Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη πορεία της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια

Μαζική συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι που πραγματοποίησε χθες στα Σκόπια το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM).
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης -πάνω από 80.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές......





- διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων και κατέληξαν μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ, με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά πια - Αγωνίσου για το μέλλον σου».


Ο αρχηγός του SDSM Μπράνκο Τσερβένκοφσκι επανέλαβε το αίτημα του πρόωρες εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ότι βύθισε τη χώρα και τους πολίτες σε οικονομικό μαρασμό και εξανέμισε κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του τόπου.


Ο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την στασιμότητα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της χώρας και για την «κατάλυση», όπως ανέφερε, του κοινωνικού κράτους. Επέκρινε επίσης τον Γκρούεφσκι για νεποτισμό και «υπόνομευση της Δημοκρατίας», μέσω ενεργειών εκφοβισμού των πολιτών και των εργαζόμενων του δημοσίου τομέα και της άσκησης πιέσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την ένταση, εξ΄αιτίας της παρουσίας μεγάλης αστυνομικής δύναμης, που προκλήθηκε πριν δέκα ημέρες μπροστά στις εγκαταστάσεις του ομίλου του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ και τρεις ημερήσιες εφημερίδες και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι.


Η αντιπολίτευση, όπως και ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προσφεύγει σε μεθόδους «αστυνομοκρατίας» επιχειρώντας να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή στο εσωτερικό.


Από την πλευρά της, η κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες αυτές και αιτιολόγησε την παρουσία της αστυνομίας ως «συνδρομή» στους επιθεωρητές της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος που πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχειρήσεις που συστεγάζονται με τα ΜΜΕ που ελέγχει ο κ.Ράμκοφσκι, μετά από βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου