Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεκάδες νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση στη Μόσχα

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 4.30 στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας κοντά στο χώρο της παραλαβής των αποσκευών στην αίθουσα άφιξης των διεθνών πτήσεων.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 20 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα,

Σύμφωνα με ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλούνται ρωσικά ΜΜΕ, πρόκειται για διπλή βομβιστική επίθεση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δύο καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν την ώρα που η αίθουσα ήταν γεμάτη κόσμο.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι η ισχύς της μιας έκρηξης ισοδυναμεί με 5 κιλά ΤΝΤ και ότι η βόμβα διασποράς περιείχε μεταλλικά αντικείμενα προκειμένου να προκαλέσει περισσότερα θύματα.

Στον σταθμό επιβίβασης και αποβίβασης του αεροδρόμιου υπάρχει πυκνός καπνός στο σημείο και σύμφωνα με εκρόσωπο του υπουργείου Υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα σωστικά συνεργεία να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες. Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου χρειάστηκε να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο κοντά στο χώρο παραλαβής αποσκευών προκειμένου οι επιβάτες να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια. Η αρχική έρευνα υποδεικνύει ότι πιθανώς η έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή καμικάζι και υπάρχουν αναφορές ότι εντοπίστηκε ανάμεσα στο πλήθος, ενώ το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για βόμβα που έφτασε μέσα σε μία από τις βαλίτσες. Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αρχές αναζητούν τρία άτομα που είναι ύποπτα για την έκρηξη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 80 ομάδες διάσωσης ενώ η εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση.

Η αστυνομία της Μόσχας έχει εκδώσει σήμα κινδύνου για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρώτευσα και οι αρχές ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις στα αεροδρόμια Vnukovo και Sheremetyevo και στο μετρό.

Οι διεθνείς πτήσεις που φθάνουν στο αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια της Μόσχας
REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου