Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Καλή ιδέα να διεξαχθεί το Μουντιάλ τον Χειμώνα»

Υποστηρικτή στο πρόσωπο του Φάμπιο Καπέλο βρήκε η ιδέα του Μισέλ Πλατινί σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 το χειμώνα, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.
Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας πιστεύει πως οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι απαγορευτικές για να παιχτεί ποδόσφαιρο, καθώς αυτές το καλοκαίρι αγγίζουν και ξεπερνούν τους 45 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, πρότεινε.....
 το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, όταν το «χρήμα μιλάει» -και οι Σεΐχηδες διαθέτουν πολύ από αυτό-, μπορεί να κάνει πολλά και ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση κλιματισμού σε κάθε γήπεδο. Έτσι, η θερμοκρασία σε κάθε στάδιο δεν θα ξεπερνά τους 27 βαθμούς και κάτι τέτοιο θα επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας ηλιακής ενέργειας και μάλιστα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!
Την ίδια άποψη με τον Πλατινί έχει και ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός υποστηρίζει ότι τα στάδια με τον κλιματισμό δεν θα είναι αρκετά για την καταπολέμηση της υψηλής θερμοκρασίας, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να βγουν έξω από το ξενοδοχείο, πράγμα αδιανόητο για τον ίδιο.

«Δεν θα είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να μένουν όλη την ημέρα μέσα στο ξενοδοχείο, καθώς δεν θα μπορείς να πας πουθενά αλλού. Είναι μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για την προπόνηση, αλλά και όταν θέλεις να βγεις, καθώς όλη την ημέρα μέσα στο ξενοδοχείο δεν θα μπορείς να πάς πουθενά αλλού, ούτε να κάνεις κάτι άλλο» είπε αρχικά ο Καπέλο και συμπλήρωσε:

«Όταν μένεις κάπου για πολύ καιρό, χρειάζεσαι χρόνο να χαλαρώσεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό, όχι μόνο να γυμνάζεσαι και να παίζεις. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να αγωνιστούμε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο».
ZOUGLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου