Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αργά το βράδυ έφτασαν τα C-130 με τους Ελληνες από τη Λιβύη

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκαν αργά τη νύχτα τα τρία μεταγωγικά C-130, μεταφέροντας Έλληνες και Κύπριους που επαναπατρίστηκαν από τη Λιβύη. 

O Μ.Αλεξάνδρου, ένας ακόμη Έλληνας εγκλωβισμένος στην έρημο έκανε έκκληση να σταλεί αεροπλάνο το οποίο θα πρέπει να προσγειωθεί σε τοπικό αεροδρόμιο που υπάρχει κοντά στις εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται. Συνολικά, είπε, βρίσκονται εγκλωβισμένα 600 άτομα και έχουν προμήθειες που φτάνουν το πολύ για δύο ημέρες.

Το βράδυ της Πέμπτης απέπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμάνι της Βεγγάζης Λιβύης.

Από το Ηράκλειο απέπλευσε επίσης το Olympic Champion για τη Βεγγάζη. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε φύγει νωρίτερα από τη Βεγγάζη για τη Σούδα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της Λιβύης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion της ΑΝΕΚ είχαν δέσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Πέμπτης, μεταφέροντας 4.500 Κινέζους και 46 Έλληνες. Το δεύτερο έφυγε ξανά το βράδυ για τη Λιβύη.

Πηγή:
TaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου