Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Βέροια: Θύματα αδίστακτων κακοποιών επιχειρηματίες και πρόεδροι συνεταιρισμών

Θύμα θρασύτατων κακοποιών έπεσε πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού στη Βέροια. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Η.Τ. είχε πραγματοποιήσει ανάληψη χρηματικού ποσού από υποκατάστημα τράπεζας στη Βέροια και στη συνέχεια πήγε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αποθήκευσης και μεταποίησης φρούτων.Εκεί του είχαν στήσει καρτέρι δυο άγνωστοι οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του έριξαν πετρέλαιο στο πρόσωπο, προσπαθώντας να πάρουν τα χρήματα που είχε.
Προφανώς δεν αντιλήφθηκαν ότι ο προνοητικός πρόεδρος του Συνεταιρισμού, πριν πάει στις εγκαταστάσεις, πέρασε από το σπίτι του όπου άφησε το χρηματικό ποσό το οποίο πήρε από την τράπεζα.Οι κακοποιοί άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του απ’ όπου πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και το εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση.Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή της Βέροιας. Αντίθετα τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο η επίθεση σε άτομα που έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες.
«Τσιλιαδόροι» παρακολουθούν και στη συνέχεια ειδοποιούν τους συνεργούς τους. Μάλιστα τα πιο συχνά περιστατικά συμβαίνουν τις δύο τελευταίες εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, όταν γίνονται και οι μεγαλύτερες αναλήψεις για πληρωμή των εργαζομένων και των προμηθευτών.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη στις αρχές Νοεμβρίου με θύμα τον Σ.Μ., επίσης πρόεδρο Αγροτικού συνεταιρισμού. Κακοποιοί τον ακολούθησαν από την τράπεζα όπου είχε κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού, μέχρι το σπίτι του. Δεν του επιτέθηκαν, αλλά, όπως φάνηκε, καιροφυλακτούσαν έξω.
Την άλλη μέρα η Σ.Μ. είδε το αυτοκίνητό του σε κακά χάλια, με σπασμένο το τζάμι του οδηγού και το εσωτερικό αναστατωμένο.Θυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό δέχτηκε επίθεση μπροστά στο εξοχικό του, ο γνωστότατος εργολάβος οικοδομών, Β.Κ. από ανήλικος κακοποιό, που είχε πάει στο σημείο με τρεις άλλους συνεργούς του οι οποίοι περίμεναν στο αυτοκίνητο.Η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της κόρης του εργολάβου απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς ο ανήλικος κακοποιός δε δίστασε να ασκήσει έντονη βία.
Πηγή: verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου