Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τέλος Εποχής στη Τυνησία!

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Τυνησίας........

τρεις ημέρες μετά από την πτώση του πρώην προέδρου Μπεν Άλι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ρόιτερς, τρεις Τυνήσιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν θέσεις στη νέα κυβέρνηση, ενώ οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών θα κρατήσουν τα υπουργεία τους.

Χθες, ο στρατός της Τυνησίας εισέβαλε στο προεδρικό μέγαρο στην Καρχηδόνα, όπου είχαν καταφύγει μέλη της προεδρικής φρουράς του Μπεν Άλι.

Μετά την πτώση του προέδρου Μπεν Αλι, πολλά επεισόδια βίας σημειώνονται τις νύχτες από ενόπλους πολιτοφύλακες σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Τύνιδα, τα οποία αποδίδονται σε ανθρώπους του πρώην προέδρου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας ανηψιός του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, ο Καΐς Μπεν Αλι, συνελήφθη από το στρατό, στην πόλη Μσάκεν της κεντρικής χώρας, μαζί με δέκα ακόμα άτομα που "πυροβολούσαν αστυνομικά οχήματα".

Στο μεταξύ, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο γάλλος φωτορεπόρτερ Λικά Ντολέγκα, για τον οποίο τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν χθες ότι πέθανε.  Ο φωτορεπόρτερ του European Pressphoto Agency, τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι από δακρυγόνο την Παρασκευή στην Τύνιδα ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο φωτορεπόρτερ του EPA, στο οποίο ανήκει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τη νύχτα και το Σάββατο το πρωί τέθηκε σε τεχνητό κώμα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου