Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ.


Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μέσω της επιλογής προσώπων που θα στελεχώσουν το ηγετικό σχήμα του κόμματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε «γενικό προσκλητήριο» στα στελέχη του κόμματος και προχώρησε σε οργανωτικό ανασχηματισμό της «σκιώδους κυβέρνησης» με πρόσωπα από όλες τις πτέρυγες.
Με προφανή διάθεση να διατηρήσει την ισορροπία στο εσωτερικό του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς, τοποθέτησε «ντορικούς» βουλευτές στο σχήμα αλλά και μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή.
Συγκεκριμένα:
• Οι «ντορικοί» Θ. Γιαννόπουλος, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Καραγούνης, κ. Χατζηδάκης μπαίνουν στην ηγετική ομάδα
• Νεότερα στελέχη τοποθετούνται δίπλα σε παλιότερα και δοκιμασμένα, όπως ο κ. Καντερές και η κ. Βόζενμπεργκ
• Οι πάλαι ποτέ… «αντάρτες» θα συνεργαστούν με πιστούς στρατιώτες της παράταξης όπως ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο Γ. Γιακουμάτος, με τον Κ. Γκιουλέκα και τον Χ. Σταϊκούρα

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος, Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τον τομέα των Εξωτερικών με αναπληρωτή τον Κ. Γκιουλέκα.
Τον τομέα Άμυνας αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας ενώ τους τομείς Εργασίας και Ανάπτυξης θα πάρουν δύο τεχνοκράτες των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά.
Επίσης, καθιερώνεται τομέας Μ.Μ.Ε., με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου.
Οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Αβραμόπουλος και Δήμος παραμένουν.
Στον τομέα Δικαιοσύνης μετακινείται ο μέχρι σήμερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, με αναπληρωτή τον Κώστα Καραγκούνη.
Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, από υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης, μετακινείται ως ένας από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους.
Ο Θανάσης Νάκος αναλαμβάνει τον τομέα Προστασίας του Πολίτη ενώ στο ηγετικό σχήμα επανέρχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που καλείται να αναλάβει τον τομέα της Παιδείας.
Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο οι φήμες (για προφανείς λόγους) ήθελαν να αναλαμβάνει χρέη Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, παραμένει στον τομέα Περιβάλλοντος με αναπληρωτές του Νίκο Καντερέ και Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στον τομέα της Υγείας τοποθετείται ο Θανάσης Γιαννόπουλος με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο ενώ στον αντίστοιχο της Εμπορικής Ναυτιλίας παραμένει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Γραμματέας της Κ.Ο. παραμένει ο Κώστας Τασούλα με αναπληρώτρια την Ελίζα Βόζενμπεργκ. Την ίδια ώρα, τομεάρχης Ανάπτυξης παραμένει ο Κωστή Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου