Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Zuckerberg δωρίζει τη μισή του περιουσία

Τη μισή περιουσία τους δεσμευτήκαν να δωρίσουν 17 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής του...Facebook, MarkZuckerberg, σε μία φιλανθρωπική εκστρατεία με επικεφαλής τους WarrenBuffet και BillGates. Συνολικά 57 δισεκατομμυριούχοι συμμετέχουν στο The Giving Pledge, που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή της Microsoft και τον Buffet τον Ιούνιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επιτροπή της εκστρατείας εξέδωσε ανακοίνωση με τις νέες δεσμεύσεις της αργά χθες Τετάρτη.
Ο Gates, η σύζυγός του, και ο Buffet έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία στη διάρκεια της ζωής τους ή μετά θάνατον και με επιστολή τους να εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους της απόφασής τους.
Η πρωτοβουλία Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε υποδεικνύει στους ανθρώπους με ποιον τρόπο θα δωρίσουν τα χρήματά τους, αλλά ζητεί από τους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ηθικά ως προς την δωρεά της περιουσίας τους.

«Οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι τα τέλη της καριέρας τους για να κάνουν δωρεά. Αλλά γιατί να περιμένει κανείς όταν υπάρχουν τόσα πράγματα για να γίνουν;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Zuckerberg, ο οποίος τον Σεπτέμβριο δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια σχολεία του Newark στο NewJersey.

Πηγή:skandalistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου