Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ford B-MAX: Το Μάρτιο το compact MPV

Στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, η Ford θα παρουσιάσει το πρωτότυπο B-MAX, το μικρό MPV που βασίζεται στο Fiesta και θα αντικαταστήσει το Fusion.Το νέο B-MAX αναμένεται να πάρει την θέση του κάτω από το C-MAX στην γκάμα της εταιρείας και το μπλε οβάλ ευελπιστεί η νέα του δημιουργία να ακολουθήσει μια πολύ καλύτερη πορεία στην κατηγορία των supermini - MPV σε σχέση με το Fusion. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι συνεχώς αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη και το έργο του B-MAX θα είναι σίγουρα ...
αρκετά δύσκολο απέναντι στα Opel Meriva, Nissan Note, Skoda Roomster, Renault Modus, Citroen C3 Picasso, αλλά και στα επερχόμενα Toyota Verso S και Subaru Trezia.Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, η σχεδίαση του νέου B-MAX θα βασίζεται αρκετά στο Fiesta και ομολογουμένως θα είναι πολύ πιο ελκυστική και εντυπωσιακή από αυτή του Fusion. Παρότι μάλιστα το ύψος έχει αυξηθεί για να αυξηθεί η ο χώρος για επιβάτες και αποσκευές και φυσικά η λειτουργικότητα του οχήματος, τα δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Fiesta δεν έχουν αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και στο συγκεκριμένο σύνολο.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μεταξόνιο του B-MAX θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του Fiesta γεγονός που σημαίνει ότι φυσικά και οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι αρκετά βελτιωμένοι. Μεγάλη έμφαση θα δώσουν οι ιθύνοντες της εταιρείας και στις δυνατότητες διαρρύθμισης του εσωτερικού και φυσικά και στην ποιότητα και πρακτικότητα του.Οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν το νέο B-MAX να εξοπλίζεται με νέους και μικρής χωρητικότητας κινητήρες Ecoboost. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα τα μηχανικά σύνολα βενζίνης θα είναι υπερτροφοδοτούμενα και θα διαθέτουν τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, ενώ ο βασικός κινητήρας λέγεται ότι θα είναι 1 λίτρου. Η απόδοση του θα κυμαίνεται από τους 90 έως τους 110 ίππους, ενώ φυσικά θα υπάρχει και ο Ecoboost των 1,6 λίτρων του οποίου η απόδοση αναμένεται να είναι περί τους 150 ίππους.

Φυσικά κάτω από το καπό του νέου B-MAX θα υπάρχουν και κινητήρες πετρελαίου με τον 1.6 TDCi να προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις με την απόδοση του να κυμαίνεται και αυτή από τους 90 έως 110 ίππους. Με βάση το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αναμένεται να δημιουργηθεί και μια... πράσινη έκδοση Econetic η οποία θα διαθέτει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι πωλήσεις του νέου B-MAX αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012 με τη Ford να ευελπιστεί στην παραγωγή 100.000 μονάδων σε ετήσια βάση.


ΥΓ: Nα υπενθυμίσουμε μόνο σε αυτό το σημείο, ότι για να δείτε τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης θα πρέπει να κάνετε... κλικ με το mouse στο μεγάλο «preview» του «Photo box» στο επάνω αριστερό μέρος στην αρχή του κάθε θέματος, αφού πρώτα επιλέξετε τη φωτογραφία που θέλετε από το πιο μικρό «preview».

E-GO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου