Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η κολλητή της Ντόρας στη Θεσσαλονίκη στο πλάι του Σαμαρά

Εκεί που είχαμε πιστέψει ότι η κόντρα του Αντώνη Σαμαρά με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται, ο πρόεδρος της ΝΔ για μια ακόμη φορά τραβά το σχοινί και ξεκινάει νέο πόλεμο νεύρων κατά του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης οξύνει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση ρίχνοντας στο παιχνίδι ένα στέλεχος το οποίο στο παρελθόν υποστήριξε ανοιχτά την Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για την έπαρχο Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή, η οποία ως γνωστόν διατηρεί κάκιστες σχέσεις με τον περιφερειάρχη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και με την αποστασιοποίησή της από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κα Καλαϊτζή, λοιπόν, με τις ευλογίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου (άρα και με τις ευλογίες Σαμαρά), ανοίγει πολιτικό γραφείο στη Β’ Θεσσαλονίκης.
Έτσι στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, που θεωρείται κάστρο του Π.Ψωμιάδη, συγκροτείται ένα, αντιψωμιαδικό μεν νεοδημοκρατικό δε, μπλοκ, στο οποίο συμμετέχουν η έπαρχος, ο ορκισμένος εχθρός του Π.Ψωμιάδη, Γιάννης Μπίκος και ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης προωθεί την έπαρχο στην κομματική ιεραρχία, παρά το «αμαρτωλό» παρελθόν της, δεδομένου ότι είχε στηρίξει ανοιχτά την Ντόρα στην εσωκομματική μάχη, εκλαμβάνεται ως ένα μήνυμα προς τον περιφερειάρχη. Ένα μήνυμα ότι ο ίδιος ορίζει το παιχνίδι, ακόμα και σε περιοχές που ο Παναγιώτης θεωρεί προνομιακές.
Με ενδιαφέρον πλέον αναμένεται η απάντηση –αν υπάρξει- του Π.Ψωμιάδη, ο οποίος (πιθανότατα) βλέπει έκπληκτος τον Σαμαρά να παραμερίζει ακόμη και τα μίση του παρελθόντος για να του μπει στο μάτι. Το μονο σίγουρο είναι ότι η προεκλογική περίδος και το θέμα με τον Διονύση άφησε ανεξήτιλα σημάδια στη σχέση των δύο ανδρών. Κι αν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι νικητής είναι ο Αντώνης, ο Παναγιώτης είναι αυτός που ποτέ δεν ξεχνάει...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου