Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου:" Ή θα γράψουμε Ιστορία ή η Ιστορία θα μας διαγράψει"

Έληξε αργά το μεσημέρι η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σε κατ ιδίαν συνομιλία με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι το ανοιχτό ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα λήξει θετικά για την χώρα μας και μάλιστα σύντομα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Αίσθηση προκάλεσε μια ατάκα του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσημη ομιλία του μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου. Εκτιμώντας την παρούσα κατάσταση για τη χώρα μας και τα πιθανά ενδεχόμενα από εδώ και πέρα ο κ. Παπανδρέου είπε: «Ή θα γράψουμε ιστορία ή η Ιστορία θα μας διαγράψει».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως τέθηκε στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα του ευρωομολόγου, και όχι μόνο από την Αθήνα, κάτι που σημαίνει πως και αυτό πήρε το δρόμο του, ώστε να υπάρξει μια μελλοντική διευθέτηση. Γενικά ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε την εντύπωση, πως, παρά τις δυσκολίες, τα πράγματα για την ελληνική πλευρά εξελίχθηκαν σε θετικότερο κλίμα από αυτό που ανέμενε το Μαξίμου πριν την διεξαγωγή της Συνόδου.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου