Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Φονικός χειμώνας !!

Ακόμα πέντε Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου από το κρύο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου σε 52, όπως δήλωσε το κυβερνητικό κέντρο ασφάλειας. 
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Εκπρόσωπος του κέντρου δήλωσε ότι 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την έκθεση στο κρύο τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου. Δεκαπέντε είχαν πεθάνει το Νοέμβριο. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει. 

Στο Βέλγιο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω του χιονιού, την ώρα που νέες χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου των δημόσιων υπηρεσιών της Βαλονίας. 

Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Βαλονία και συγκεκριμένα στη Λιέγη, τη Σαρλερουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ. 

Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στην Τούζλα της Βοσνίας, όταν κατέρρευσε το σπίτι τους μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τα Βαλκάνια τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε ο εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας. 

Το πρώτο θύμα, μία γυναίκα 48 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού λίγο μετά την κατάρρευσή του, ενώ ο σύζυγός της κατάφερε να σωθεί με μόνο ελαφρά τραύματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία ιατρική πηγή. Έπειτα από προσπάθειες πολλών ωρών οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν νεκρούς δύο ακόμα ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού, τον γιο του πρώτου θύματος και μία ηλικιωμένη γυναίκα, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο. 

Η μονοκατοικία είχε παρασυρθεί περισσότερα από 100 μέτρα προτού βυθιστεί στη λάσπη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fena. Πολλά άλλα σπίτια απειλούνται επίσης στην περιοχή. 

Η ανατολική Βοσνία έχει πληγεί περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ντρίνα.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, αγνοούνται στη Βουλγαρία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα και οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Από παράκαμψη διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπόσκαψη σημείου στον Στρυμώνα και την κατάρρευση τμήματος του διεθνούς δρόμου Ε79, στην περιοχή Κρέσνα, 60 χιλμ. από τα ελληνικά σύνορα. Αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο  παρασύρθηκε, στο σημείο, από το ορμητικό νερό και ο οδηγός του εξακολουθεί αγνοείται.

Αγνοούνται επίσης άλλα επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά, τα οποία βρίσκονταν σε σπήλαιο, κοντά στο χωριό Μπόσνιεκ δυτικά της Σόφιας. Το σπήλαιο πλημμύρισε από τον όγκο του βρόχινου νερού. Πυροσβέστες και ειδικευμένες εταιρίες προσπαθούν να διευρύνουν με βαριά μηχανήματα την είσοδο της σπηλιάς, ώστε να φύγει ταχύτερα το νερό. Παράγοντες της Πολιτικής Άμυνας ελπίζουν πως, δεδομένου ότι το σπήλαιο είναι μεγάλο, οι αγνοούμενοι πιθανότατα κατάφεραν να προστατευτούν σε ασφαλές σημείο του. Εξαιρετικά δύσκολη είναι, εξάλλου, για περίπου 200 σπιτικά στη δυτική και νοτιοδυτική Βουλγαρία, που πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού και κατέφυγαν για βοήθεια στα σωστικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της χώρας, οι βροχοπτώσεις σταδιακά περιορίζονται.

Πηγή: msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου