Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανακαλύφτηκε η μυστική συνταγή της Coca Cola!

Πολλοί την πίνουν με ευχαρίστηση λίγοι όμως έχουν αναρωτηθεί  τι μπορεί να είναι  εκείνο που δίνει στην Coca Cola τη γεύση που οι περισσότεροι  έχουμε  δοκιμάσει  χιλιάδες  φορές.


Το επτασφράγιστο μυστικό της Coca Cola, που είχε ωθήσει τους μόνους ανθρώπους που γνώριζαν τη συνταγή να ταξιδεύουν με διαφορετικό αεροπλάνο ώστε να μη χαθεί ποτέ, ήρθε τελικά στο φως.

Το μακρινό 1886, ο Τζον Πέμπερτον, παλαίμαχος του Εμφυλίου Πολέμου και φαρμακοποιός στην Ατλάντα, την εμπνεύστηκε από απλή περιέργεια. Η συνταγή της ήταν ένα μεγάλο μυστήριο, καθώς κανείς δεν ήξερε τα συστατικά και τη δοσολογία τους, ώστε να παραχθεί.

Ο Πέμπερτον δεν πίστευε ότι το μείγμα που ανακάτευε στην τρίποδη χάλκινη χύτρα και προοριζόταν ως φάρμακο την ταχεία καταπολέμηση του πονοκεφάλου θα να είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό μυστικό!

Διάφοροι μύθοι εμφανίζονταν για τη  μυστική συνταγή του αναψυκτικού η οποία  σύμφωνα με φήμες  ήταν φυλαγμένη σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα.

Ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org έσπασε τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού και δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της  8ης Φεβρουαρίου του 1979 στο οποίο αναφέρονται και τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται.

Το υγρό εκχύλισμα Coca, το κιτρικό οξύ, η καφεΐνη, η  ζάχαρη, ο  χυμός λεμονιού, η βανίλια και  η καραμέλα είναι μερικά από τα συστατικά της  Coca Cola ενώ για έξτρα  γεύση χρησιμοποιούν  αλκοόλ, έλαιο πορτοκαλιού, έλαιο λεμονιού, έλαιο μοσχοκάρυδου, κολίανδρο, νερόλι και κανέλα..

Αυτό πάντως που δίνει στο αναψυκτικό την ξεχωριστή γεύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο τα υλικά αλλά και ο τρόπος ανάμιξης τους.

Το 2010 μάλιστα η Coca cola έγινε η πρώτη εταιρία που έφτασε  το 1,18 δισεκατομμύρια ευρώ στις ετήσιες πωλήσεις  τροφίμων στη Βρετανία.
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου