Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η NASA έχει εξωγήινους...

Η αλήθεια είναι έξω από εδώ. Η NASA δίνει την Πέμπτη συνεντευξη Τύπου για να συζητήσει ένα αστροβιολογικό εύρημα που θα δώσει ώθηση στην έρευνα για την εξωγήινη ζωή.
Οι απανταχού λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων γράφουν συνεχώς στα διάφορα blogs υποθέσεις για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, ωστόσο η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Oπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CNN, «Η υπόθεσή μας είναι ότι αυτή η αστροβιολογική ανακάλυψη θα έχει να κάνει με το νερό, την εξελικτική βιολογία και τα υδάτινα βακτήρια», δήλωσαν Geek Tech bloggers στο PCworld.
Η ιστοσελίδα Kotaku θεωρεί ότι η NASA πιθανώς να μιλήσει για συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη ζωής εκτός της Γης ή ακόμη για ζωντανούς οργανισμούς, ποθ βρέθηκαν στον δορυφόρο του Κρόνου, τη Ρέα.
«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί να εννοείται: Η NASA έχει εξωγήινους. Τώρα ας ελπίσουμε ότι θα είναι φιλικοί, όπως ο Ε.Τ. και όχι πολεμοχαρείς, σαν τον Klingon», έγραψε ο Stephen Losey στη FederalTimes.com.

Ο blogger Jason Kottke ανέλυσε την γραμμή των επιστημόνων σχετικά με την συνέντευξη και έβγαλε το δικό του συμπέρασμα: «Αν έπρεπε να υποθέσω τί πρόκειται να αποκαλύψει η NASA σήμερα, θα έλεγα ότι ανακάλυψαν αρσενικό στον Τιτάνα και πιθανώς να εντόπισαν χημικά στοιχεία βακτηρίων που το χρησιμοποιούν για φωτοσύνθεση. Ή κάτι τέτοιο».
Ο Phil Plait του Discover.com έγραψε: «Μοιάζει πραγματικά απίθανο. Δεν πιστεύω ότι θα ανακοινώσουν κάτι τέτοιο. Είναι πιθανότερο να έχουν βρει έναν νέο τρόπο ζωής που μπορεί να υπάρχει και η ένδειξη αυτή για τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες. Αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες, δεν μπορώ να υποθέσω κάτι παραπάνω αυτό.
Η συνέντευξη θα γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 2 το μεσημέρι (19:00 GMT) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA θα πραγματοποιηθεί συζήτηση «για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή».
Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν την Πέμπτη είναι η Μαίρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Φελίσα Γούλφ Σάιμον ερευνήτρια αστροβιολογίας στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου