Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τον "χειρούργο" Καλόπουλο έχει χρέος να τον καταδικάσει ο Μαρινάκης

Ένας διαιτητής κατάφερε να προκαλέσει το ισχυρότερο σοκ των τελευταίων χρόνων  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις μοναδικές χειρουργικές του ικανότητες και με βοηθούς… αναισθησιολόγους τους δυο επόπτες- οι οποίοι δεν κατάφεραν τελικά να μας κοιμίσουν-  επιχείρησε τον ευνουχισμό του πρωταθλήματος. 

 Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν την απροκάλυπτη παρέμβαση του για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Δεν αμφισβητεί κανένας την μεγάλη αξία των παικτών του ιστορικού συλλόγου του Πειραιά που φέτος έχουν πραγματοποιήσει πραγματικά πολύ καλές εμφανίσεις.
 
Η διαιτησία του κ. Καλόπουλου είναι  αναμφισβήτητα ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους έλληνες διαιτητές  που πασχίζουν  να ξαναβρούν την χαμένη τιμή και αξιοπιστία τους.
Αγνόησε καθαρό πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού και ακύρωσε καθαρό γκολ του Παναθηναϊκού. Κατάφερε ο… μύωπας διαιτητής στο 90+ να παρατηρήσει το αντιαθλητικό παίξιμο του Τοροσίδη και να τον αποβάλλει για τα "μάτια του κόσμου". Το ματς αποτελεί μαύρη σελίδα για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το κυρίαρχο ζήτημα, όμως, είναι να δούμε την στάση την οποία θα επιλέξει να κρατήσει σήμερα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο κ. Μαρινάκης- ένας καταξιωμένος με μεγάλη οικογενειακή ιστορία επιχειρηματίας- είναι αδύνατον να υιοθετήσει, τελικά, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που και το πρωτάθλημα αλλοιώνουν αλλά και χτυπούν τα θεμέλια του υγιούς αθλητισμού τον οποίο και ο ίδιος υποθέτουμε επιθυμεί να υπηρετήσει.
Μπορεί κάποιες πρώτες δηλώσεις να έγιναν εν θερμό και φυσικά σε ένα βαθμό να θεωρούνται δικαιολογημένες.  Αλλά με… κρύο αίμα ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου θα πρέπει να δει και να αναλύσει τα γεγονότα  προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι το αποτέλεσμα που πληγώνει. Στο Καραϊσκάκη γινόταν το ματς και θα ήταν απολύτως φυσιολογικό να δεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτό όμως που δημιουργεί παρενέργειες είναι η στάση της διαιτησίας και τα κραυγαλέα της λάθη. Λάθη που ουδείς είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει που θα οδηγήσουν.  Η απειλή του Σισέ να αποχωρήσει από την Ελλάδα δεν είναι ένα προσωπικό θέμα η καπρίτσιο. Ο Γάλλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίχτης που ήλθε στην χώρα μας μετά τον Ριβάλντο. Θα αποτελούσε εξευτελισμό για την γενέτειρα χώρα των Ολυμπιακών αγώνων μια τέτοια απόφαση εκ μέρους του.
Δεν είναι συνεπώς δυνατόν ένας επιχειρηματίας σαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να ενστερνίζεται αυτές τις πρακτικές «παράγκας», γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα απογοήτευε όλους τους φιλάθλους ανεξάρτητα ποιο χρώμα κασκόλ φοράνε στο γήπεδο. Μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους του θα ήταν το πιο γερό χτύπημα στο ενδεχόμενο και άλλοι νέοι επιχειρηματίες  να ασχοληθούν ενεργά με το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του θα καταδικάσουν όλα όσα έγιναν από πλευράς διαιτησίας χθες στο στάδιο Καραϊσκάκη και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να μιλάει για αλλοίωση του πρωταθλήματος. Γιατί τελικά αυτό επιχείρησε ο κ. Καλόπουλος.
Σχετικά με τα επεισόδια θα ήταν καλύτερα να ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι αθλητικοί παράγοντες τον κ. Τάσο Μητρόπουλο. Αυτός ξέρει.

newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΑΚΙΕΣ!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΤΟ.ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΑΖΕΛΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή