Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τσουνάμι μετατάξεων στο Δημόσιο


«Να προβούν σε αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών», ζητά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των Υπουργείων και των ΝΠΔΔ το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την καταγραφή των πραγματικών αναγκών αλλά και του πλεονάζοντος προσωπικού.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με σχετική εγκύκλιο που συνοδεύεται με τον τίτλο: «Αξιοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης» σηματοδοτεί την απαρχή για «Καλλικράτη» και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ζητά:  «Να προβούν σε αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών τους, δηλ. σε καταγραφή των κλάδων και των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και των κλάδων και των ειδικοτήτων που απασχολούν προσωπικό το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς»
Μέσω της εγκυκλίου το ΥΠΕΣ δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων το οποίο ολοκληρώνεται με την ηλεκτρονική αποστολή των στοιχείων έως την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή αφορά τους υπαλλήλους που υπάγονται στον Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ν. 3528/2007, ΦΕΚ 26/Α’).
Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το νοσηλευτικό προσωπικό των αντίστοιχων ιδρυμάτων θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος με πρωτοβουλία των αρμόδιων Υπουργείων.
Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των κενών οργανικών θέσεων και των αναγκών σε ανθρώπινο προσωπικό που θα έχει αποσταλεί στο Υπουργείο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν σαρωτικές μετατάξεις μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό να καλυφθούν οι υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει πως η νομοθεσία για τις μετατάξεις παρουσιάζει αρκετές ασάφειες και σημαντικά κενά. Ως εκ τούτου δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις του προσωπικού. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ επεξεργάζονται νομοθετική πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Βουλής εντός του Ιανουαρίου και σκοπό έχει να διευκολύνει την μετακίνηση των υπαλλήλων.
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου