Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ομηρία 40 εμπόρων μέσα σε λεωφορείο στην Ξάνθη

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά περιστατικά χρονικά γεγονός συνέβη αργά το βράδυ της Κυριακής λίγο έξω από την Ξάνθη, όταν πραγματοποιήθηκε ομηρία 40 εμπόρων και επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.

Το λεωφορείο είχε σταματήσει σε γνωστό ζαχαροπλαστείο, λίγο έξω από την Ξάνθη, κάνοντας προγραμματισμένη στάση. Όταν επέστρεψαν, μέσα στο λεωφορείο δεν ήταν όμως μόνο οι επιχειρηματίες. Υπήρχαν και δύο άγνωστοι, που ήταν ένοπλοι. Ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος χειροβομβίδα!!!

Όπως αναφέρει το μπλογκ thrakilive, οι δράστες ζήτησαν από τον οδηγό να ξεκινήσει κανονικά το λεωφορείο και να συνεχίσει το ταξίδι. Πέντε χιλιόμετρα παρακάτω τους περίμεναν άλλοι δύο συνεργοί τους, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν καλάσνικοφ.

Η ομηρία έληξε με τους επιχειρηματίες να δίνουν στους δράστες ό,τι έχουν και δεν έχουν από χρήματα και τιμαλφή επάνω τους (και δεν είχαν και λίγα). Οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Μέχρι και αυτήν την ώρα οι επιχειρηματίες δίνουν καταθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, από την οποία είναι φειδωλές οι πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου