Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Οργή Άγκυρας για τις δηλώσεις Κ. Παπούλια - ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!

«Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου κ. Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβάσμιο θεσμό από τον οποίον εκστομίσθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

«Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο»

Η ανακοίνωση, εξεδώθη με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, Σερζ Σακισιάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στην γενοκτονία των Αρμενίων και τις σφαγές των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από τους Τούρκους, ο κ. Παπούλιας είχε δηλώσει: «Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο, Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό».

Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σημειώσει ότι η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ εάν δεν έφερε το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπούλια, αναφέρει επίσης:

«Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», και καταλήγει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».
ZOUGLA.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου