Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:Πατάτες φούρνου γεμιστές

Πατάτες φούρνου γεμιστές
ΥΛΙΚΑ
8 μέτριες πατάτες  καλοσχηματισμένες με τη φλούδα τους
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 πράσο σε ροδέλες......

2/3 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλ. σάλτσα ντομάτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουρτσίζουμε  και πλένουμε καλά τις πατάτες . Βράζουμε τις πατάτες  αλ ντέντε. Κόβουμε ένα καπελάκι στις πατάτες και τις αδειάζουμε ελαφρώς από τη σάρκα τους . Σοτάρουμε τα πράσα και την πιπεριά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και όταν πάρουν χρώμα βάζουμε  και το κιμά. Μετά από λίγο καρυκεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας  και 1 φλ. νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τις πατάτες με το κιμά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς .

1 σχόλιο: