Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις σε ΟΤΑ

Σε τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση προκηρύξεων για την πρόσληψη 3.979 εποχικών υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας. Πρόκειται για τις πρώτες εγκρίσεις που έγιναν από την αρμόδια υπουργική επιτροπή και αφορούν την κάλυψη αναγκών σε 134 δήμους και νομικά πρόσωπα αυτών.

Στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τα ποσοστά ανεργίας έχουν χτυπήσει κόκκινο, ξεκίνησε με την υποβολή προτάσεων από τους τοπικούς φορείς η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αναμένεται να δώσει δουλειά σε 6.000 ανέργους της περιοχής. Συνολικά όμως, το νέο πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε 80.000 ανέργους όλης της χώρας.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2011, ενώ θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής. Οσοι απασχοληθούν στα νέα προγράμματα για πέντε μήνες θα αμείβονται με 625 ευρώ τον μήνα και θα έχουν πλήρη ασφαλιστική-συνταξιοδοτική κάλυψη μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως είναι τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις κ.ά. με τους συμπράττοντες φορείς (ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα κ.λπ.).

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς (κοινωφελείς) τομείς όπως:

- Εργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών, όπως βαφή, συντήρηση και καθαρισμός κοινόχρηστων
κτιρίων, γηπέδων κ.λπ.

- Διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, ανακύκλωση, καθαριότητα παραλίων περιοχών,
καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κ.λπ.

- Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως κατ’ οίκον κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ.

- Κοινωνικές δράσεις, όπως κο
οινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού.

- Δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα
σχολεία φτωχών περιοχών.

- Εκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

- Δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.ά.

Η επιλογή θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, σύμφωνα με το οποίο προβάδισμα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και οι άνεργοι έως τριάντα ετών. Υπ’ όψιν λαμβάνονται επίσης εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, ενώ τα ονόματα των ωφελουμένων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

Οι νέες θέσεις απασχόλησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80.000 και θα καλυφθούν κυρίως μέσω της λίστας ανέργων που έχει στη διάθεσή του ο ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα 280 εκατ. ευρώ και η κάλυψη των πόρων θα γίνει κυρίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (80%) και από εθνικούς πόρους (20%) μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.


256 εποχικοί στην Κοζάνη
Στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά διακοσίων πενήντα έξι (256) ατόμων προχωρεί η Λ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αιανή, του νομού Κοζάνης. Οι 250 ευκαιρίες διατίθενται σε εργάτες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Μοναδικό προσόν διορισμού είναι το απολυτήριο παλαιού Δημοτικού, Γυμνασίου ή τριτάξιου Γυμνασίου. Επίσης, θα προσληφθούν και 6 σχεδιαστές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Γι’ αυτούς απαιτείται αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση: Λ’ ΕΠΚΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Τ.Κ. 50004, Κοζάνη, (τηλ. επικοινωνίας: 24610-98800). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει αύριο, 23 Μαΐου.


36 εποχικοί στον δήμο Πεντέλης

Ο δήμος Πεντέλης στην Αττική προκήρυξε την πλήρωση 36 νέων θέσεων ορισμένου χρόνου. Οι νέοι υπάλληλοι θα απορροφηθούν από τις κατηγορίες της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, 8 θέσεις αφορούν ΔΕ οδηγούς (επαγγελματική άδεια οδήγησης), 1 ΔΕ ηλεκτρολόγο (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), 2 ΔΕ μηχανικούς αυτοκινήτων (αντίστοιχο δίπλωμα ΙΕΚ) και 25 ΥΕ εργάτες καθαριότητας (απαιτούνται τα ελάχιστα τυπικά προσόντα). Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και αύριο 23 Μαΐου στη διεύθυνση: Καλαμπόκη 2α, Μελίσσια, Τ.Κ. 15127. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 21320-50077.


31 ευκαιρίες στην Ιεράπετρα Λασιθίου

ΤΗ δυνατότητα πρόσληψης σε 31 νέους υπαλλήλους προσφέρει ο δήμος Λασιθίου στην Ιεράπετρα, καθώς ήδη τρέχει ο σχετικός διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων. Θα προσληφθούν 7 ΔΕ οδηγοί, 2 ΔΕ χειριστές μηχανημάτων έργων, 1 ΔΕ υδραυλικός, 19 ΥΕ εργάτες και 2 ΥΕ εργάτες ύδρευσης, Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίες βάσει νόμου απαγορεύεται να ανανεωθούν. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών (πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών και άδειες επαγγέλματος) εκπνέει αύριο 23 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Λασιθίου στο τηλέφωνο 2842340319.

Απογραφή πληθυσμού και καταγραφή ανεργίας
Mια ακόμη «λυπητερή» ή ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ μας έφερε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Την ώρα που διεκπεραιώνει την απογραφή πληθυσμού, εξέδωσε την τελευταία ανακοίνωση για την «απασχόληση εργατικού δυναμικού της
χώρας». Το ποσοστό ανεργίας λοιπόν τον Φεβρουάριο του 2011 ανήλθε σε 15,9%, έναντι 12,1% τον Φεβρουάριο του 2010 και 15,1% τον Ιανουάριο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Φεβρουάριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.178.312 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 787.229 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.363.858 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 225.739 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (μείωση 5,1%) και κατά 89.272 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 2,1%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.952 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 30,1%) και κατά 30.435 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 4,0%).

Στις γυναίκες καταγράφεται ποσοστό ανεργίας 19%, από 15,3% που ήταν τον Φεβρουάριο του 2010, και στους άνδρες 13,5%, από 9,8%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις ηλικίες 15 - 24 ετών (40,4%) και 25 - 34 ετών (19,9%).Κατά περιφέρεια τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στο Νότιο Αιγαίο (32,7%), στη Δυτική Μακεδονία (23,9%) και στα νησιά του Ιονίου (22,4%), και τα χαμηλότερα στην Πελοπόννησο (11,7%), στο Βόρειο Αιγαίο (11,9%) και στη Στερεά Ελλάδα (13,2%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου