Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ από τον Δεκέμβριο του 2009! - ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ; ΔΕ ΤΟ ΛΕΓΕΣ; "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ....."!!!

Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προβαίνει η «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου.
 Η αποκάλυψη της εφημερίδας αναμένεται να βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό ενώ οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες την εβδομάδα που έρχεται.
 
Παράλληλα αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις όλων τον πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου το 2009, ούτε δυο μήνες αφ ότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ του Γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον Στρος Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση την μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μια χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στην Σύνοδο κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ΄ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Όπως τόνισε στις Βρυξέλλες, δεν ετίθετο ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ.
Η πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός εξέταζε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από την αρχή, ουσιαστικά, της Κυβερνητικής της θητείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν αναζήτησε πρώτα μια λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και αν είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς την δεινή κατάσταση της χώρας, πως εξηγείται η απροθυμία του να λάβει μέτρα δραστικής περιστολής του δημοσιονομικού ελλείμματος τους μήνες που ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση, υπό το κράτος της ανησυχίας για το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων που συμφώνησε με την Τρόικα, επιλέγει να επιτεθεί στο ύφος των εκπροσώπων της, η απάντηση φαντάζει εύκολη…
Αντίδραση Πεταλωτή
Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή προκάλεσε το δημοσίευμα της “Καθημερινής” σύμφωνα με το οποίο τον Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας το δημοσίευμα υπογράμμισε ότι "όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009".
"Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους" και "αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή", πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: "Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν".
Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα".
"Η πορεία αυτή", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής, "ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας".
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον Παπανδρέου ότι αποπροσανατολίζει τον λαό
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωση του σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή ότι «διαψεύδονται, εκτίθενται και αναζητούν προφάσεις».
Κατά τον κ. Μιχελάκη, το δημοσίευμα «επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, αυτά που υποστήριζε από τότε η Νέα Δημοκρατία και υποψιαζόταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός:
Ότι πρώτον: Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού” και “διεφθαρμένης χώρας”.
Και ότι δεύτερον: Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ».
Ο κ. Μιχελάκης αναφέρεται στη «συνέντευξη Τύπου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου έλεγε κατά λέξη: “…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν...”» και προσθέτει ότι «ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου 2010, ο πρωθυπουργός συνέχιζε να εμπαίζει τους Έλληνες, δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη”».
«Εξάλλου όλη εκείνη την κυβερνητική μεθόδευση αποκάλυψε, το Μάιο του 2010, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης και “άδειασε” τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας, τότε, όσα δηλώνει τώρα και ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Έλεγε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: “Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, προσθέτοντας ότι “το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”!», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο κ. Μιχελάκης καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργός να «μην τολμήσουν, όμως, να πουν ότι δεν μπορούσε τότε η χώρα να δανειστεί. Διότι και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2009, τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά και οι αγορές προσέφεραν δάνεια, τα οποία όμως η κυβέρνηση αρνείτο να πάρει».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ερωτά: «Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα;», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το “λεφτά υπάρχουν”, που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί “Tιτανικού” και “διαφθοράς”, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταλήγει αναφέροντας: «Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει: Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ;».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου