Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μπερλουσκόνι "επτάψυχος"-Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία!

Η αγάπη του για τις γυναίκες είναι μεγάλη… το ίδιο και η ευκολία με την οποία εκείνες -ανεξαιρέτως ηλικίας- υποκύπτουν στη γοητεία του και πέφτουν στην αγκαλιά του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ




162 "ναι", 135 "όχι" και 11 αποχές. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε δύο κρίσιμες ψηφοφορίες, στη Γερουσία (Άνω Βουλή) και την Βουλή αλλά τελικά, η υποστήριξη του πολιτικού της συμμάχου, της Λέγκας του Βορρά, φαίνεται πως «έσωσε» τον Σίλβιο.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή. Με πλειοψηφία μόλις τριών ψήφων, ο Ιταλός πρωθυπουργός κέρδισε και αυτήν τη «μάχη», ταυτόχρονα με την ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νίκη αυτή του Καβαλιέρε οφείλεται στο γεγονός ότι δύο βουλευτές, που ανήκουν στο νεοσύστατο κόμμα του Τζανφράνκο Φίνι, «Μέλλον και Ελευθερία», αποφάσισαν, την τελευταία στιγμή, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Udc, Πιερφερντινάντο Καζίνι, έθεσε, όμως, την Δευτέρα, ένα σημαντικό ερώτημα: "Έστω και αν μπορέσει να υπερισχύσει, με διαφορά μιας ή δυο ψήφων, ο Καβαλιέρε, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να κυβερνά;".

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου