Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ενας «Μπόμπερ-ντίγια» στο Κλ. Βικελίδης

Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός Ραούλ Μπομπαντίγια είναι η πέμπτη κίνηση ενίσχυσης του Αρη για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Επειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Γκλάντμπαχ, ομάδα στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, οι «κίτρινοι» τον πήραν με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες, αποκτώντας σημαντική βοήθεια στην επιθετική τους γραμμή.
Μια μεταγραφή, βέβαια, η οποία πέρασε από χίλια μύρια κύματα προτού ολοκληρωθεί, γιατί ενδιαφέρον για τον Μπομπαντίγια είχαν δείξει αρκετές ακόμα ομάδες, με τη Σαραγόσα να φαντάζει ως το φαβορί για την απόκτησή του. Ο Αρης κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Αργεντινού, ο οποίος είναι εξαιρετικός επιθετικός, αλλά και πολύ... άτακτος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δεχτεί πολλές κίτρινες και ....
κόκκινες κάρτες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα γήπεδα της Ελβετίας και της Γερμανίας.
Ντεμπούτο με ΠΑΟΚ
Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Θα δουλέψω σκληρά, για να βοηθήσω τον Αρη να πετύχει τους στόχους του. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε θερμή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Εχω βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου και έχω μάθει να είμαι μαχητής» τόνισε ο ποδοσφαιριστής με τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Μπομπαντίγια διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Αρη ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι είναι έτοιμος να αποκτηθεί και το πιθανότερο είναι να κάνει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο "Κλέανθης Βικελίδης". «Υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, ανάμεσά τους και η Σαραγόσα. Πιστεύω ότι ο Αρης ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Ραούλ» δήλωσε στο «Goal» ο εκπρόσωπός του, Χοσέ Νογέρα.
Τον φωνάζουν «Μπόμπερ-ντίγια»
Η εξαιρετική σχέση που έχει με τα δίχτυα και τα πολλά γκολ που πέτυχε στην Ελβετία (με την Κονκόρδια και την Γκρανσχόπερς) του έδωσαν το παρατσούκλι «Μπόμπερ-ντίγια», το οποίο τον ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γερμανία με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας, μάλιστα, του είχαν συνθέσει και τραγούδι, στο ρυθμό του γνωστού μας «Μακαρένα».

Πίσω από τις λέξεις
Ο Ραούλ Μπομπαντίγια είναι ένα πολύ καλό «αντίδοτο» στο πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας που αντιμετωπίζει ο Αρης, ειδικά στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό που διακρίνει μέχρι στιγμής στην καριέρα του τον Αργεντινό επιθετικό είναι η ευκολία με την οποία σκοράρει. Ακόμα και αν αλλάξει τελικά το σύστημα (4-4-2) με το οποίο παρατασσόταν μέχρι τώρα ο Αρης, ο Μπομπαντίγια μπορεί να αντεπεξέλθει, αγωνιζόμενος μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Μπορεί η αγωνιστική του αξία να είναι αναμφισβήτητη, ο χαρακτήρας του, όμως, τον έχει προδώσει αρκετές φορές και τον έφερε σε δυσχερή θέση. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν είναι και ο πιο ήσυχος άνθρωπος του κόσμου. Αντίθετα, αρκετές φορές δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, κάτι που αποδείχθηκε επιζήμιο για τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί.
«Είναι μια εξαιρετική επιλογή...»
Ο διεθνής αμυντικός της Σάλκε εξέφρασε την έκπληξή του για τη μεταγραφή του Μπομπαντίγια, όταν τον ενημέρωσε σχετικά: «Αλήθεια, ο Αρης πήρε αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Τον έχω αντιμετωπίσει, πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό. Είναι γρήγορος, πολύ δυνατός, δεν είναι εύκολο να τον σταματήσεις. Διαθέτει καλό σουτ, ενώ μπορεί να σκοράρει και με κεφαλιά. Γενικά έχει πολύ καλό όνομα στη Γερμανία. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και θα ενισχύσει τον Αρη».

Ο άγνωστος Ραούλ...
Γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες και τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, γιατί ήταν μέλος μιας τετραμελούς φτωχής οικογένειας. Κατάφερε να βρει διέξοδο μέσω του ποδοσφαίρου, ενώ η πολύ καλή παρουσία του στην ομάδα Νέων της Ρίβερ Πλέιτ τον οδήγησε στη μεταγραφή του στην ελβετική Κονκόρντια σε ηλικία 19 ετών.

Από τα τατουάζ που έχει στο σώμα του ξεχωρίζουν δύο μεγάλα στο στήθος του, στα οποία απεικονίζονται ο πατέρας και η μητέρα του. Εκανε το συγκεκριμένο τατουάζ σε ηλικία 17 ετών, προκειμένου –όπως διευκρίνισε ο ίδιος- να «κουβαλάει» παντού μαζί του τους γονείς του, όσο μακριά και αν βρίσκεται από την Αργεντινή.
Η καλύτερη φετινή εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε στον εκτός έδρας θρίαμβο της Γκλάντμπαχ επί της Κολωνίας (0-4). Ο Ραούλ Μπομπαντίγια πέτυχε δύο γκολ, ενώ έδωσε και μία ασίστ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του κατά την επιστροφή του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπορούσια Γκλάντμπαχ.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2010 αποβλήθηκε στον αγώνα με το Αννόβερο, γιατί κλώτσησε έναν αντίπαλό του. Κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο έβρισε τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης, ενώ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του ούτε στα αποδυτήρια, σπάζοντας μια τηλεόραση.
Διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα στο Ιντερνετ, όπου, μάλιστα, εμφανίζεται στην αρχική σελίδα φορώντας μόνο ένα παντελόνι. Δεν είχε και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους δημοσιογράφους στη Γερμανία, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν «σνομπ».
Αντίθετα, τόσο στην Ελβετία όσο και στη Γερμανία είχε συνάψει σχέσεις λατρείας με τους οπαδούς των ομάδων που αγωνίστηκε. Είναι από τους παίκτες που τους αρέσει να «παίζουν» με τον κόσμο, ενώ αρκετές φορές πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε ανεβαίνοντας στα κάγκελα μπροστά από τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού, Χαβιέρ Αγκίρε , θέλησε να τον καλέσει τον Απρίλιο του 2010 στην εθνική ομάδα, γιατί είχε πληροφορηθεί λανθασμένα ότι διέθετε μεξικάνικες ρίζες. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι η μητέρα του δεν είχε καμία σχέση με το Μεξικό.
Ο Αργεντινός επιθετικός είχε… μετατραπεί σε «μηχανή» των γκολ στην Ελβετία, σκοράροντας συνεχώς. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις οδήγησαν τους ανθρώπους της Μπορούσια Γκλάντμπαχ να δαπανήσουν ένα ποσό που ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν.
DNA
Ονοματεπώνυμο: Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια 
Εθνικότητα: Αργεντινός
Ημ. γέννησης: 18/6/1987
Υψος: 1,82 μ.
Βάρος: 82 κ.
Διεθνής: - 

Προηγούμενες ομάδες
2006-07 Κονκόρντια
2007-09 Γκρασχόπερς
2009-11 Μενχενγκλάντμπαχ

ΣΕΖΟΝ ΣΥΜΜ. ΓΚΟΛ
2006-07 28 18
2007-08 33 18
2008-09 13 8
2009-10 30 4
2010-11 14 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου