Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Bρείτε τον Αγ. Βασίλη !!

Εκατομμύρια παιδιά θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή Άη Βασίλη ανά τον κόσμο σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, καθώς εκείνος ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να μοιράσει δώρα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Με την βοήθεια «Αγιοβασιλιάτικων καμερών» σε πολλές πόλεις του κόσμου, το πρόγραμμα που εντοπίζει τις κινήσεις του Άη Βασίλη θα ξεκινήσει από τις 11:00 ώρα Ελλάδας να εκπέμπει στο Διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα.

Από τη στιγμή που θα φύγει από τη βάση στον Βόρειο Πόλο, θα μπορείτε με τη βοήθεια του προγράμματος και των Google Maps και Google Earth να τον εντοπίσετε. Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται από τη NORAD, την στρατιωτική υπηρεσία που κατά κανόνα είναι υπεύθυνη για την αμυντική ασπίδα της Βορείου Αμερικής απέναντι σε πυρηνικούς πυραύλους.

Η υπηρεσία «εντοπισμού του Άη Βασίλη» είναι διαθέσιμη από το 1955, «τρέχει» από το κεντρικό της κτίριο στο Κολοράντο των ΗΠΑ και έχει πάνω από 1.000 εθελοντές να εργάζονται σε αυτή. όλα ξεκίνησαν όταν (το 1955) ένα μικρό κορίτσι τηλεφώνησε κατά λάθος στη NORAD και ζήτησε να μιλήσει με τον Άη Βασίλη. ο Υπάλληλος που μίλησε μαζί της, δεν ήθελε να τη στεναχωρήσει και «έλεγξε το ραντάρ» του για να της πει που ακριβώς βρίσκεται ο Άη Βασίλης. Στη συνέχεια ο υπάλληλος είπε και στους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο, αν δέχονταν αντίστοιχο τηλεφώνημα.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου