Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Βέροια: Διάρρηξη την ώρα που γινόταν καταγγελία για απόπειρα διάρρηξης!!!

Απίστευτου θράσους διάρρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε λογιστικό γραφείο, στο κέντρο της Βέροιας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Οι δράστες, αν και αναγνωρίστηκαν, παραμένουν ασύλληπτοι… Όμως, όπως προκύπτει, και να συλληθούν δεν πρόκειται να γίνει και κάτι…

Η απίστευτη υπόθεση εξελίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Βέροιας.  Ιδιοκτήτης καταστήματος παρατήρησε δύο άτομα να κινούνται περίεργα στην περιοχή  και να περιεργάζονται στην είσοδο λογιστικού γραφείου που βρίσκεται στο ισόγειο οικοδομής.
Τηλεφώνησε στην ιδιοκτήτρια του λογιστικού γραφείου η οποία έσπευσε στο γραφείο και τηλεφώνησε στην αστυνομία. Αστυνομικοί του Τ.Α. Βέροιας πήγαν στο σημείο, αλλά οι δυο περίεργοι τύποι είχαν εξαφανιστεί.
Η ιδιοκτήτρια του λογιστικού γραφείου θεώρησε σκόπιμο  να μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και να καταγγείλει το γεγονός της απόπειρας διάρρηξης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε.
Την ώρα που βρισκόταν στην αστυνομία και κατήγγειλε την απόπειρα, στο γραφείο γινόταν κανονική διάρρηξη!!!
Οι δράστες περίμεναν να κλείσουν τα καταστήματα και μέρα μεσημέρι, έσπασαν την πόρτα με λοστό, αποσύνδεσαν τα καλώδια από τον υπολογιστή, το φαξ και τις άλλες συσκευές τις οποίες προφανώς είχαν σκοπό να κλέψουν και έκαναν άνω-κάτω το γραφείο αναποδογυρίζοντας όλα τα συρτάρια…
Τελικά αποχώρησαν με λεία το «ποντίκι» του υπολογιστή, δυο «στικ» με αδιάφορο υλικό και κάποια στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!!

Η ιδιοκτήτρια επιστρέφοντας στο γραφείο διαπίστωσε ότι η επαπειλούμενη διάρρηξη είχε γίνει πραγματικότητα…
Αυτή τη φορά κατήγγειλε στην αστυνομία, διάρρηξη κι όχι απόπειρα διάρρηξης…
Τότε ενημερώθηκε για τα «δικαιώματά» της.
Σύμφωνα με το νόμο, για να υποβάλει μήνυση έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 10 ευρώ…
Μάλιστα ο αξιωματικός τη συμβούλεψε, αν είχε σκοπό να υποβάλει μήνυση, ότι έπρεπε να το κάνει σύντομα, γιατί σε ένα μήνα το σχετικό παράβολο θα γίνει 100 ευρώ!!!!

Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι στο ίδιο διάστημα έγινε απόπειρα διάρρηξης σε κρεοπωλείο που βρίσκεται κοντά στα λογιστικό γραφείο, αλλά οι δράστες μάλλον αποθαρρύνθηκαν γιατί εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα ήταν η σύζυγος του κρεοπώλη.
Πιθανότατα οι ίδιοι, το ίδιο διάστημα, επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα βίντεοκλαμπ κι ένα κατάστημα αθλητικών ειδών, τα οποία βρίσκονται 100 περίπου μέτρα από το λογιστικό γραφείο!!!

Σύμφωνα με μια πρώτη διασταύρωση πληροφοριών, οι δυο «περίεργοι» τύποι αναγνωρίστηκαν….
Ο ένας στο παρελθόν απασχόλησε τις αρχές για κλοπές και διαρρήξεις και αποφυλακίστηκε πρόσφατα… Μάλιστα στο παρελθόν διέρρηξε το κατάστημα αθλητικών ειδών, το οποίο επιχείρησε και πάλι να διαρρήξει, ανεπιτυχώς αυτή τη φορά…
Ο άλλος έχει απασχολήσει για χρήση ναρκωτικών ουσιών…

Πάντως η αναγνώρισή τους ουδόλως φαίνεται να βοηθάει την υπόθεση. Από τη στιγμή που δεν πιάστηκαν «επ’ αυτοφώρω» με τα κλοπιμαία επάνω τους, δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Αλλά και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι αυτοί έκαναν τη διάρρηξη, αν εντοπιστούν, αν συλληφθούν και αν παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, θα αντιμετωπίσουν μια κατηγορία διάρρηξης και κλοπής αντικειμένων αμελητέας αξίας… «Σιγά τα ωά», δηλαδή…..

Όσο για τον πολίτη που έπεσε θύμα διάρρηξης ή τους πολίτες που ενδεχομένως πέσουν κι αυτοί θύματα της δραστηριότητάς τους, για να υποβάλλουν μήνυση και να βρούνε το δίκιο τους, πρέπει σήμερα να πληρώσουν παράβολο 10 ευρώ το οποίο σε ένα μήνα θα κοστίζει 100 ευρώ…
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!
verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου