Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλυπτήρια του MINI All4 Racing

Σε ένα χιονισμένο τοπίο, στο Trebur της Γερμανίας -κοντά στη Φρανκφούρτη-, έγιναν την Παρασκευή 10/12 τα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου MINI All4 Racing το οποίο ετοίμασε η ομάδα Monster Energy X-raid για το επερχόμενο Rally Dakar που θα διεξαχθεί στα εδάφη της Αργεντινής και της Χιλής από την 1η μέχρι και τις 16 Γενάρη 2011.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο αγωνιστικό, το οποίο θα οδηγήσουν στον σκληροτράχηλο αγώνα ο Guerlain Chicherit με τον συνοδηγό του Michel Périn, κινείται από έναν 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα με διπλό τούρμπο που αποδίδει 315 ίππους και 700 Nm ροπής. Πρόκειται για το ίδιο μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιεί η BMW X3 CC προδιαγραφών 2011.

«Το πρώτο μικρό τεστ που κάναμε ήταν συναρπαστικό για μένα και άφησε υποσχέσεις», δήλωσε ο ενθουσιασμένος ο Chicherit και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ για τις επόμενες δοκιμές που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Γαλλία. Με τον ισχυρό κινητήρα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του MINI All4 Racing έχουμε καλή ευκαιρία για τον αγώνα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας και εμπνευστής του project, Sven Quandt, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις πρώτες δοκιμές: «Παρότι τα περιθώρια εξέλιξης ήταν πολύ στενά τα καταφέραμε! Έχουμε ένα όχημα εκτός δρόμου, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό. Το MINI All4 Racing προσφέρει εξαιρετικό χειρισμό, μεγαλύτερη ευκολία στο service, ενώ χάρη στη συνεργασία μας με την BMW Motoren GmbH στον τομέα του κινητήρα, αυξήσαμε τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα του κινητήρα».

Το 2ήμερο 13-14 Δεκεμβρίου το MINI All4 Racing θα βρεθεί στη Γαλλία για δοκιμές και εν συνεχεία θα ταξιδεύει αεροπορικώς για το Buenos Aires για να περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Tεχνικά χαρακτηριστικά:
Μέγιστη ιπποδύναμη: 315 ίπποι
Μέγιστη ροπή: περίπου 700 Nm
Χωρητικότητα κινητήρα: 3.000 κ. εκ.
Διαστάσεις (μήκος/πλάτος/ύψος): 4.377mm / 1.994mm / 1.966mm
Χωρητικότητα δοχείου καυσίμων: περίπου 420 λίτρα
Πηγή:ethnosonline 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου