Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

"Μαύρες" γιορτές για τους Υπουργούς!! - ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ !!!

«Μαύρες γιορτές» περνούν στην κυβέρνηση οι υπουργοί με τη σκέψη και το βλέμμα στραμμένο στις δύσκολες 90 ημέρες που έρχονται.‘Ολοι αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα και το κυριότερο, εφόσον τα νομοσχέδια περάσουν, αν θα καταφέρουν τελικά να υλοποιηθούν και να φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, είναι το ενδεχόμενο στο επόμενο εξάμηνο να υπάρξουν εκλογές.
Πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο newscode, επισήμανε: «Βλέπω ό,τι έπαθε ο Αλογοσκούφης και ο Δούκας, να το παθαίνουμε κι εμείς… Ο κόσμος θα μας πάρει όχι με τις πέτρες αλλά με τις καραμπίνες. Δεν φεύγει από το μυαλό μου η εικόνα του Χατζηδάκη. Αρκετοί από εμάς θα ξαναδούμε τη Βουλή μόνο με το κιάλι»…
Η φράση αυτή είναι ενδεικτική για το τι πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ για το άμεσο μέλλον. Θεωρούν πως είναι αδύνατον να επιτύχει το πρόγραμμα “fast change”, όπως το λένε «χαϊδευτικά» τα μέλη της Τρόικα και πως η περίφημη τέταρτη δόση θα παραμείνει στα «συρτάρια» μέχρι νεωτέρας, γεγονός το οποίο ουσιαστικά σημαίνει και το «τέλος» όλων των προσπαθειών για την αποφυγή της πτώχευσης.
Φυσικά, κάτι τέτοιο θα έχει ως επακόλουθο την προκήρυξη εκλογών εκ μέρους του πρωθυπουργού και με μια «μερική» ή «ολική» χρεωκοπία στην πλάτη, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αναμένονται να φτάσουν σε επίπεδα προ του 1981.
Εξάλλου, η πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού έδειξε ξεκάθαρα τι ακριβώς συμβαίνει εντός του κυβερνόντος κόμματος. Οι βουλευτές είπαν «ναι» και ψηφίστηκε αλλά με μεγάλες αντιδράσεις και κυρίως λόγω του φόβου να μην υπάρξουν εκλογές.
Πίστεψαν ότι είναι ο μόνος δρόμος για την αναστροφή του κλίματος, κάτι το οποίο μάλλον μοιάζει με τον ηρωικό Δον Κιχώτη του Θερβάντες να επιτίθεται εναντίον των «τεράτων-ανεμόμυλων» (αγορές) για να εντυπωσιάσει τη Δουλτσινέα (Τρόικα).
Δυστυχώς, το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το καθοριστικότερο. Και αυτό, γιατί όλες οι αλλαγές και όλα όσα πρέπει να γίνουν -βάσει του Μνημονίου- ανήκουν στη διαδικασία του «εδώ και τώρα», εμπεριέχοντας εκ των πραγμάτων το στοιχείο της βίας. Της βίαιης προσαρμογής.
Πολλοί πολίτες θα ξυπνήσουν ένα πρωϊνό και μέσα σε ώρες θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν, αντιμετωπίζοντας μια νέα κατάσταση η οποία έλαβε χώρα με πραξικοπηματικό τρόπο, μιας και η κυβέρνηση διαθέτει τα μέσα και τον τρόπο του δικαιώματος επί «ζωής και θανάτου», χωρίς βέβαια να έχει την εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο.
Μόνιμη επωδός του Μαξίμου για τη δικαιολόγηση των πράξεών του είναι: «για το καλό σας». Όμως δεν έχει γίνει στη χώρα ούτε ένα δημοψήφισμα, ούτε μια έγκριση τόσο σημαντικών αποφάσεων από τον -κατά τους συνταγματικούς και ηθικούς νόμους- κυρίαρχο αυτής της χώρας, τον ελληνικό λαό.
Και όπως φαίνεται, αυτή η προκλητική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στα "θέλω" των Ελλήνων, θα επιφέρει την εξωτερίκευση της λαϊκής οργής ή επί την καθομιλουμένη: «την έκρηξη του καζανιού που βράζει».
Όσο και αν προσπαθήσουν να το κρύψουν έντεχνα μέσα από το κυβερνόν κόμμα, γνωρίζουν άριστα πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και περιμένουν απλά το πότε θα ανακοινωθεί η προσφυγή στις κάλπες. Πριν ή μετά τον Μάρτιο.
Είναι φυσικά κάτι περισσότερο από εμφανές πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε «αντάρτικο» στην κυβέρνηση από υπουργούς και στελέχη που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη συμπάθεια του λαού και κατ’ επέκταση και την βουλευτική τους έδρα. Όμως, ακόμη και για τον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται πως έφτασε η ώρα της ολοκλήρωσης της πολιτικής του ωριμότητας.
Διότι ο πρωθυπουργός κατάλαβε ένα πράγμα που αφορά την πολιτική. Όταν σου προσφέρουν ένα «μήλο» (εξουσία), πρέπει να το κοιτάς και από τις δύο πλευρές γιατί αυτή που δεν είδες μπορεί να ήταν χαλασμένη. Και ο Κώστας Καραμανλής, πρόσφερε ένα «μήλο» στον Γιώργο Παπανδρέου που η μια του πλευρά είχε «σαπίσει»…

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου