Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Limit down ο Παναθηναϊκός στην Κοπεγχάγη !!!

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε (και) κατά την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ότι δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από την 4η θέση που εν τέλει κατέλαβε στο 4ο γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής.....
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

 διασυλλογικής διοργάνωσης (Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 14, Κοπεγχάγη 10, Ρουμπίν 6, ΠΑΟ 2). Οι Πράσινοι γνώρισαν δίκαιη ήττα (3-1) από την ανώτερη Κοπεγχάγη, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και αποχαιρέτησαν την Ευρώπη κάνοντας limit down.
Το Τριφύλλι κατόρθωσε σε διάστημα λίγων μηνών να σπάσει (σχεδόν) όλα τα αρνητικά ρεκόρ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαγράφοντας μακράν τη χειρότερη ευρωπαϊκή πορεία της σύγχρονης ιστορίας του:
1) Ισοφάρισε τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών (2) που κατείχε η ΑΕΚ από τις σεζόν 1994-95 και 2003-04.
2) Σκόραρε μόλις δύο γκολ στη χειρότερη επιθετική επίδοσή του (είχε πετύχει τέσσερα γκολ το 2004 και το 2006).
3) Αποκλείστηκε και μαθηματικά από την 5η αγωνιστική των ομίλων.
4) Δεν νίκησε ούτε σε ένα εντός έδρας ματς (μία ισοπαλία και δύο ήττες).
5) Δεν κατόρθωσε να σκοράρει σε τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ (0-5 παθητικό).
Γίνεται αντιληπτό ότι οι Πράσινοι από το ξεκίνημα της εφετινής ευρωπαϊκής πορείας τους, που άρχισε με την βαριά ήττα (5-1) από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και ολοκληρώθηκε στην Κοπεγχάγη με ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα (σχεδόν με κατεβασμένα χέρια), υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η νέα ήττα από την πρωταθλήτρια Δανίας απλώς πιστοποίησε την προβληματική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει το Τριφύλλι από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Προφανώς, οι όποιες αδυναμίες του πρωτοπόρου της Σούπερ Λίγκας καλύπτονται εντός συνόρων, κυρίως λόγω της ποιότητας των παικτών του ΠΑΟ συγκριτικά με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και της βαριάς φανέλας που διαθέτει ο σύλλογος, αλλά εκτός Ελλάδος οι ίδιες αδυναμίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Τριφύλλι. Είναι σαφές ότι ο νεοπροσληφθείς τεχνικός κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει πολλή δουλειά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού, που επιπλέον χρειάζεται σημαντική μεταγραφική ενίσχυση κυρίως στη μεσαία γραμμή, όπου πονάει ιδιαιτέρως.
Οσον αφορά την κριτική του αγώνα, εξ αρχής έγινε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε από τον κ. Φερέιρα με αμυντικογενή προσανατολισμό, διαφυλάσσοντας κατά κύριο λόγο τα νώτα του. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι ο πορτογάλος τεχνικός τροποποίησε το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε στους τρεις προηγούμενους αγώνες (Μπαρτσελόνα, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός) σε σύστημα 4-4-1-1. Ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επωμίστηκαν την ανασταλτική λειτουργία στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Στέργος Μαρίνος (δεξιά) και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) μολονότι έπαιζαν στις πτέρυγες _θεωρητικά ως χαφ εξτρέμ_ αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα οπισθοχωρημένοι προκειμένου να προσφέρουν βοήθειες στους πλάγιους μπακ Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλο, αντίστοιχα. Επί της ουσίας, μοναδικός συμπαραστάτης του Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης του Τριφυλλιού ήταν ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος προσπαθούσε (μάταια) να ενώσει τα χαφ με την επίθεση.
Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι κατόρθωσαν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους μόνο κατά τα πρώτα 25' της αναμέτρησης. Η Κοπεγχάγη αιφνιδίασε στο επόμενο λεπτό (26') σκοράροντας με εξαιρετικό σουτ του Βίνγκααρντ και έκτοτε οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονταν σε διαρκή πανικό, με προβληματική κυκλοφορία της μπάλας και δίχως εναλλακτικό αγωνιστικό πλάνο. Το δεύτερο και το τρίτο τέρμα των Δανών, με τον Γκρόνκιερ στο 50' και το αυτογκόλ του Σισέ στο 73', ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο της ανωτερότητας που είχαν σε όλα τα επίπεδα απέναντι στο Τριφύλλι, που απλώς σκόραρε στις καθυστερήσεις το λεγόμενο “γκολ της τιμής” με τον Σεντρίκ Καντέ.
Μέσα σε όλα μάταια περίμενε και ο Γιώργος Καραγκούνης να πραγματοποιήσει την επετειακή 100ή συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς ο κόουτς Φερέιρα προτίμησε να τον κρατήσει στον πάγκο...
Το φιλμ του αγώνα
1' Στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Βίνγκααρντ σούταρε μέσα από την περιοχή του Τριφυλλιού διαγώνια αλλά ο Ν' Ντόι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
21' Η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ έπειτα από δυνατό σουτ του Μπολάνιος έξω από την περιοχή.
26' ΓΚΟΛ! Ο Μπολάνιος πασάρει στον Βίνγκααρντ, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ανοίγει στο σκορ για την Κοπεγχάγη.
32' Ο Τζόρβας αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Κλαουντεμίρ έξω από την περιοχή.
33' Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βεντ, ο Γκρόνκιερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.
45' Ο Μαρίνος έκλεψε την μπάλα από τον Πόσπεχ, ο Βίλαντ απομάκρυνε αδύναμα αλλά ο Γκαρσία αστόχησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
46' Εξαιρετική πάσα του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας των Δανών, ο Μαρίνος όμως δεν πρόλαβε να “τσιμπήσει” την μπάλα από τον γκολκίπερ της Κοπεγχάγης Βίλαντ.
50' ΓΚΟΛ! Ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε εντός της περιοχής του Παναθηναϊκού τον Γκρόνκιερ, ο κ. Μέγιερ ορθώς καταλόγισε το πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζόρβα πετυχαίνοντας το 2-0.
59' Ασυνεννοησία του Καντέ με τον Τζόρβα, που εκμεταλλεύθηκε ο Ν' Ντόι κατά το ήμισυ, καθώς σε άδειο τέρμα σημάδεψε το δοκάρι!
73' ΓΚΟΛ! Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπολάνιος ο Σισέ σκόραρε με κεφαλιά εις βάρος του Παναθηναϊκού.
85' Από το ύψος του πέναλτι ο Βύντρα έχασε την ευκαιρία να σκοράρει καθώς απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Ζάνκα.
90' ΓΚΟΛ! Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Καντέ με κεφαλιά “έγραψε” το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Φλόριαν Μέγιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Γκρόνκιερ, Σιμάο, Μαρίνος, Γκαρσία, Λέτο

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Πόσπεχ, Βεντ, Αντονσον (78' Οτεσεν), Ζάνκα, Κλαουντεμίρ, Κβιστ, Βίνγκααρντ, Μπολάνιος, Γκρόνκιερ (89' Ζοχόρε), Εντόι (80' Σάντιν).
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο (46' Νίνης), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Γκαρσία (73' Πετρόπουλος), Σισέ.


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά το τέλος του παιχνιδιού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις


Για τα αίτια του αποκλεισμού:


«Μετά από δύο εβδομάδες από όταν ανέλαβα, παίξαμε με την Κοπεγχάγη και όταν είχαμε παίξει με τη Μπαρτσελόνα, ήμασταν ουσιαστικά εκτός της συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είδα μερικούς αγώνες της ομάδας στη διοργάνωση, αλλά δεν έχω αρκετά δεδομένα για να απαντήσω τι φταίει και ήρθε ο αποκλεισμός».


Για την ήττα από την Κοπεγχάγη:


«Θέλει πολλή δουλειά ο Παναθηναϊκός. Το είπα όταν ήρθα. Νομίζω ότι η εμφάνιση που κάναμε, ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο, μεταφέρει αναμφισβήτητα στους φιλάθλους μας την αίσθηση ότι αναπτυχθήκαμε σωστά. Παίξαμε εναντίον της Κοπεγχάγης, μιας ομάδας δυνατής που μάς πίεσε. Στο δεύτερο μέρος κάναμε γρήγορα ένα πέναλτι και δεχτήκαμε ένα αυτογκόλ.


» Θεωρώ ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αστοχήσαμε. Με περισσότερη και καλύτερη προπόνηση, έχουμε ορισμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν πολλές συμμετοχές, θα βελτιωθούν και θα βοηθήσουν. Υπάρχουν δυνατότητες για μία πολύ καλή ομάδα στο μέλλον. Πεποίθηση μου είναι το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα».


Για τη συνέχεια στην Ελλάδα:


«Θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι, αφού ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να το κατακτήσουμε, για να παίξουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ».


Κώστας Αντωνίου


Σαφές μήνυμα ενόψει της συνέχειας του Παναθηναϊκού στις εγχώριες διοργανώσεις έστειλε ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κοπεγχάγη, τονίζοντας ότι θα πρέπει το «τριφύλλι» να βελτιώσει σύντομα την εικόνα του.


«Νομίζω ότι είχαμε μια κακή χρονιά στην Ευρώπη και την κλείσαμε με μια κακή βραδιά. Δεν έχει σημασία να λέμε τι, πως και γιατί. Σημασία έχει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου είμαστε πρώτοι» ήταν τα πρώτα λόγια του football manager των «πρασίνων».


- Έχοντας όλη την εικόνα του ομίλου, έχετε εντοπίσει τα λάθη σας;


«Νομίζω ναι και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε».


-Μεταγραφικά εννοείτε;


«Όχι, μια ομάδα διορθώνει πολλά πράγματα με τους παίκτες που έχει».


ΠΗΓΗ:TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου