Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα: VIDEO-Άγρια συμπλοκή μεταναστών

Μια θέση σε ένα από τα δεκάδες φορτηγά που καθημερινά σταθμεύουν στον προβλήτα του λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε πλοία, με προορισμό την Ιταλία, αποτέλεσε το «έπαθλο» για το οποίο «διαγωνίστηκαν» με μαχαίρια, πέτρες, γκλομπ και σιδηρολοστούς οι διαφορετικές ομάδες οικονομικών μεταναστών που ζουν στην περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ & BINTEO


Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, με συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών και Παλαιστινίων στο κτήριο του Ο.Σ.Ε., που βρίσκεται επί της οδού Όθωνος Αμαλίας, κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν και επτά τραυματίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες Παλαιστινίων, το λιμάνι λυμαίνονται ομάδες Αφγανών, οι οποίοι ζητούν το ποσό των 50 ευρώ ανά άτομο για την πρόσβαση στον προβλήτα και κατ’ επέκταση στα φορτηγά για την Ιταλία.
Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί, πλέον, επικίνδυνα, όπως αποδείχθηκε από το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα υπήρξε και δεύτερος γύρος, αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.
Εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, έχοντας στα χέρια τους από πέτρες μέχρι σιδηρολοστούς και μαχαίρια, συνεπλάκησαν στην περιοχή γύρω από τον ιερό ναό, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον χώρο του λιμανιού της πρωτεύουσας της Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιά και σε ένα ξύλινο κτίσμα επί της πλατείας Δροσοπούλου.

Τέλος στα επεισόδια έβαλαν ύστερα από αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες των μεταναστών.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που εκτυλίσσονται παρόμοια επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς ο στόχος των περισσότερων μεταναστών, που διαβιούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι κάποια στιγμή να κάνουν το «ταξίδι της ελπίδας», μη διστάζοντας ακόμα και να ρισκάρουν τη ζωή τους.



Πηγή:madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου