Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"Μαχαίρι" στις ΔΕΚΟ

Στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης θα αποκαλυφθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό των δαπανών στις Δ.Ε.Κ.Ο.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα είναι το μοναδικό που θα συζητηθεί, αφού επί τάπητος θα τεθούν και αυτά που αφορούν στις ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς και τις φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον Φ.Π.Α. που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να προωθηθούν άμεσα εν όψει και της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε, την επόμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θα συζητηθεί την Πέμπτη, αν και πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να συζητηθεί την επόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο. θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών, εξοικονόμηση δαπανών καθώς και μετατάξεις.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία, αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. από το 11 στο 13%, καθώς και την απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» της αγοράς πρώτης κατοικίας για διάστημα δύο ετών. Αυτό αναμένεται να ισχύει για πρώτες κατοικίες έως 120 τμ. και αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ.

Επίσης, θα προβλέπει τη μείωση των τελών ταξινόμησης μεσαίου και χαμηλού κυβισμού Ι.Χ. αυτοκινήτων ως κίνητρο για την ενίσχυση της αγοράς καθώς και αλλαγές που θα αφορούν στην αναδιοργάνωση των εφοριών με καταργήσεις και συγχωνεύσεις 100 εφοριών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου