλητικά κέντρα κλπ.

Πηγή: FIMOTRO

Μπουτάρη έβγαλε και η επανακαταμέτρηση...


Νικητής και επίσημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι πλέον ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς με διαφορά 369 ψήφων ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση που είχε ζητήσει ο αντίπαλός του κ. Κώστας Γκιουλέκας.Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο ..των αυτοδιοικητικών εκλογών 52.191 ψήφους, έναντι 51.822 του κ. Γκιουλέκα.Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την νέα καταμέτρηση των ψήφων, η διαφορά των δύο υποψήφιων αυξήθηκε κατά 40 ψήφους υπέρ του επικεφαλή του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη"(κ. Μπουτάρη), σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα που είχε δώσει υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (52.174 έναντι 51.845).Τέλος, οι εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών εντός επτά ημερών έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουν την ακύρωση συγκεκριμένων ψηφοδελτίων.Πηγή: ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Τι σημαίνει "χρεοκοπία" για μια χώρα

Τι θα σημαίνει ακριβώς μια ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία για πολίτες,τράπεζες,επιχειρήσεις, δημόσιο κλπ.Ποιοί χάνουν και τι.Χρεοκοπία χώρας σημαίνει ότι ένα κράτος σταματά να πληρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω αδυναμίας. Δεν σταματά να υπάρχει το κράτος ούτε η κοινωνία, ούτε να ανατέλλει ο ήλιος…Με βάση την εμπειρία υπάρχει μια αναστάτωση μερικών ημερών στην καθημερινή ζωή αλλά μετά, αυτή επανέρχεται. Φυσικά στο πρότερο επίπεδο διαβίωσης στην καλύτερη περίπτωση, θα κάνει χρόνια να επανέλθει, αν επανέλθει ποτέ.Το κράτος σταματά να πληρώνει τους πιστωτές και στη συνέχεια διαπραγματεύεται μαζί τους τι και πότε μπορεί να τους δώσει από το χρέος και ποιο μέρος θα διαγράψουν.Φυσικά το… κράτος μειώνει τις δαπάνες δραστικά και πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μειωθεί η ζήτηση και να χάσουν τη δουλειά τους και πολλοί από αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.Αν το κράτος για το οποίο μιλάμε έχει δικό του νόμισμα, με υποτίμηση και εκτύπωση του νομίσματος που θα χάνει την αξία του θα προσπαθεί να κάνει τη μηχανή της ανταγωνιστικότητας και άρα της οικονομίας να πάρει μπροστά.Αν δεν ελέγχει το νόμισμα τότε η μόνη λύση είναι να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η εμπειρία των χρεοκοπιών είναι οδυνηρή και κοινωνίες που δεν διακρίνονται για τη συνέπεια και την οργάνωση δύσκολα επανακάμπτουν.

Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για την "θέση 12"

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η συζήτηση της ένστασης που κατέθεσε το ΤΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των περιβαλλοντικών όρων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το έργο της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων πάνω από τον Αλιάκμονα. Η εξέλιξη αυτή, ίσως αποδειχθεί καταλυτική για την πορεία του έργου. Συγκεκριμένα, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, είχαν πενταετή ισχύ και στο τέλος του Δεκέμβρη, το διάστημα αυτό εκπνέει. Αυτό σημαίνει ότι ή θα πρέπει οι έχοντες την ευθύνη της διοίκησης να ξεκινήσουν ξανά τις διαδικασίες για την έκδοση νέων περιβαλλοντικών όρων ή το έργο ναυαγεί οριστικά. Με όλα αυτά θα ασχοληθεί πλέον η νέα αιρετή Περιφέρεια και κατά πάσα πιθανότητα ο νέος σχεδιασμός θα είναι σε περιφερειακό πλέον επίπεδο
Πηγή: pliroforiodotis.gr

Dancing with the stars στην Αργεντινή

Το “βαθύ λαρύγγι” του Wikileaks και η Lady Gaga!

Ο πλανήτης ολόκληρος συγκλονίζεται από τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στη σύγχρονη ιστορία, με τις υποθέσεις που αποκαλύπτει το site Wikileaks να έχουν προκαλέσει τριγμούς απ’ άκρου εις άκρον της γης.
Και μπορεί οι πληροφορίες να δημοσιοποιούνται πλέον με καταγιστικούς ρυθμούς, πλην όμως το πιο αξιοσημείωτο είναι το πώς κατάφερε να ξεγελάσει τις παντοδύναμες αρχές ασφαλείας ένας απλός στρατιώτης, ο 23χρονος  Bradley Manning, ο οποίος κατηγορείται ως ο αυτουργός των διαρροών, ως ο άνθρωπος που πέρασε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των … λαγωνικών των μυστικών υπηρεσιών έγγραφα που αποκαλύπτουν πτυχές της αμερικανικής στρατιωτικής και διπλωματικής δράσης των τελευταίων 3 ετών!Ο περί ου ο λόγος στρατιωτικός, ο οποίος σήμερα κρατείται σε στρατιωτικές φυλακές και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης έως και 52 ετών (!) εάν καταδικαστεί για προδοσία ή κατασκοπεία, εργαζόταν ως στρατιωτικός αναλυτής. Ως τέτοιος είχε πλήρη πρόσβαση στο περιβόητο σύστημα Siprnet (secret internet protocol router network distribution), σε ένα σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών δηλαδή, που αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε μετά τις επιθέσεις της 9/11 και στόχο είχε την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο και των πρεσβειών. Το σύστημα υποτίθεται ότι είναι το πλέον ασφαλές, όμως τώρα αποκαλύπτεται πως είναι δύσχρηστο και συνήθως οι χειριστές του παρακάμπτουν αρκετές δικλείδες ασφαλείας για να «τρέχει» πιο γρήγορα. Μάλιστα στο Ιράκ οι χειριστές του Siprnet έχουν «κλείσει» και τα συστήματα alarm (που ειδοποιούν για τυχόν παραβιάσεις κωδικών του συστήματος) για να μην τους ενοχλούν! Κάπως έτσι ο νεαρός αναλυτής απέκτησε πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες, όταν έφτασε για να υπηρετήσει στην 10η ορεινή μεραρχία των ΗΠΑ (10th Mountain Division) στο Ιράκ. Και άρχισε να τις «κατεβάζει» επί 14 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, τους τελευταίους 8 μήνες.
Τα αρχεία που κατέβαζε τα αποθήκευε σε CDs με τραγούδια της αγαπημένης του τραγουδίστριας Lady Gaga. Τα έβαζε στην τσέπη του και απλώς επέστρεφε σπίτι του κάθε μέρα …
Στην πορεία άρχισε να συνομιλεί σε ένα chat room με έναν άνδρα ονόματι Adrian Lamo.
Μετά από καιρό του αποκάλυψε το μυστικό του, του είπε επίσης πως το υλικό από τα CDs το είχε αποθηκεύσει σε ένα memory stick και το είχε στείλει μέσω ενός συνδέσμου στο Wikileaks. Αυτή του η «δημόσια» εξομολόγηση τον έφερε πίσω από τα κάγκελα, η ουσία όμως είναι πως το πιο σοφιστικέ σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ «έπεσε» μόνο με μερικά CDs …
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ο διασυρμός της Βασίλισσας!!

Ντέρμπι ποιο ντέρμπι; Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα το «Ελ Κλάσικο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού οι καταλανοί διέλυσαν τη «Βασίλισσα» με 5-0
Καταιγιστικοί οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο τη Ρεάλ να διεκδικήσει το ματς και μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο.Οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα είχαν δοκάρι με τον Μέσι μόλις στο 6ο λεπτό.Τον ...χορό των γκολ άνοιξε ο Τσάβι στο 10ο λεπτό, ενώ ο Πέδρο στο 18 έκανε 2 τα τέρματα για τη Μπαρτσελόνα.Στη συνέχεια ο Νταβίντ Βίγια ήταν αυτός που πήρε το όπλο του και με δύο τέρματα στο 55 και το 57 «τελείωσε» το παιχνίδι μετατρέποντας το μεγάλο αυτό ντέρμπι σε υγιεινό περίπατο.Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γέφρεν ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των "κυανέρυθρων"Έπειτα από αυτή τη νίκη η Μπάρτσα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στους 32.
Πηγή: woop.gr

Κ α λ η μ έ ρ α!!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου
Μήνας 11*Εβδομάδα 49
Ανατολή 07.21* Δύση 17.06
Σελήνη 25 Ημερών
Ανδρέου αποστόλου του Πρωτοκλήτου