Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Απεργίες την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι φαρμακοποιοί, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι κάνοντας δύσκολες τις μετακινήσεις, τις συναλλαγές αλλά και τις αγορές από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.


Έτσι λοιπόν, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Κανονικά κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ-Προαστιακό ξεκινούν οι εργαζόμενοι το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιανουαρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.
Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Προβλήματα θα έχουμε και στις πτήσεις αφού η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,  εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη ενώ από τη Δικαιοσύνη κρίθηκε ως παράνομη.

Τριήμερα «λουκέτα» βάζουν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή με… επανάληψη τις ίδιες μέρες της άλλης εβδομάδας ως απάντηση στην δήλωση του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, ο οποίος υπογράμμισε «ο διάλογος τελείωσε και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή». Ο κλάδος των φαρμακοποιών απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ τα φαρμακεία του Πειραιά παραμένουν κλειστά και σήμερα.

Την ίδια «γραμμή» ακολουθούν και οι δικηγόροι, που ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, πλην του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κλάδος αντιδρά στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση των καθηκόντων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφασίζει στις 19 Ιανουαρίου για την στάση που θα τηρήσει.

Τέλος, αιτία πολέμου αποτελεί για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας να επιβάλλει πρόστιμο για τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο μια ώρα νωρίτερα το επάγγελμα.

Έτσι και το ΤΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει γύρο κινητοποιήσεων με την αποχή από τις δημοπρατήσεις έργων σε όλη την χώρα. «Ο τεχνικός κόσμος θα αντισταθεί στην απαξίωση των μηχανικών και των επιστημόνων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου