Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ραγκούσης: Ακόμη και ποινικές οι ευθύνες Κακλαμάνη για τα σκουπίδια

Σκόπιμη καθυστέρηση αναφορικά με την πρόσληψη συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων που απασχολούνται στον τομέα της αποκομιδής των απορριμάτων καταλόγισε στο δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με το νέο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα παράτασης των συμβάσεων των περίπου 1000 συμβασιούχων, άρα, όπως είπε, όσο και να συνεχιστεί η απεργία, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. "Η απεργία αυτή νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να παρακολουθήσουμε απαθείς αυτό τον εκβιασμό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δημοτική αρχή και από όσους επιλέγουν τέτοιες καταχρηστικές τακτικές να έχουν σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας δημιουργώντας τόσο σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μάλιστα μίλησε για εκβιασμό από τη δημοτική αρχή η οποία δεν προχώρησε εγκαίρως στην πρόσληψη συμβασιούχων και τώρα κρατά σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας και σημειώσε με έμφαση ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος. "Πρέπει η δημοτική αρχή να προκηρύξει τις θέσεις, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον Εισαγγελέα. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε κι εκείνος με τη σειρά του ότι δεν υπάρχει θέμα παράτασης των συμβάσεων και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν θα είχαμε την απεργία αυτή αν εγκαίρως η δημοτική αρχή είχε προκηρύξει τις θέσεις. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μέσα σε 20 ημέρες. Υπήρξε μια ασυγχώρητη αμέλεια», κατέληξε.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα ο κ. Ραγκούσης θα εισπράξει τα λάθη και την αδιαλλαξία της πολιτικής του», επισημαίνοντας ότι πρόβλημα δεν θα υπάρξει μόνο στο δήμο της Αθήνας, αλλά σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Παράλληλα ο δήμαρχος επανέλαβε την πρόταση του για δύο χρόνια μεταβατική περίοδος και αυξημένη μοριοδότηση στην εμπειρία, προαναγγέλοντας ότι το θέμα των συμβασιούχων θα συζητθεί στο αυριανό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.
Πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου