Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Προσλήψεις: 4.000 πυροσβέστες και 2.828 στο Δημόσιο

Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα κυρίως δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.

Το πράσινο φως για την πρόσληψη 2.828 νέων υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα άναψε η Τριμελής Επιτροπή Υπουργών. Ο μεγάλος όγκος των θέσεων (2.000) αφορά τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή ενέκρινε:

1. την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό) στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) (υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Η Επιτροπή της Πράξης υπουργικού συμβουλίου αποφάσισε την έγκριση πρόσληψης δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800) ατόμων εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών, Εργαστηριακών Συνεργατών και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων.

2. την πρόσληψη έντεκα (11) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους για την Ειδική Γραμματεία Δασών και τις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ως εξής:

α) ένα (1) άτομο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δασολόγων,

β) ένα (1) άτομο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δασοπόνων, γ) τέσσερα (4) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δασολόγων στη Σπάρτη δ) τέσσερα (4) άτομα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δασοπόνων για τη Δ/νση Δασών Πιερίας, το Δασαρχείο Καλαμπάκας, το Δασαρχείο Πάρνηθας, το Δασαρχείο Σπάρτης και ε) ένα (1) άτομο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δασολόγων για την Ειδική Γραμματεία Δασών,

3. την πρόσληψη τριών (3) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών στη ΔΕΣΕ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδο
ονίας (ΥΠΕΣΔΔ & ΗΛ. ΔΙΑΚ.) Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων,

4. την πρόσληψης έξι (6) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων με σύμβαση διάρκειας τριών (3) ετών,

5. την πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών στη Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ως ακολούθως:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Δασολόγων 1
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -Δασοπόνων 1
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -Χειριστής Η/Υ 1
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Εργατών 5


155 εποχικοί στην Α' ΕΠΚΑ
Αύριο, 9 Μαΐου, εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη 155 νέων εποχικών υπαλλήλων (με 7μηνη σύμβαση) στην Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αττικής. Οι ευκαιρίες διατίθενται από την κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 110 Ημερήσιους Φύλακες και 35 Νυχτοφύλακες και από την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε 10 Καθαριστές. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μακρυγιάννη 2-4, Τ.Κ. 11742 - ΑΘΗΝΑ, Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


33 συμβασιούχοι στη Ραφήνα
Ενισχύεται με 33 εποχικούς υπαλλήλους ο δήμος Ραφήνας με βάση τελευταία εγκριτική απόφαση του ΑΣΕΠ. Θα προσληφθούν 2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες, 10 ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρου, 17 ΥΕ Εργάτες και 4 ΥΕ Οδοκαθαριστές. Οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν συμβάσεις που βάσει νόμου δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τους 8 μήνες. Η εμπειρία, η πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ για την απόδειξη του χρόνου της ανεργίας και το πιστοποιητικό της εντοπιότητας των υποψηφίων είναι τα στοιχεία που θα παίξουν τον κυριότερο ρόλο στα κριτήρια πρόσληψης. Προβάδισμα επίσης στον διαγωνισμό θα έχουν και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2294321024.

29 ευκαιρίες στον δήμο Αίγινας
Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 29 υπαλλήλων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοίνωσε ο δήμος Αίγινας Αττικής. Οι νέες ευκαιρίες αφορούν τις εξής ειδικότητες: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 3 Οδηγοί Απορριμματοφόρου, Υποχρεωτική Εκπαίδευση: 20 Εργάτες Καθαριότητας, 1 Καταμετρητής ενδείξεων υδρομέτρων, 5 Εργάτες Υδρευσης. Μοναδικό προσόν διορισμού για τους ενδιαφερόμενους της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι το απολυτήριο παλαιού δημοτικού ή τριτάξιου γυμνασίου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει τη Δευτέρα 9 Μαΐου. Το κριτήριο της εντοπιότητας θα δώσει προβάδισμα διορισμού στους κατοίκους της Αίγινας. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 22973-20034.


Νέο ελληνικό Δημόσιο
Τέλος εποχής για το ελληνικό Δημόσιο; Ερώτημα που προκύπτει εν πολλοίς από την οικονομική κρίση της χώρας και την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων που θα μειώσουν περαιτέρω το δημοσιονομικό χρέος. Συγχρόνως, ένα ερώτημα που βγαίνει από τα χείλη εκατομμυρίων Ελλήνων που περιμένουν εδώ και δεκαετίες μεγαλύτερη ευελιξία, αξιοκρατία και ασφαλώς εξυπηρέτηση στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης έσπευσε να δώσει απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα ήθη και έθιμα
. Τι περιμένουμε λοιπόν με βάση τα όσα είπε ο πρώτος τη τάξει υπουργός; Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί και να ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ από το φθινόπωρο θα ισχύσει η επέκταση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης που είναι απογεύματα αργίας για τους ιδιωτικούς και να ξαναδούμε το ωράριο της Παρασκευής. Είναι σαν να προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους, δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά. Την περασμένη Τρίτη, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής τη ρύθμιση για το 40ωρο στο Δημόσιο.

Στο στόχαστρο των αλλαγών έχουν μπει φυσικά και οι προσλήψεις. Κατά τον κ. Ραγκούση, «δεν υπάρχει καμία ρουσφετολογική πρόσληψη», ενώ με την αναλογία 1 προς 5 για τις προσλήψεις «θα καταφέρουμε να έχουμε στο τέλος της θητείας 200.000 λιγότερους μισθοδοτούμενους με διάφορες μορφές από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε σύνολο 700.000, σύμφωνα με την απογραφή», μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου από τα 22 εκατομμύρια στα 16 εκατομμύρια ευρώ».

Οσον αφορά τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τακτοποιηθούν το αργότερο έως το 2013. Δραστικές αλλαγές με σκοπό να ανατραπούν παγιωμένες καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας…



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου