Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ξαφνική αλλαγή ξενοδοχείου για τον Στρος Καν - Δεν θα μείνει στη Μ.Βρετανία

Σε συννενόηση με τις ελληνικές αρχές η ασφάλεια του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ αποφάσισε τελευταία στιγμή να ακυρώσει την διαμονή του σε ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας και να μην ανακοινωθεί ο νεος τόπος που θα καταλύσει εκείνος και οι συνεργάτες του.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Τόσο τα χθεσινά επεισόδια όσο και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια έκαναν απ' οτι φαίνεται απαγορευτική την διαμονή του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, θεωρείται βέβαιο οτι στις δημόσιες δηλώσεις του θα μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τους έλληνες και την προσπάθειά μας να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.

Δεν παύει όμως να ηγείται του πιο σκληρού χρηματοπιστωτικού οργανισμού του πλανήτη που έχει δώσει δείγματα γραφής απέναντι σε χώρες που έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας. Τα δυο πρόσωπα που θα παρουσιάσει ο Στρος Καν έχουν να κάνει και με το γεγονός οτι επιθυμεί διακαώς να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Θα τον υποδεχθούν με συλλαλητήρια


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν το απόγευμα κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα.
 
Ο κ. Στρος-Καν θα έχει συνάντηση στις 2:15 μ.μ. με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.
 
Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών». Επίσης, στις 7 διοργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
 
Ανεπιθύμητους στη χώρα μας χαρακτηρίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς τον κ. Στρος-καν και την τρόικα, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αρνείται να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή όπου αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει και αυτός στην Αθήνα την Πέμπτη.
 
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της κ. Γιώργου Πεταλωτή, σημειώνει ότι οι κρίσιμες διεθνείς επαφές που έχει ο πρωθυπουργούς αυτήν την εβδομάδα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους κ.κ. Στρος-καν και Ρεν, έχουν ως στόχο να εμπεδώσουν «το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πρέπει να σας θυμίσω, σε όλους, ότι δεν ήρθαν αυτοί σ’ εμάς, εμείς προστρέξαμε σε αυτούς. Καλό θα ήταν και να τους ακούσουμε, αλλά βασικότερο όλων, να μας ακούσουν».
Πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου