Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έγινε της… Μπιρμπίλη στη συνεδρίαση του Κ.Τ. Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα NATURA

Αντιδράσεις προκάλεσαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις  της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με την έκταση που επιτρέπεται η οικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, ......

με αποτέλεσμα η υπουργός να καταφύγει σε συμβιβαστική λύση  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ.
Με αυτή διατηρείται το δικαίωμα σε όσους κατέχουν σήμερα 4 στρέμματα να οικοδομήσουν, αλλά από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον όσοι κατέχουν οικόπεδα έκτασης 10 στρεμμάτων.
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν έγινε δεκτή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κάποιοι από αυτούς άσκησαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς και τις προτάσεις της κ. Μπιρμπίλη, εμφανιζόμενοι ανένδοτοι  να κάμψουν τις αντιρρήσεις τους.
Πάντως  υπήρξαν και οι υποστηρικτές των αρχικών προθέσεων της κ. Μπιρμπίλη συμφωνώντας η ρύθμιση για τα 10 στρέμματα να ισχύσει και για τα υπάρχοντα οικόπεδα με τους βουλευτές Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη και Χρήστο Μαγκούφη να θέτουν το ζήτημα του τρόπου και των προϋποθέσεων με τους οποίους καθορίστηκαν οι ζώνες NATURA, για να λάβουν την απάντηση ότι αυτό έχει πια γίνει δεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την συνεδρίαση του ΚΤΕ έγινε σύσκεψη μεταξύ της υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, τςη διευθύντριας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνας Βάρτζελη, του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχου, όπου και αποφασίστηκε η συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε η κ. Μπιρμπίλη στους βουλευτές.

Γεγονός είναι πάντως πως όσοι έχουν οικόπεδα σε περιοχές Natura αναμένεται να σπεύσουν να τα κατατμήσουν  πριν ψηφιστεί ο νόμος που θα ορίζει στα 10 στρέµµατα το εµβαδόν των αγροτεµαχίων που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες περιοχές.
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου