Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έως το 2021 η πληρωμή των δανείων με επιτόκιο 5,8%

(upd) Ανοίγει και επίσημα για την Ελλάδα ο δρόμος για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης (ύψους 110 δισ. ευρώ), όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση της διάσωσης της Ιρλανδίας.
Ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ έκανε αναφορά στην Ελλάδα και στην ανάγκη εναρμόνισης της αποπληρωμής της βοήθειας των 110 δισ. ευρώ με αυτό της Ιρλανδίας.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η εναρμόνιση της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας με αυτό της Ιρλανδίας θα «σκοτώσει οποιαδήποτε αμφιβολία για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της». Σύμφωνα με το σχέδιο της τρόικα, αλλά και σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν χθες κατά τη σύνοδο του Eurogroup δίνεται ανάσα αποπληρωμής για την Ελλάδα έως το 2021, ενώ το επιτόκιο αποπληρωμής από 5,2% που κυμαίνεται σήμερα κατά μέσο όρο θα αυξηθεί στο 5,8%. Νωρίτερα τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.ΠΗΓΗ:REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου