Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη, με έντονες χιονοπτώσεις και πλημμύρες.
Στη Βρετανία  τουλάχιστον 1.500 σχολεία θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά ενώ κλειστά θα παραμείνουν αρκετά μεγάλα αεροδρόμια, και στη Γαλλία.
Σοβαρά προβλήματα ........






δημιουργήθηκαν όμως και στα δρομολόγια των τρένων στη Βρετανία που είχαν καθυστερήσεις έως και 90 λεπτών σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις είχαν τα τρένα Eurostar πολλά δρομολόγια των οποίων ακυρώθηκαν μέχρι αύριο το μεσημέρι.Και τα αεροδρόμια του νότιου Λονδίνου και του Εδιμβούργου στη Σκοτία έκλεισαν ενώ σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.
Χάος στη Γαλλία

Μετά τις περιοχές της κεντρικής Γαλλίας, τα χιόνια έπληξαν την Πέμπτη και τις δυτικές περιοχές και το Παρίσι, φτάνοντας ακόμα και τα 20 εκατοστά.
Τα χιόνια και ο πάγος ανάγκασαν εκατοντάδες οδηγούς να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι διανυκτέρευσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου του Λαμπάλ και σε σχολείο της μικρής πόλης, οι δρόμοι της οποίας καλύφθηκαν με χιόνι ύψους 25 εκατοστών.
Την ίδια ώρα, περίπου το 50% των δρομολογίων τρένων Eurostar, που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο, αλλά και τη βρετανική πρωτεύουσα με τις Βρυξέλλες, αναμένεται να ακυρωθούν, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.
   
Μάλιστα, το 20% των δρομολογίων των τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) ανάμεσα στο Παρίσι και στην γαλλική επαρχία έχουν ακυρωθεί.
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν όμως και στα αεροδρόμια της Γαλλίας. Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε σήμερα από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν την Παρασκευή το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται για αύριο.

Ακυρώσεις πτήσεων σε Ρουμανία και Τσεχία
Οι έντονες χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στις αερομεταφορές στην Ρουμανία.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Βουκουρέστι, δεν πραγματοποιήθηκαν  η εκτέλεση δύο τακτικών πτήσεων από το αεροδρόμιο "Χένρι Κοάντα", με προορισμό το Μόναχο και την Πράγα.
Επίσης, στο αεροδρόμιο δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, αεροπλάνα που εκτελούσαν 15 δρομολόγια, με προορισμό το Βουκουρέστι, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου.
Από το αεροδρόμιο ανακοινώθηκε ότι λόγω της κακοκαιρίας, ακυρώθηκαν άλλες έξι διεθνείς πτήσεις από το Μόναχο, την Πράγα, τη Μαδρίτη, τη Δαμασκό, το Τελ Αβίβ και τη Μπολόνια.
Την ίδια ώρα, στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ρούζινιε της Πράγας, ακυρώθηκαν σαράντα πτήσεις αφού έκλεισε για έξι ώρες στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των χιονοπτώσεων.ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου