Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δήμος Δέλτα: Στο επίκεντρο η διάσωση Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα

Εταιρεία σεκιούριτι, δημοτικοί αστυνομικοί μέχρι και κάμερες, «επιστρατεύονται», από το Δήμο Δέλτα, στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών και ογκωδών αντικειμένων στην περιοχή του Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα.

Η κατάσταση είναι τραγική τα φαινόμενα απόρριψης μπαζών και στερεών αποβλήτων γίνονται σε καθημερινή βάση, τονίζει η δημοτική αρχή.
Ως εκ τούτου από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν περιπολίες μέσα στο Δέλτα από τη δημοτική αστυνομία και έλεγχοι από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, ομάδες της οποίας φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν κάθε τι ύποπτο.
Επισημαίνεται ότι την ίδια στιγμή, η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το έντονο πρόβλημα της δυσοσμίας από τη λειτουργία των βιομηχανιών, τον βιολογικό καθαρισμό, τη λυματολάσπη που συσσωρεύεται στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ αλλά και ειδικά από τη δραστηριότητα των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν παράγωγα πετρελαίου.
Αυτοψία σε εργοστάσια και εργασιακούς χώρους της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης έκανε ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, δήμοι, βιομηχανίες και επιστημονικοί φορείς συγκρότησαν «κοινό μέτωπο» ώστε μια ειδική ομάδα να καταγράψει όλες τις βιομηχανίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, να διερευνήσει ποια υλικά χρησιμοποιούν ώστε να γνωρίζει τι ουσίες ενδέχεται να διοχετευτούν στο περιβάλλον, να πραγματοποιεί μετρήσεις και να ενημερώνει τις βιομηχανικές μονάδες για περιστατικά ρύπανσης και κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής της.
Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου