Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τρίποντο από το κέντρο ο... θεατής

ΔΕΙΤΕ: Βρήκε στόχο και πήρε ένα αυτοκίνητο!

Ο Ντόρελ Ράιτ δέχτηκε μία εντυπωσιακή τάπα από τον Μάικλ Μπίσλεϊ των Τίμπεργουλβς, αλλά ο άσος των Ουόριορς τιμώρησε τους «λύκους» με εννέα τρίποντα σε δώδεκα προσπάθειες. Μοιραία λοιπόν κατέχει δύο θέσεις στο Top 10 της ημέρας στο ΝΒΑ.Στην κορυφή, πάντως, δεν βρίσκεται κάποιος παίκτης αλλά ένας θεατής. Στον αγώνα των Κινγκς με τους Μπουλς ένας φίλος των «βασιλιάδων» που είναι κάτοχος διαρκείας πέτυχε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου σε διαγωνισμό και κέρδισε ένα αυτοκίνητο.
Δείτε το βίντεο...

Το κοκκινόχωμα στην Ελλάδα ήρθε από τη Σαχάρα πριν από χιλιάδες χρόνια

Η "ερυθρά γη" ή κοκκινόχωμα όπως είναι ευρέως γνωστό, που υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας την Μεσόγειο με την μορφή αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι νότιοι άνεμοι και με προέλευση τις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ, σύμφωνα με μια νέα χημική και ορυκτολογική έρευνα ισπανών και αμερικανών ερευνητών.
Οι αφρικανικές αυτές περιοχές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, "στέλνουν" στην ατμόσφαιρα περίπου 600 - 700 τόνους σκόνης κάθε χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι πριν από 12.000 - 25.000 χρόνια, το κοκκινόχωμα, που αποτελείται από ερυθρά άργιλο, εμφανίστηκε στη Μαγιόρκα, τη Σαρδηνία και σε άλλα μεσογειακά νησιά και περιοχές της Ν. Ευρώπης, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.Οι ερευνητές, υπό την Άννα Αβίλα του Κέντρου Οικολογικής Έρευνας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο επιστημονικό περιοδικό "Quaternary Science Reviews", απέρριψαν τις εναλλακτικές θεωρίες ότι το κοκκινόχωμα μπορεί να έχει δημιουργηθεί στη Νότια Ευρώπη, είτε από διάβρωση ντόπιων πετρωμάτων είτε από συσσώρευση υδροξειδίων του σιδήρου και του αργιλίου, που προέρχονται από το βραχώδες υπόστρωμα κάτω από το χώμα.Η γεωχημική ανάλυση της σύνθεσης, τόσο του κοκκινοχώματος όσο και των υποκείμενων βράχων γενικά, οδηγεί σε απόρριψη των ανωτέρω εναλλακτικών εξηγήσεων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, απομένει η ερμηνεία της αφρικανικής προέλευσης, αφού άλλωστε το κοκκινόχωμα έχει παρόμοια σύνθεση με την αφρικανική σκόνη, χωρίς πάντως σε μερικές περιπτώσεις να αποκλείεται και η συνεισφορά των υποκείμενων ντόπιων πετρωμάτων, ιδίως όσων έχουν χαλαζία, στη δημιουργία του. Η "ερυθρά γη" συναντάται στην Ιβηρική Χερσόνησο, στη νότια Γαλλία, στα νησιά της Μεσογείου, την Ιταλία και στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας από τη Σλοβενία ως την Ελλάδα.
Η αερομεταφερόμενη αφρικανική σκόνη, που μέχρι σήμερα κατά καιρούς κάνει την εμφάνισή της στους ουρανούς της Ελλάδας, απασχολεί τους επιστήμονες, επειδή, πέρα από τη δημιουργία του κοκκινοχώματος, έχει συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και μειωμένη ορατότητα. Επίσης, λόγω της αύξησης των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που επιφέρει, εμπλέκεται στην κλιματική αλλαγή.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Πέταξε έξω τον Κάλβο ο Κούπερ

Δραστικά μέτρα παίρνει ο Κούπερ

«Θα παρθούν δραστικά μέτρα», δήλωσε ο Κούπερ μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και πράγματι τα έβαλε σε εφαρμογή. Ο Τόνι Κάλβο τέθηκε εκτός αποστολής από το παιχνίδι με την Ατλέτικο πληρώνοντας το... μάρμαρο των κακών εμφανίσεων.Ο Τόνι Κάλβο ήταν ο πρώτος παίκτης που πλήρωσε την αδιαφορία του και τις κακές εμφανίσεις με τη φανέλα του Άρη. Ο Έκτορ Κούπερ μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό αποφάσισε -και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης- να πάρει δραστικά μέτρα. Ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον ισπανό μεσοεπιθετικό, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στο παρόν και στο άμεσο μέλλον αδιάφορους παίκτες. Όποιος δείχνει σημάδια απειθαρχίας θα τιμωρείται. Θα τίθεται στο περιθώριο μέχρι να βάλει μυαλό.Με μία πρωινή προπόνηση ξεκίνησε και παράλληλα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΑΡΗ για τον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης (01/12, 22:05 ώρα Ελλάδας) στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε την αποστολή να ακολουθήσουν οι 17 από τους 21 ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στην ΟΥΕΦΑ για τη φάση των ομίλων.Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης (30/11) στις 09:00 για τη Μαδρίτη. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Θέμη Κουλουχέρη, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα, Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Κάρλος Τόχα Βέγκα.Εκτός αποστολής έμειναν οι Κάλβο, Τσεζνάουσκις, Ρονάλντο, Χουάνμα από τους δηλωμένους στη λίστα και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πηγή: gazzetta.gr

Πόσο κοστίζει η οδήγηση στο Nurburgring;

Το μεγάλο όνειρο των φανατικών της οδήγησης

Πόσο θα σας κοστίσουν άραγε ένας, δύο ή και περισσότεροι flat out γύροι στην πιο διάσημη, αλλά και πλέον απαιτητική πίστα του πλανήτη; Ο λόγος για τα 20,9 χλμ. της Πράσινης Κόλασης του Nurburgring Nordschleife!Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα για πολλούς φανατικούς οπαδούς της σπορ οδήγησης είναι να επισκεφθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους το «μεγάλο» Nurburgring, οδηγώντας τον τετράτροχο σύντροφό τους (και όχι μόνο!) στα 20,9 χλμ. της απαιτητικής διαδρομής του. Πόσο όμως θα τους κοστίσει πλέον μια τέτοια… δραστηριότητα;Ποιο είναι το κόστος, με άλλα λόγια, μιας μικρής ή μεγάλης περιήγησης στις 73… εξωφρενικές στροφές της Πράσινης Κόλασης, όπως δικαίως έχει επικρατήσει να αποκαλείται το μεγάλο «Ρίγκ»;Σύμφωνα με το νέο, επίσημο τιμοκατάλογο που μόλις ανακοίνωσαν οι διοικούντες της πίστας, από τις αρχές του 2011 ένας και μοναδικός γύρος στο Nordschleife θα απαιτεί την καταβολή 24 ευρώ.Βέβαια, επειδή ένα… ίσον κανένα, το επόμενο πακέτο που προσφέρουν οι άνθρωποι της πίστας αφορά τη δυνατότητα οδήγησης για τέσσερις συνεχόμενους γύρους, όπου το κόστος ανέρχεται στα 89 ευρώ. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνεται ένα γεύμα στο εστιατόριο Eifeldorf Grune Holle, αλλά και δωρεάν είσοδος στο μουσείο της πίστας (Ring Werk Museum).Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια των επίσημων Trackday’s, προσφέρονται δύο ακόμα πακέτα, ένα για οδήγηση για 15 γύρους και ένα για 25 γύρους, με κόστος που αντίστοιχα ανέρχεται στα 311 και 471 ευρώ.Ωστόσο, το απόλυτο «πακέτο» που προσφέρουν οι ιθύνοντες της πίστας, το οποίο κοστίζει 1.350 ευρώ (ετήσιο), περιλαμβάνει απεριόριστες επισκέψεις και απεριόριστους γύρους οδήγησης(!). Και μάλιστα, σε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, που αφορούν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πίστα). Καλές βόλτες, λοιπόν!ΠΗΓΗ:4ΤΡΟΧΟΙ

Μαθήματα διατροφής από την Goodyʼs

Εάν τώρα τελευταία το κυνήγι των θερμίδων είναι το αγαπημένο σας χόμπι, παρέα με το να ενημερώνεστε από τις ετικέτες για το τι καταναλώνετε, θα χαρείτε να μάθετε ότι η Goodyʼs είναι δίπλα σας και σε αυτό.
 Μπείτε στο site των γνωστών εστιατορίων www.goodysnet.com και υπολογίστε εύκολα τις ποσότητες σε θρεπτικά στοιχεία που καλύπτει ένα γεύμα στα εστιατόρια Goodyʼs, σύμφωνα πάντα με το σύστημα GDAʼs. Βάλτε το φύλλο, την ηλικία, το ύψος, το βάρος και τη φυσική δραστηριότητα και ανακαλύψτε πώς θα εξισορροπήσετε τη διατροφή σας.
 Γνωρίζοντας την ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη που αντιστοιχεί αποκλειστικά σε εσάς, αυτομάτως ελέγχεται τις θερμίδες που καταναλώνετε και προσαρμόζετε έτσι το διατροφικό σας μενού. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε τα γεύματα σας στα εστιατόρια Goodyʼs χωρίς φόβο αλλά με πολλή γνώση σχετικά με το τι σας προσφέρει το κάθε πιάτο που έχετε επιλέξει.

Νέες ροζ αποκαλύψεις για τον Μπερλουσκόνι

Κάτι από το παραμύθι με τον βοσκό που φώναζε «λύκος» συνέχεια, μέχρι που στο τέλος κανείς δεν τον πίστευε θυμίζει η αιτιολόγηση που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις νεαρών γυναικών - συνοδών πολυτελείας ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του επί πληρωμή.Από τη Λιβύη όπου βρίσκεται ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε ««αβάσιμες και χωρίς πραγματικά στηρίγματα» και είπε:«Διερωτώμαι για ποιο λόγο το κάνουν. Μια κοπέλα που δηλώνει μπροστά σε όλο τον κόσμο ότι είναι μια ιερόδουλη, χάνει κάθε μελλοντική ευκαιρία να μπορέσει να δουλέψει. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος τις έχει πληρώσει…».Αυτή θεωρείται μια έμμεση απάντηση του Μπερλουσκόνι στα όσα αποκάλυψε η συνοδός πολυτελείας Νάντια Μακρί. Η 28χρονη συνοδός, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, επιβεβαίωσε ότι συνάντησε δυο φορές τον «Καβαλιέρε», λαμβάνοντας 5.000 ευρώ. Η Μακρί, δήλωσε επίσης ότι «δεν ήταν μόνη, όλες, όμως, οι κοπέλες που βρίσκονταν στα δείπνα του Μπερλουσκόνι, έπρεπε να μείνουν σιωπηλές, να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, από την στιγμή που οι οργανωτές δεν επιθυμούσαν να γίνουν αναφορές σε προσωπικές λεπτομέρειες».ΠΗΓΗ:MADATA

Αρχίζει το el clasico!

Σε περίπου μία ώρα από τώρα ξενινά στη Βαρκελώνη το el clasico! Mπαρτελόνα εναντίον Ρεάλ, Μέσι εναντίον Ρονάλντο, Γκουαρντιόλα εναντίον Μουρίνιο, Καταλανοί επαναστάτες εναντίον Μαδριλένων του κατεστημένου!! Η μάχη αρχίζει!

Καταστροφικές πλημμύρες στον νομό Τρικάλων

Μεγάλες ζημιές έχουν προκαλέσει στον νομό Τρικάλων οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τις αρχές, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Καστανιάς και στην κοινότητα Μυροφύλλου. Λόγω των ορμητικών ρεμάτων που δημιουργήθηκαν, τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, μηχανάκια, εργαλεία και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ενώ πολλοί επαρχιακοί δρόμοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας από κατολισθήσεις βράχων. Η Νομαρχία βρίσκεται επί ποδός για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πηγή:zougla online

"Έσκισε" πάλι ο Βλοντάκης!!

Επαναστατικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

 Ένα επαναστατικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε στην Αυστραλία και άρχισε να κατασκευάζεται στην Κίνα θα διατεθεί σύντομα στη διεθνή αγορά με λιγότερα από $10.000! Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης έκθεσης αυτοκινήτων που γίνεται στη Μελβούρνη κάθε Ιούλιο.
Στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς θα διατεθούν δοκιμαστικά στην Αυστραλία 100 αυτοκίνητα, ενώ από το 2012 θα αρχίσουν να πωλούνται παντού έναντι $9.999 συν τα έξοδα κυκλοφορίας.
Το βάρος του,  παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν θα ξεπερνά τα 450 κιλά και η αυτονομία του θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να φορτιστούν οι μπαταρίες του, ενώ δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου υγρά καύσιμα.
Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, του οποίου η ανώτατη ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, θα γλιτώνει χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο που θα ξόδευε για καύσιμα και θα είναι κατά 14% πιο οικονομικό από το αντίστοιχο που κατασκευάζει η Mitsubishi.
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ναι μεν θα είναι το αργότερο σε ταχύτητα που θα πωλείται στην αγορά, αλλά θα έχει στα υπέρ του ότι θα είναι το φτηνότερο στην αγορά του και οικονομικότερο για να κινηθεί λόγω του μικρού σχετικά βάρους του.
Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί έμπνευση της μικρής εταιρίας EDay Life, την οποία δημιούργησε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Holden, ο Λάρι Σπαρκ που ήταν υπεύθυνος του τμήματος τεχνολογικών εφευρέσεων και προχωρημένων μηχανολογικών εφαρμογών συνεργαζόμενος με τον επιχειρηματία Ρόμπερτ Λέιν που ασχολείται με την εμπορία αυτοκινήτων.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Όταν ο παρουσιαστής δεν αντέχει!.... για πολλά γέλια



ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΦΑΝΙΔΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

Μυθομανία μια μανία στην οποία βασιλεύει το ψέμα!!

Μυθομανία είναι η παθολογική να επινοεί κάποιος φανταστικές διηγήσεις.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν λένε ψέματα για να σώσουν μια κατάσταση ή για να καλύψουν κάτι. Λένε ψέματα για οτιδήποτε, γιατί νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν. Συνήθως αν τους αμφισβητήσεις γίνονται έξαλλοι, λες και πρώτοι οι ίδιοι πιστεύουν το ψέμα που κατασκεύασαν.
Σε αυτή την περίπτωση αν δείξεις ότι το πίστεψες, νιώθεις το λιγότερο ηλίθιος γιατί ξέρεις ότι ο άλλος σε παραμυθιάζει. Αν δείξεις ότι δεν σε πείθει, θα εκνευριστείς χωρίς αποτέλεσμα.
Το ψέμα και η σημασία του: Το ψέμα έχει τη δύναμη να εισβάλει στη ζωή μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Και δυστυχώς όλοι έχουμε πολλές φορές δεχτεί ή πει ψέματα, σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ίσως με οδυνηρές συνέπειες.
Υπάρχουν διαβαθμίσεις στα είδη των ψεμάτων που λέμε, από τα γνωστά ‘’αναγκαστικά’’ ψέματα, που χρησιμοποιούμε για να μην στενοχωρήσουμε τους γύρω μας ή για να μην εκτεθούμε μέχρι τη μυθομανία.
παθολογική, καθώς σημαίνει πως ένας άνθρωπος έχει στήσει ολόκληρη τη ζωή του πάνω σε ψέματα, που πολλές φορές δεν είναι καν απαραίτητα και αφορούν ασήμαντες λεπτομέρειες.
«Το πλέον ανησυχητικό σημείο στη μυθομανία δε, είναι πως ο μυθομανής, δεν ξεχωρίζει πια την πραγματικότητα από εκείνη που έχει ο ίδιος στήσει»,επισημαίνουν οι ψυχολόγοι.
Πέρα όμως από αυτή την ακραία κατάσταση, στην καθημερινή ζωή ένας από τους κυριότερους λόγους που λέμε ψέματα είναι η ανασφάλεια που νιώθουμε και η χαμηλή μας αυτοεκτίμηση.
«Το ψέμα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα κάλυμμα που πολλές φορές το χρησιμοποιούμε για να σκεπάσουμε τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν, που μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα», τονίζει η κ. Θεοδοσίου.
«Αυτά τα κομμάτια μπορούν να αφορούν είτε υλικά αγαθά είτε ικανότητες που μπορεί να προφασιστούμε ότι διαθέτουμε, ενώ πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να παριστάνουμε εξ ολοκλήρου πως είμαστε ένας άλλος άνθρωπος. Σε κάποιον τρίτο αυτά τα ψέματα μοιάζουν χωρίς νόημα, όμως για κάποιον με βαθιές ανασφάλειες, είναι απαραίτητα.
Χωρίς ψέματα νιώθει πως δεν είναι αρκετά έξυπνος, ενδιαφέρον, σημαντικός, για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του και να τον αγαπήσει».
Πολλές φορές πέρα από τις ερωτικές σχέσεις εξίσου αγχωτικό είναι να βρούμε μια παρέα να μας δεχτεί και να μας κάνει μέρος της.
Εκεί τα ψέματα που λέγονται έχουν σκοπό να εντυπωσιάσουν, όπως σε μια εφηβική συντροφιά ή να κολακεύσουν, όπως στην περίπτωση φιλικών σχέσεων στο χώρο της εργασίας ή του κοινωνικού μας πλαισίου.
Σε κάθε περίπτωση το ψέμα καλύπτει ένα κενό. Κενό στην ψυχή που εμφανίζεται ως φόβος, έλλειψη θάρρους, έλλειψη πίστης στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Σκέψεις όπως “δεν θα τα καταφέρω με αυτή τη δυσκολία”, “δεν είμαι αρκετά ικανός για να πάρω αυτή τη θέση” ή “αν καταλάβει ποιος είμαι πραγματικά, μήπως θα με αφήσει;” συχνά βασανίζουν το μυαλό μας και όταν δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του ψέματος.
Έτσι μικρότεροι οι μεγαλύτεροι φόβοι μας οδηγούν σε μικρά ή μεγάλα ψέματα … με εξίσου μικρές ή μεγάλες συνέπειες.

Ανήλικη φαντασία, ενήλικη πραγματικότητα:
Όσο, όμως, κι αν η μυθομανία είναι φυσική και απαραίτητη έως ένα βαθμό όσο είμαστε μικροί, αρχίζει να γίνεται προβληματική αν μας συνοδεύσει και στην ενήλικη ζωή μας. Με την έλευση της εφηβείας, η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο «πραγματική», με την έννοια ότι αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας όλο και περισσότερο σαν ένα μέρος της. Στην εφηβεία, όσο κι αν η φαντασία μας έχει ακόμη τη δύναμη να μας κάνει να «ξεφεύγουμε», ειδικά όταν τη μοιραζόμαστε με συνομηλίκους, παρ’ όλα αυτά παύει πια να μπορεί να μας κυριεύει τόσο πολύ. Αν τα πράγματα πάνε καλά, σιγά-σιγά μπορούμε να κάνουμε και χωρίς μύθους.
Όσο κι αν εξακολουθούμε να φανταζόμαστε και να ονειρευόμαστε, ξέρουμε ωστόσο να κρατάμε τα όνειρα και τις φαντασιώσεις για εμάς. Τα μοιραζόμαστε πια μόνο σε ατμόσφαιρα εκμυστήρευσης κι αποτελούν τότε ένδειξη μεγάλης εμπιστοσύνης και οικειότητας με τους άλλους. Συνήθως, μοιραζόμαστε τους μύθους μας όταν είμαστε ερωτευμένοι, τότε που θέλουμε να κερδίσουμε τον άλλον, να τον κάνουμε κομμάτι μας, να του αποκαλύψουμε τον πιο μύχιο εαυτό μας. Στην υπόλοιπη ζωή μας, κρατάμε καλά διαχωρισμένη τη φαντασία από την πραγματικότητα και, αν πούμε κανένα ψέμα, αυτό συνήθως γίνεται συνειδητά και με συγκεκριμένο σκοπό.
 
Ο «ψεύτικος» εαυτός: Πώς φτάνει όμως κάποιος από τα ψέματα της παιδικής ηλικίας, που βοηθούν να διαμορφώσει την ταυτότητά του, στα ενήλικα ψέματα, που κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Οι μυθομανείς ενήλικοι είναι ίσως το πιο οφθαλμοφα­νές παράδειγμα της κατά τον ­ψυχίατρο D. Winnicott «Σαν-να-προσωπικό­τη­τας» («As-if-persona­lity») ή αλλιώς του «ψεύτικου εαυτού». Η προσαρμογή στις υπερβολικές γονεϊκές απαιτήσεις μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί να δείχνει μόνο αυτό που οι άλλοι περιμένουν. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις και όταν στην οικογένεια δεν υπάρχει χώρος για πραγματικά συναισθήματα, ταυτίζεται τόσο πολύ με αυτό που δείχνει, ώστε απωθεί, ξεχνά, εξαφανίζει ό,τι άλλο δικό του υπάρχει που νιώθει ότι δεν είναι επιθυμητό στους γονείς. Το αποτέλεσμα είναι αποξένωση από τον πραγματικό εαυτό, αίσθηση κενού, ανασφάλεια, άγχος, κατάθλιψη. Τα ψέματα μπορεί να είναι μια προσπάθεια (ανάμεσα σε πολλές) να «πλάσει» κάποιος κάτι με το οποίο να μπορέσει να κερδίσει τους άλλους. Και, βέβαια, τα ψέματα δίνουν μια αίσθηση δύναμης και επιβολής πάνω στους άλλους. Όταν κάποιος εφευρίσκει «καλούς μύθους», μπορεί να σαγηνεύσει και να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ό,τι θέλει αυτός. Δυστυχώς, επειδή οι σχέσεις δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν πάνω σε ψέματα, συνήθως το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο: αντί να κερδίσει τους άλλους, ο μυθομανής απομακρύνεται περισσότερο. Η μοναξιά και η ανασφάλεια, αλλά και οι ενοχές, μεγαλώνουν και απαιτούν καινούργια ψέματα.
Πώς να αντιμετωπίσει κανείς έναν μυθομανή;  Δεν είναι καθόλου εύκολο. Να του «πετάξει στα μούτρα» ότι τον έχει καταλάβει ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει; Οι απόψεις πάνω σ’ αυτό διίστανται. Αν για κάποιους μυθομανείς η ειλικρινής στάση κάποιου μπορεί να τους κάνει να ανοιχτούν περισσότερο και να προσπαθήσουν (τουλάχιστον με τον συγκεκριμένο άνθρωπο) να σταματήσουν τα ψέματα, κάποιους άλλους, ψυχικά πιο ευάλωτους, μπορεί να τους αποσταθεροποιήσει περισσότερο. Σημασία έχει πάντως, όταν πρόκειται για δικό μας άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφερόμαστε ειλικρινά, η στάση μας να είναι επιεικής, χωρίς να τον γελοιοποιούμε ή να τον κατακρίνουμε για τα ψέματα που λέει και να τον κάνουμε να νιώσει ότι τον αγαπάμε γι’ αυτό που είναι.
Και βέβαια δεν είναι εύκολο για τον ίδιο το μυθομανή να αντιμετωπίσει την πάθηση του γι’ αυτό και μπορεί να συμβεί να επισκεφτεί έναν ειδικό επειδή τον παρότρυνε ένας δικός του άνθρωπος και να διακόψει τη θεραπεία μόλις έρθει αντιμέτωπος με την «αλήθεια». Παρόλα αυτά ίσως αξίζει η προσπάθεια.
 -Για να απαλλαγεί κανείς απ’ τις ενοχές αλλά κι απ’ την αίσθηση της αποξένωσης, το πρώτο βήμα είναι να παραδεχτεί, καταρχήν στον εαυτό του και μετά σε κάποιον που εμπιστεύεται και δεν φοβάται ότι θα τον «τιμωρήσει», συγγενή, φίλο ή ειδικό, ότι έχει «πρόβλημα», ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα ψέματα που λέει.
-Επειδή η μυθομανία φέρνει μοναξιά και έλλειψη επικοινωνίας, είναι σημαντικό να κάνει κανείς φιλότιμες προσπάθειες να ακούσει και να κατανοήσει τους άλλους. Μόνο έτσι μπορεί να τους προσεγγίσει και να καταλάβει ότι ούτε οι άλλοι είναι τέλειοι αλλά έχουν όλοι αδυναμίες.
-Για να σταματήσει ένας ενήλικας να λέει ψέματα αναγκαίο βήμα είναι να αποδεχτεί περισσότερο τον εαυτό του. Ίσως κανείς δεν είναι σε θέση να αποδεχτεί εντελώς τον εαυτό του και να μην τον αμφισβητεί, η μυθομανία όμως συχνά είναι ένδειξη απόρριψης του εαυτού, κάτι που βέβαια δύσκολα αντέχει κανείς. Πολλοί μυθομανείς είναι πολύ δυστυχισμένοι και αντιμετωπίζουν ψυχολογικές δυσκολίες. Στις περιπτώσεις αυτές ίσως ο καλύτερος δρόμος είναι η ψυχοθεραπεία.
-Μπορεί να είναι βοηθητικό να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει από πού προέρχεται και σε τι οφείλεται αυτή η «ανάγκη» για ψέματα. Πόσα ψέματα λέγονταν μέσα στην οικογένεια; Πόσο πιεστικές ήταν οι απαιτήσεις να είναι κανείς «καλό παιδί»; Ήταν παρόντες οι γονείς ή έπρεπε τα παιδιά να «αναπληρώσουν» την απουσία καταφεύγοντας στη φαντασία τους; Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να βοηθήσουν να διερευνήσει κανείς από πού προέρχεται η μυθομανία του αλλά και να ξεκινήσει ένα διάλογο με τον εαυτό του.
Πηγή:Ράδιο Νεφέλη

Ένα μήνα έξω ο Ριέρα!

Θλάση δευτέρου βαθμού στον μακρύ προσαγωγό δεξιά έχει υποστεί ο Άλμπερτ Ριέρα, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε στο Θεραπευτήριο “Metropolitan” τη Δευτέρα ο ποδοσφαιριστής. Αυτό σημαίνει πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσεις για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
Πηγή: sport-fm.gr

To απόρρητο έγγραφο για το Σκοπιανό!

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 16-9-2010. Ειναι αναφορά για τα πεπραγμένα μιας συνάντησης που έγινε στο Παρίσι, μεταξύ του Υφ.υπ.Εξ. των ΗΠΑ, βοηθού της Χιλαρι Κλίντον, Philip Gordon και διάφορων police-makers (ανθρώπων που "διαμορφώνουν" πολιτική). Μεταξύ των συνομιλητών του Αμερικανού Υφυπουργού ήταν ο Jean-David Levitte, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί.
Το πιό σημαντικό εδάφιο λέει:
Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση -τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία - η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon  agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση -όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανόςυφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).

Πάτρα: Ξυλοφόρτωσε τη γιαγιά για τα μάτια μιας Βουλγάρας!

Τον ξεμυάλισε μια 50χρονη Βουλγάρα - Ο... 84χρονος ερωτιάρης απαιτεί από την 76χρονη γυναίκα του, να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι...

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ο 84χρονος γνωρισε την 50χρονη Βουλγάρα, που έμελλε να ανάψει φωτιές τόσο στη ζωή του, όσο και στη ζωή των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους. Στην αρχή ο ηλικιωμένος ήταν συγκρατημένος, αλλά τις τελευταίες μέρες όχι μόνο δεν το κρατάει κρυφό, αλλά απαιτεί από την 76χρονη σύζυγό του, να τα μαζέψει και να φύγει!
Την τελευταία φορά μάλιστα που η γιαγιά αρνήθηκε να φύγει... ποιος είδε τον παππού και δεν τον φοβήθηκε. Την άρπαξε, τη χτύπησε άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα και της είπε ότι η υπομονή του, έχει εξαντληθεί! Τα παιδιά τους, παίρνουν το μέρος της 76χρονης, αλλά ο παππούς δεν έχει όρεξη να το συζητήσει μαζί τους...
''Το σπίτι είναι στο όνομά μου και θα γίνει αυτό που λέω εγώ'' φέρεται να λέει στους στενούς του συγγενείς. Η γιαγιά πάντως δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν ο άνδρας της, την χτύπησε κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της, στην αστυνομία και αναμένεται να κάνει και ιατροδικαστική εξέταση για να έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.
Όσο για την 50χρονη που έχει ξεμυαλίσει τον 84χρονο; Όπως λένε τα παιδιά του, δεν έχει σταματήσει να τον πιέζει να ζήσουν μαζί, με απώτερο στόχο να του ''φάει'' το σπίτι. Τα παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είχε περάσει έξω από το σπίτι και φώναζε στη γιαγια: ''σου πήρα τον άνδρα, τώρα θα σου πάρω και το σπίτι''!
Όπως και να 'χει πρόκειται για μια υπόθεση που παίρνει το δρόμο της Δικαιόσυνης καθώς η γιαγιά κατέθεσε μήνυση στον άνδρα της για τον ξυλοδαρμό...
Πηγή: Newsit.gr

Επιδημιολογική έρευνα στο Δήμο Πλατέος

Μεγάλη επιδημιολογική μελέτη διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ημαθία και στην Πέλλα για την εξακρίβωση της έκτασης που είχε η διασπορά του ιού του Δυτικού Νείλου και για την καλύτερη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη μόλυνση.  Στο τυχαιοποιημένο δείγμα της έρευνας, που θα διενεργηθεί σε 700-800 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, περιλαμβάνονται και περιοχές των δήμων Αλεξάνδρειας, Ανθεμίων, Αντιγονιδών, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας, Βέροιας, Δοβρά, Ειρηνούπολης, Μελίκης και Πλατέος. Σε ό,τι αφορά το δήμο Πλατέος ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες ειδική ομάδα επιστημόνων θα επισκεφθεί οικίες στο Πλατύ και την Κορυφή, προκειμένου με προσωπικές συνεντεύξεις, να αναζητήσει πληροφορίες για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τις συνθήκες διαβίωσης, τις συνήθειες και τις καθημερινές πρακτικές που ενδέχεται να σχετίζονται με τη μόλυνση, καθώς και για να πάρει αίμα από τους συμμετέχοντες για να ελεγχθεί εάν έχουν αντισώματα κατά του ιού, πράγμα που θα δείξει πόσοι μολύνθηκαν.
Πηγή: pliroforiodotis.gr

Kλείνουν τα πανεπιστημιακά τμήματα Βέροιας και Νάουσας;

Tο δόγμα «κάθε πόλη και σχολή» φαίνεται ότι θυσιάζεται στο βωμό των περικοπών κονδυλίων για την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», Υπουργείο Παιδείας αλλά και ηγεσίες ιδρυμάτων άρχισαν ήδη τη συζήτηση -έστω και άτυπη αρχικά- για το συμμάζεμα των διάσπαρτων τμημάτων, στοχεύοντας στη δραστική μείωσή τους μέσα στο ερχόμενο διάστημα. Η προσπάθεια της σμίκρυνσης του κράτους, για να περιοριστούν τα κρατικά έξοδα, όπως όλα δείχνουν, θα επεκταθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τα συνολικά 40 πανεπιστήμια και ΤΕΙ (22 και 18 αντίστοιχα, με συνολικά 590 τμήματα) που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή πορεία μόνον τα μισά. Σε αυτή την κουβέντα, μπαίνουν και τα Πανεπιστημιακά τμήματα Βέροιας και Νάουσας. Σύμφωνα με την «Μακεδονία», προς τη Θεσσαλονίκη, τη βάση δηλαδή των πανεπιστημίων, οδεύουν μάλλον τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νάουσα (Διοίκησης Τεχνολογίας) και την Έδεσσα (Μάρκετιγκ και Διοίκηση Λειτουργιών) αλλά και του ΑΠΘ στη Βέροια (Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης). Δεν είναι ξεκάθαρο το ζήτημα του ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες, το οποίο ανήκει στο Αριστοτέλειο, που διατηρεί ήδη τμήμα στη Θεσσαλονίκη.

«Δυο μαύρες κρατάνε ένα σεντόνι και μια τρίτη κάνει τη "δουλειά" της με τον πελάτη!!!»

Αγαπητό Newsbeast,

Θα ήθελα να καταγγείλω ότι τον τελευταίο χρόνο η περιοχή των Πατησίων έχει μετατραπεί σε γκέτο, θρασύτατων πλέον, μαύρων εμπόρων ναρκωτικών και εμπόρων (μαύρης) σαρκός. Από Δροσοπούλου και πάνω λειτουργούν κανονικά οίκοι ανοχής, ενώ ακόμη και τη μέρα η Πατησίων κατακλύζεται από δεκάδες ανήλικες μαύρες που κάνουν εμφανέστατα πιάτσα.Τελευταία συμβαίνει το απίστευτο και όμως αληθινό: μέσα στη μέση του δρόμου, 2 μαύρες κρατάνε ένα σεντόνι (!!!) ενώ πίσω από το αυτοσχέδιο παραβάν μια τρίτη κάνει τη «δουλειά» της με τον πελάτη!!!Καθημερινό είναι βέβαια το φαινόμενο να ακούγονται από διπλανά διαμερίσματα ουρλιαχτά των γυναικών που οι νταβατζήδες εξαναγκάζουν να εκδίδονται. Αν όμως κάποιος δείξει λίγη ανθρωπιά καλώντας το Α.Τ.  Άνω Πατησίων, του απαντούν ότι έρχονται μόνο με επώνυμη καταγγελία (σιγά μη δώσω όνομα και διεύθυνση να με επισκεφτεί μετά εμένα ο νταβατζής)! Σε κάθε περίπτωση, τελικώς δεν εμφανίζονται ποτέ!Εδώ θα ήθελα να περιγράψω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο (διαβόητο) Α.Τ. Οι αστυνομικοί βγάζουν το άχτι τους στους ταλαίπωρους που καθαρίζουν τζάμια στα γύρω φανάρια και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ τους καλοντυμένους μαύρους νταβατζήδες και έμπορους ναρκωτικών της περιοχής, τους οποίους ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ γνωρίζουν.Αντιθέτως, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορεί κάποιος να πετύχει τους «αεικίνητους» φρουρούς της πόλης να δροσίζονται στον ίσκιο της πλατείας Χαλεπά τρώγοντας μπουγάτσες.Τι πρέπει επιτέλους να γίνει για να αποφασίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή για επιδρομή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας όπως στην Κολομβία (για όσους με θεωρήσουν υπερβολικό, υπενθυμίζω ότι από άποψη διαφθοράς είμαστε στην ίδια θέση); Περιμένει άραγε τα Πατήσια να γίνουν χειρότερα από φαβέλα, και το εμπόριο μαύρης σαρκός η βαριά (και αφορολόγητη) βιομηχανία της Ελλάδας;

Υ.Γ. Μήπως πρέπει το εν λόγω Υπουργείο να μετονομαστεί σε σκέτο «Προστασίας»;

Ο Καντάφι δεν ταξιδεύει χωρίς τη συνοδεία «αισθησιακής» παρουσίας

Διαρροή από τη WikiLeaks για τον πρόεδρο της Λιβύης

Η 38χρονη Γκαλίνα Κολοτνίτσκα είναι η μόνη από μια ομάδα τεσσάρων ουκρανών νοσηλευτριών που γνωρίζει το πρόγραμμα του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αμερικανικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks.Το εν λόγω ντοκουμέντο αναφέρει ότι υπάρχουν πηγές που ισχυρίζονται πως ο Καντάφι και η νοσηλεύτρια διατηρούν αισθηματική σχέση.Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι όταν τα χαρτιά της Κολοτνίτσκα καθυστέρησαν την αναχώρησή της για το ταξίδι, ο Καντάφι έστειλε ένα ιδιωτικό τζετ για να την πάρει από την Τρίπολη και να συναντήσει την υπόλοιπη αντιπροσωπεία στην Πορτογαλία, όπου ο λίβυος ηγέτης πέρασε τη νύκτα του κατευθυνόμενος προς τη Νέα Υόρκη.
ΠΗΓΗ:NEWBEAST

Η πιο βαρετή μέρα της ιστορίας!

Η 11η Απριλίου 1954 ήταν η πιο βαρετή από όλες τις ημέρες στην Γη μετά το 1900, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Βρετανού προγραμματιστής υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Ουίλιαμ Τάνστολ Πέντοου.
Οπως ισχυρίζεται ο επιστήμονας, ανακάλυψε ότι την συγκεκριμένη ημέρα έγιναν τα λιγότερα αξιοσημείωτα γεγονότα από κάθε άλλο στην πιο πρόσφατη ιστορία.Ο Πέντοου χρησιμοποίησε ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία «True Knowledge» (Αληθινή Γνώση), που χρησιμοποιεί πολύπλοκους μαθηματικούς αλγόριθμους, για να αξιολογήσει γύρω στα 300 εκατομμύρια γεγονότα σχετικά με ανθρώπους, τοποθεσίες, επιχειρήσεις κλπ., τα οποία κάποτε αποτέλεσαν είδηση για τον άλφα ή το βήτα λόγο.Κάπως έτσι, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, το πρόγραμμα του Πέντοου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντικειμενικά η πιο βαρετή και άνευ αξιοσημείωτων γεγονότων μέρα υπήρξε η 11η Απριλίου 1954, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν μόνο τρία άξια λόγου συμβάντα: 

  • οι γενικές εκλογές στο Βέλγιο (μια μάλλον «βαρετή» χώρα)
  • γεννήθηκε ένας Τούρκος επιστήμονας, ο καθηγητής σήμερα Αμπντουλάχ Αταλάρ του πανεπιστημίου Μπιλκέντ (ερευνητής στον τομέα των ατομικών μικροσκοπίων)
  • πέθανε ένας ποδοσφαιριστής
Το πρόγραμμα «True Knowledge» δεν δημιουργήθηκε ειδικά για να βρει την πιο βαρετή μέρα της ιστορίας, αλλά αποτελεί γενικότερα ένα «εργαλείο» για πιο «έξυπνες» αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Συμμαχία εργοδοτών

Δίχτυα σε εκπροσώπους  θεσμικών φορέων της επιχειρηματικότητας  και των εργοδοτικών οργανώσεων επιδιώκει να οργανώσει η Ντόρα  Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα η Δημοκρατική  Συμμαχία να έχει αποδυθεί σε σειρά  ραντεβού με γνωστά στελέχη της αγοράς.
Στόχος της έμπειρης πολιτικού είναι να συγκεντρώσει στους κόλπους της νέα και άφθαρτα πρόσωπα από το χώρο του business και για το λόγο αυτό ετοιμάζεται να ζητήσει ραντεβού με κοινωνικούς φορείς όπως η ΕΣΕΕ, ο ΣΕΛΠΕ, ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Μάλιστα στις ιδέες  των συνεργατών της κας. Μπακογιάννη  είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες  καμπάνιες στήριξης της αγοράς σε θέματα όπως οι φόροι, η άκριτη στήριξη  κάθε συνδικαλιστικής διεκδίκησης  καθώς ο φιλελεύθερος χώρος δεν  εκφράζεται από κανέναν πολιτικό φορέα μέχρι στιγμής.
Ήδη πάντως τα ραντεβού με γνωστούς εμπόρους και βιομηχάνους  ξεκινούν και σύντομα μαθαίνουμε πως θα υπάρξει και υπογραφή συγκεκριμένου  μανιφέστο προς την στήριξη της  Συμμαχίας.
Κοινώς, η Ντόρα  κάνει πράξη κάτι σαν αυτό που η αγορά έλεγε εδώ και χρόνια, δηλαδή το κόμμα των ...εργοδοτών

Σαν Σήμερα

1899: Ο ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.
1906: Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.
1963: Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand».Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000 .
1964: Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στον χώρο της εκδήλωσης προκαλεί το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.
1967: Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στην Κοφίνου.
1975: Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

ΒΜW: Μέσα στο 2011 η «ανοιχτή» Σειρά 6

Προτού καλά καλά κάνει την εμφάνισή της η νέα γενιά της BMW 6, η βαυαρική εταιρεία έδωσε στο φως της δημοσιότητας την cabriolet έκδοση του φινετσάτου κουπέ. Μακρύτερο κατά 7,4 εκατοστά από τον προκάτοχο του, το γερμανικό μοντέλο αγγίζει τα 4,89 μέτρα σε μήκος, ενώ και το πλάτος του έχει αυξηθεί σε μικρό βαθμό. Η BMW 6 Convertible διαθέτει μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, που μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε ταχύτητα μέχρι και 40 χλμ./ώρα, με τη διαδικασία του ανοίγματος να διαρκεί 19 δευτερόλεπτα και την αντίστοιχη του κλεισίματος 24 δευτερόλεπτα.Η εντυπωσιακή 6άρα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2011, εφοδιαζόμενη από δύο διπλά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες απόδοσης 320 (τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά) και 407 ίππων (4,4 λίτρα σε διάταξη V8) στις εκδόσεις 640i και 650i. Και οι δύο εκδοχές θα συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic, που εξασφαλίζει κάτι παραπάνω από αξιόλογες επιδόσεις στη νέα 6άρα Cabrio.ΠΗΓΗ:CITYAUTO

Έρχεται το νέο VW GOLF 7! Στα τέλη του 2011.Πρώτες εικόνες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες.

ΠΗΓΗ:AUTOBILD

Xρήστος Θηβαίος: Aς χαθείς

Έως το 2021 η πληρωμή των δανείων με επιτόκιο 5,8%

(upd) Ανοίγει και επίσημα για την Ελλάδα ο δρόμος για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης (ύψους 110 δισ. ευρώ), όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση της διάσωσης της Ιρλανδίας.
Ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ έκανε αναφορά στην Ελλάδα και στην ανάγκη εναρμόνισης της αποπληρωμής της βοήθειας των 110 δισ. ευρώ με αυτό της Ιρλανδίας.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η εναρμόνιση της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας με αυτό της Ιρλανδίας θα «σκοτώσει οποιαδήποτε αμφιβολία για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της». Σύμφωνα με το σχέδιο της τρόικα, αλλά και σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν χθες κατά τη σύνοδο του Eurogroup δίνεται ανάσα αποπληρωμής για την Ελλάδα έως το 2021, ενώ το επιτόκιο αποπληρωμής από 5,2% που κυμαίνεται σήμερα κατά μέσο όρο θα αυξηθεί στο 5,8%. Νωρίτερα τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.ΠΗΓΗ:REPORTER

Στο σπίτι του Johnny Depp δεν χτυπούν τηλέφωνα

Θέλει την ησυχία του

Την επαφή του με τον έξω κόσμο κόβει ο γνωστός ηθοποιός, όταν βρίσκεται στο σπίτι του στη Γαλλία. Ο Depp θέλει να περνά ήσυχες στιγμές με τη γυναίκα του, Vanessa Paradi, και τα παιδιά του χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Όπως δήλωσε, προτιμά να βλέπει τα παιδιά του να παίζουν στο κήπο του σπιτιού, παρά να ακούει τον εκνευριστικό ήχο του τηλεφώνου.
Ελπίζουμε μόνο εκείνες τις ώρες να μην του τηλεφωνούν για επαγγελματικά θέματα...ΠΗΓΗ:madata

SEXUALITY: Μύθοι και πραγματικότητες

 Ο άνδρας μπορεί να έχει οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση αλλά και εκσπερμάτιση χωρίς οργασμό
-
Οι παντρεμένοι άντρες κάνουν ποσοτικά χειρότερο σεξ από τους εργένηδες.
-
Η λίμπιντο συνδέεται με τα επίπεδα των ορμονών του σεξ ιδιαίτερα της τεστοστερόνης.
-Σύμφωνα με μια έρευνα το 44% των ενηλίκων έχουν πραγματοποιήσει εφήμερο σεξ.
-Μόνο το 17% των γυναικών πιθανόν να έχει οργασμό σε μια σεξουαλική επαφή, λόγω έλλειψης ικανοποιητικού κλειτοριδικού ερεθισμού.
-Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ ακολουθεί το αυτοκίνητο.
-Ο HIV μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών, όπως είναι το αίμα και το σπέρμα.
-Ο μισός πληθυσμός των 40 εκατομμυρίων ατόμων με HIV/AIDS είναι γυναίκες.
-Η σεξολογία είναι η επιστημονική μελέτη της σεξουαλικότητας.
-Ο HPV μεταδίδεται μέσω του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ αλλά και με την άμεση δερματική επαφή στις περιοχές αυτές.
- Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό κάθε φορά που κάνουμε σεξ, μειώνουμε το κίνδυνο HIV μόλυνσης δραματικά.
-Για μερικές γυναίκες, η στάση του «σκύλου» προσδίδει μεγαλύτερο ερεθισμό του σημείου G, αλλά μηδαμινό ερεθισμό της κλειτορίδας.
-Η κοκαΐνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία, αλλά καθυστερεί τον οργασμό.
-Αρκετές χώρες είναι πρώτες στις προτιμήσεις των λεγόμενων σεξ-τουριστών, όπως η Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Σρι-Λάνκα, Κόστα Ρίκα, Κούβα και Κένυα.
-Υπολογίζεται ότι περίπου 650.000 γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των σεξ-τουριστών.
-Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να χρησιμεύει και σαν καρδιαγγειακή άσκηση.
- Αλγολαγνεία είναι η σεξουαλική ικανοποίηση προερχόμενη από τη λήψη πόνου (μαζοχισμός) ή την πρόκληση πόνου (σαδισμός).
-Η διαφορά ανάμεσα σε ένα χαλαρό πέος και σε ένα πέος σε στύση, όσον αφορά το μέγεθος, έχει μεγάλη διακύμανση, από 0,7 εκ. έως και 6,5 εκ.
-Το σπέρμα περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.
-Το ποσοστό σπασίματος ενός προφυλακτικού είναι μεταξύ 0,4% και 2,3%.
- Ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρμα περιέχει 5 θερμίδες cal.
-Η χρονική διάρκεια έναρξης του ανδρικού οργασμού είναι 3 με 10 δευτερόλεπτα.
-Το μέσο πέος έχει μήκος 13 εκ. σε στύση και 7,5 εκ. σε χαλάρωση.
-Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών (που συμμετείχαν σε έρευνα) έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.
-Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση.
-Χωρίς τα «προκαταρτικά», η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι περίπου 7 λεπτά.
-Οι γυναίκες που «μιλούν βρόμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.
-Οι κυριότεροι προορισμοί για τις γυναίκες «σεξ- τουρίστριες» είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Τουρκία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

Κάλπες για τα διόδια στην Πιερία

Μέσα σε 24 ώρες,, 1.043 πολίτες κατέθεσαν την άποψή τους, απαντώντας στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την πρόταση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των διοδίων;». Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαφαίνεται μια ξεκάθαρη τάση η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνεία: Το 97,3% των πολιτών ζητεί τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, πράγμα που σημαίνει πως οι πολίτες διαφωνούν με την ισχύουσα κατάσταση και απαιτούν άμεσα λύσεις στο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το σημερινό καθεστώς των διοδίων.
Η διαδικτυακή ψηφοφορία οργανώνεται από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», τα οποία πριν από λίγες μέρες κατέθεσαν στην τοπική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στους τρεις νέους δήμους του Νομού Πιερίας, με κεντρικό στόχο την «ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού».
«Το θέμα το διοδίων είναι σοβαρό! Πολλοί από τους βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν τον νόμο με τον οποίο παραχωρήθηκαν οι εθνικοί μας δρόμοι σε ιδιώτες, παραδέχτηκαν εκ των υστέρων, πως δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν! Ακόμη και σήμερα, πολλά κομμάτια αυτής της δαιδαλώδους σύμβασης παραχώρησης - τα ειδικά παραρτήματα - δεν κατάφερε να τα διαβάσει κανείς! Γιατί άραγε;
Το θέμα το διοδίων αφορά την οικονομία του τόπου μας και πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες (και όχι μόνο) για τα επόμενα 30 χρόνια, δηλαδή όσο θα διαρκέσουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Ένα εθνικό αγαθό υψίστης σημασίας έχει μεταφερθεί σε χέρια ιδιωτών χωρίς να ενημερωθούν οι πολίτες, οι οποίοι μέρα με τη μέρα και για τα επόμενα 30 χρόνια, θα πρέπει να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων.
Πηγή: Zougla.gr

Ελβετία: Ψήφισαν «Ναι» στην απέλαση των εγκληματιών μεταναστών

Η πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων σε δημοψήφισμα για «αυτόματη» απέλαση ξένων υπηκόων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα είπε «Ναι», δίνοντας εντολή με 53% στο Εθνικό Συμβούλιο (το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο) να καταρτίσει το σχετικό νόμο. Εμείς τι κάνουμε;

Ψόφια κοτόπουλα σε παράνομη χωματερή

Aπό την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, καταγγέλλεται περιστατικό απόθεσης ψόφιων κοτόπουλων σε παράνομη χωματερή: «Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε η νταλίκα με τα ψόφια κοτόπουλα, σε παράνομη «ιδιωτική» χωματερή, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας, στην Ημαθία.

Την ίδια στιγμή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Δυο περιπολικά, ένα από τη Νάουσα και ένα από τη Βέροια, έφτασαν στο σημείο. Κι όμως. Παρουσία της Αστυνομίας, σκαπτικό μηχάνημα, άνοιξε όρυγμα και έθαψε τα περισσότερα και πολλών τόνων ψόφια κοτόπουλα. Από πού ήρθαν; Από ποια ασθένεια ψόφησαν; Υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια υγεία; Θα έπρεπε να συληφθούν εκείνη την ώρα όσοι συμμετείχαν στην αυθαιρεσία; Πως επιτρέπεται να λειτουργεί μια «ιδιωτική» χωματερή; Θα δοθεί συνέχεια έστω και τώρα αφού είναι γνωστά τα στοιχεία της νταλίκας, άρα και των ιδιοκτητών; Θα υποχρεωθούν να ξεθάψουν τα μολυσμένα, ποιος ξέρει από τι, ψόφια πουλερικά; Ερωτήματα που θα παραμείνουν ερωτήματα ακόμη μια φορά. Η ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Στο συγκεκριμένο σημείο, σχηματίσθηκε λίμνη βάθους κάποιων μέτρων, αφού εταιρεία που κατασκευάζει επαρχιακό δρόμο εκεί, πήρε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον δέκα μέτρων. Δηλαδή, ψόφια κοτόπουλα, τόνοι σάπια πορτοκάλια και άλλα απορρίμματα απροσδιόριστης ποιότητας, αδειάζοντας κατ΄ ευθείαν στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα. Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή, υφίσταται ακόμη μια «ιδιωτική» χωματερή, με την ανοχή των υπηρεσιών».
Πηγή: pliroforiodotis.gr

"Σεμινάριο Βλακείας" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και η Εταιρεία Θεάτρου “Commedia” Αθηνών παρουσιάζουν την κωμωδία του Σάκη Σερέφα «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ». Το μοναδικό ρόλο ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ.

MUNDIAL 2022 στο Κατάρ ;;; Απλά φανταστικό!

Το WikiLeaks βάζει φωτιά στο State Department

ην έντονη ανησυχία και δυσφορία της αμερικανικής κυβέρνησης, για τις επικείμενες νέες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks, εξέφρασε, ο εκπρόσωπος του State Department.
Ο PJ Crowley, δήλωσε, ότι η κυβέρνηση, έχει ήδη ειδοποιήσει αρκετές συμμαχικές και φιλικές χώρες, (ανάμεσα σε αυτές και την ελληνική κυβέρνηση) ότι τα έγγραφα που θα αποκαλυφθούν πιθανόν να διαταράξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.
Οι αποκαλύψεις αφορούν διαβαθμισμένα έγγραφα, των αμερικανικών πρεσβειών, σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, αναφορικά, με τις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες αυτές, αλλά και των γειτονικών χωρών.
Ανάμεσά τους αναφέρεται, και η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ισραήλ, η ΠΓΔΜ, κα.
Ο αμερικανός αξιωματούχος, παραδέχθηκε, ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων, θα βλάψει την εικόνα των ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνουν και κριτική, των πράξεων, τόσο πολιτικών αρχηγών, πρωθυπουργών, υπουργών και αξιωματούχων φιλικών χωρών, όσο και της πολιτικής που ακολουθούν οι χώρες αυτές, τόσο σε σχέσεη με τις ΗΠΑ, όσο και με γειτονικές τους χώρες.
"θα ευχόμασταν να μη συμβεί, αλλά αυτό που προσπαθούμε τώρα, είναι να μειώσουμε τις συνέπειες", κατέληξε ο PJ Crowley.
Πηγή: e-typos.gr

Radio Arvyla - Ypologistes kai Arxaioi Ellines


Πήγη:paraplanitikos.blogspot.com

Θεριακλής ο Παμπούκης!

Ο κ. Παμπούκης συνέτρωγε με τον κ. Βενιζέλο και γάλλους εκπροσώπους της Lazard – επενδυτικού οίκου – και ως γνωστόν μετά το φαί το τσιγάρο.. τραβιέται.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα λοιπόν ο κ. Παμπούκης μετά από δίωρο δείπνο σε σημείο του εστιατορίου άκρως διακριτικό ώστε να μην τραβούν τα βλέμματα ή και με το φόβο της δημόσιας αποδοκιμασίας – εκεί σύμφωνα με την εφημερίδα ηλικιωμένη είχε αποδοκιμάσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή – θέλησε να κάνει ένα τσιγάρο, φανατικός καπνιστής γαρ.
Μάλιστα την ίδια επιθυμία εξέφρασε και ο κ. Πιγκάς της Lazard. Τότε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παμπούκης – παρά τις αντιδράσεις των σερβιτόρων που πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο που η κυβέρνηση του κ. Παμπούκη ψήφισε – άναψε τσιγάρο.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο Θέμα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίρνει με τη βία το τσιγάρο από το χέρι από τους πελάτες. Από τη στιγμή που – όπως είπε – επέμεινε έβγαλε και αυτός τα τασάκια και τα έφερε στο τραπέζι.

Κ α λ η μ έ ρ α !!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
Μήνας 11*Εβδομάδα 49
Ανατολή ηλίου 07.20*Δύση ηλίου 17.06
Σελήνη 24 Ημερών