Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τρόικα Greece; Όχι, δεν αλλάξαμε όνομα!

Αναστάτωση προκάλεσε η εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στην χιονισμένη Αστάνα του Καζακστάν.
Δεκάδες blog και πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, δεν έχουν σταματήσει να σχολιάζουν και να αναφέρονται στο μικρό ταμπελάκι μπροστά από τη θέση του πρωθυπουργού, στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία η φράση… «TROIKA GREECE»!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
Πολλοί έκαναν λόγο για μια  καλοστημένη πλάκα, αρκετοί εκνευρίστηκαν με το μικρό ταμπελάκι που παρέπεμπε στη γνωστή μας Τρόικα, ήτοι τον μηχανισμό στήριξης, η αλήθεια είναι όμως ότι το καρτελάκι απλώς απέδιδε πιστά την πραγματικότητα, δεν αναφερόταν όμως στη γνωστή μας τρόικα με τους αυστηρούς ελεγκτές και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα
Η λέξη που προκάλεσε πανικό αναφερόταν στην τρόικα του ΟΑΣΕ, δηλαδή την τριάδα της πρώην προεδρίας του οργανισμού, της νυν και της επόμενης.
Η Ελλάδα, ως γνωστόν, είχε την προεδρία του ΟΑΣΕ πέρυσι και διοργάνωσε τη Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα και, άρα, είναι μέλος της «Τρόικας» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μαζί με το Καζακστάν και τη Λιθουανία
«Η παρουσία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο στην προεδρία του Οργανισμού, όσο και στην λεγόμενη "τρόϊκα" του ΟΑΣΕ», είπε ο Γ. Παπανδρέου.
«Καταφέραμε και προωθήσαμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, όπως την λεγόμενη Διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία ήταν καθοριστική στο να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη για την ασφάλεια στη ευρύτερη Ευρώπη. Μια αντίληψη όχι αντιπαραθετική αλλά συνεργατική, μεταξύ, όχι μόνο των Ευρωπαίων, αλλά και των παικτών της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σημαντική διαδικασία διότι οδήγησε στην απόφαση του ΝΑΤΟ, για αναβάθμιση των σχέσεών του με την Ρωσία, μια απόφαση πολύ σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών τόσων χωρών» ενώ, μίλησε μίλησε για δυνατότητα συνεργασίας στις κατασκευές, την μεταποίηση στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό.
«Το αποτέλεσμα είναι θετικό και επιτρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον των σχέσεών μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου