Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νέα έκδοση Hardblack για τη Lancia Delta

H πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Delta για το 2011 είναι η νέα έκδοση Hardblack, μια ειδική έκδοση που τοποθετείται πάνω από τη μεσαία και πιο δημοφιλή έκδοση Oro, διαθέτοντας φυσικά όλα τα στοιχεία βασικού εξοπλισμού εκείνης. Η έκδοση Hardblack ξεχωρίζει όμως γιατί επιπλέον διαθέτει την αποκλειστική βαφή σε μαύρο ματ
Συνεχίζοντας την παράδοσή της στην τεχνολογία χρωμάτων και στη χρήση του χρώματος ως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά εξατομίκευσης των ούτως ή άλλως κομψών αμαξωμάτων της, η Lancia είναι ο μοναδικός μαζικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που διαθέτει τη συγκεκριμένη βαφή, καθώς επίσης και ο μοναδικός κατασκευαστής που.....
 διαθέτει τέτοια βαφή ως μέρος της κανονικής παραγωγικής διαδικασίας του αυτοκινήτου, αλλά και εντός του εργοστασίου στο οποίο παράγεται κανονικά το αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη βαφή απαιτεί μια επίπονη παραγωγική διαδικασία που κρατάει περίπου 4 ώρες και συνοδεύεται από πολλούς και εκτενείς ποιοτικούς ελέγχους οι οποίοι διασφαλίζουν την ποιοτικά άψογη υπόστασή της.

Εκτός από τη μαύρη ματ βαφή για το κυρίως μέρος του αμαξώματος, η έκδοση Hardblack φέρει μαύρη γυαλιστερή οροφή που δημιουργεί εξαιρετική αντίθεση, αλλά και σύμπνοια ταυτόχρονα, με τον εντυπωσιακό και επιθετικό χαρακτήρα της μαύρης ματ βαφής. Μαζί προσδίδουν ένα μοναδικό εφέ στο αυτοκίνητο, ορίζοντας μονομιάς την πιο «άγρια» εκδοχή της Delta. Την εξωτερική όψη του αυτοκινήτου συμπληρώνουν οι επιχρωμιωμένοι εξωτερικοί καθρέφτες, η διπλή χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης (στους κινητήρες 1.8 και 1.9) και οι sport ζάντες αλουμινίου 18'', οι οποίες διατίθενται προαιρετικά και με μαύρο ματ φινίρισμα, δίνοντας μια πραγματικά απόκοσμη όψη στις κομψές γραμμές της Delta.

Επίσης, στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το σύστημα τηλεματικής Blue&Me, με χειριστήρια στο τιμόνι, θύρα USB για media player, φωνητική καθοδήγηση και σύνδεση έως 5 κινητών τηλεφώνων. Τα καθίσματα της Hardblack διαθέτουν τον πιο σπορ συνδυασμό δέρματος και Alcantara Starlite, σε μαύρο χρώμα με διακριτικές ασημί ραφές και λεπτομέρειες. Ο βασικός της εξοπλισμός όμως δε θα μπορούσε να δικαιολογεί την «επιθετική» της εμφάνιση αν δεν συνοδευόταν και από ένα σημαντικό τεχνολογικό αβαντάζ. Η Delta Hardblack διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση RSS (Reactive Suspension System), προϊόν της συνεργασίας της Lancia με τη Magnetti Marelli. Το σύστημα RSS μεταβάλλει μέσω ειδικών αισθητήρων τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά του αυτοκινήτου αναλόγως του τύπου του οδοστρώματος και του τρόπου οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός.

Τον ηλεκτρονικό έλεγχο της ανάρτησης συνοδεύει η λειτουργία Sport, που μπορεί να επιλεχθεί μέσω του αντίστοιχου πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα της Delta. Στη λειτουργία Sport γίνεται πιο άμεση η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, βαραίνει αντίστοιχα το τιμόνι, ενώ είναι διαθέσιμη και στιγμιαία μεγαλύτερη ροπή (overboost) σε απότομο πάτημα του γκαζιού. Η ίδια η ανάρτηση, ελέγχοντας τις διαμήκεις και εγκάρσιες ταλαντώσεις του αμαξώματος, εξασφαλίζει ακόμη περισσότερη σταθερότητα στην σπορ οδήγηση, αυξάνοντας τη συνολική πρόσφυση και την ταχύτητα εισόδου στις στροφές. Συνοπτικά, το σύστημα RSS προσφέρει στην Delta Hardblack περισσότερη άνεση, περισσότερη ασφάλεια και πιο δυναμική οδήγηση.

Εγγύηση, τιμές και χρηματοδότηση
Η έκδοση Hardblack είναι διαθέσιμη σε όλους τους κινητήρες βενζίνης (1.4 120hp, 1.4 140hp, 1.8 200hp) και πετρελαίου (1.6 120hp, 1.9 190hp), με αρχική τιμή που ορίζεται στα 23.900 € (120hp), 2.000 € παραπάνω από την έκδοση Oro, αλλά με επιπλέον εξοπλισμό αξίας τιμοκαταλόγου 4.170 €!


Υπενθυμίζεται ότι η Lancia Delta έχει αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων στα crash tests του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNcap. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού της Delta, συμπεριλαμβανομένων των Euro5/Multiair και Hardblack αντίστοιχα, προσφέρονται με 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, 3 χρόνια εγγύηση βαφής και 8 χρόνια εγγύηση αντισκωριακής προστασίας.

Η Delta 1.4 Turbo 120hp προδιαγραφών Euro5 με το νέο μηχανικό κιβώτιο C635 προσφέρεται στην αρχική της έκδοση (Argento) στην τιμή των 20.200 €. Η έκδοση Argento είναι πλήρης σε εξοπλισμό, καθώς περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, όπως κλιματισμό, 6 αερόσακους, ABS με EBD, σύστημα ευστάθειας AHS (Αbsolute Handling System) με Hill Holder και μία σειρά από ηλεκτρονικά υποσυστήματα όπως το DST (Drive Steering Torque, σύστημα άσκησης ροπής στο τιμόνι) ή το TTC (Torque Transfer Control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), ηχοσύστημα με MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι, πίσω φανάρια τεχνολογίας LED, συστοιχία LED μπροστινών φώτων ημέρας, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, συρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, εμπρός υποβραχιόνιο με ψυχόμενο αποθηκευτικό χώρο κ.ά. Η αντίστοιχη τιμή για τον κινητήρα Multiair 140hp με Start&Stop διαμορφώνεται στα 21.900 €.

Επίσης, όλη η ανανεωμένη γκάμα της Delta μπορεί να αποκτηθεί με προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 0% προκαταβολή, 4,5% ετήσιο σταθερό επιτόκιο και εξόφληση έως και σε 72 μήνες, και συνδυάζεται με την εκάστοτε προωθητική ενέργεια. Ισχύει παράλληλα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 0-30% προκαταβολή, 8,25% ετήσιο σταθερό επιτόκιο και εξόφληση σε 30 έως 72 μήνες, στο οποίο ισχύει αυξημένη προωθητική ενέργεια, κάνοντας ακόμη πιο προσιτή την απόκτηση μιας Delta. Συνδυάζεται δε με όφελος κρατικής απόσυρσης, το οποίο σε όλους τους κινητήρες 1.4 της Delta αντιστοιχεί σε 960 €, ενώ αναλόγως της έκδοσης μπορεί να αγγίξει και το ποσό των 2.800 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου