Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μπουλέντ Αρίντς: Προκλητικές δηλώσεις για τους Έλληνες ζητιάνους - ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Έντονες οι αντιδράσεις μετά από τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος δήλωσε ότι πολύ σύντοµα η Ελλάδα θα ζητιανεύει.

Οι επίµαχες δηλώσεις του Μπ. Αρίντς ότι «η Ελλάδα χρωστάει ένα τρισ. δολάρια» και «σε λίγο θα ανοίξουν µαντίλια για να ζητιανεύουν» έγιναν σε προεκλογική κοµµατική οµιλία, στην οποία ο τούρκος αντιπρόεδρος αναφερόταν στα... επιτεύγµατα της οικονοµικής πολιτικής Ερντογάν.
Σε µια αποστροφή του λόγου του και ενώ αναφερόταν στον ρυθµό ανάπτυξης της τουρκικής οικονοµίας – παραλείποντας, πάντως, οποιαδήποτε αναφορά στο τουρκικό δηµόσιο χρέος που αυξάνεται – ο τούρκος αξιωµατούχος έκανε τις εν λόγω αναφορές, στις οποίες πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «σε όλα τα εργοστάσιά της σταµάτησε την παραγωγή, έβαλε πωλητήριο και κανείς δεν τα αγοράζει».
Η αντίδραση του Πεταλωτή ήταν άμεση: "Η άποψη του κ. Αρίντς εικάζουµε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης και στερείται αλήθειας και σοβαρότητας», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης διά στόµατος Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος σε ανακοίνωσή του θυµίζει στη γείτονα ότι «η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό».

«Ας γνωρίζει ο τούρκος αντιπρόεδρος ότι καµιά δυσκολία δεν πρόκειται να µας κάνει να απεµπολήσουµε την υπεράσπιση των εθνικών µας δικαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.∆. Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι «η µόνιµη πολιτική κατευνασµού που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις».


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου