Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ SUV ΤΗΣ AUDI Q3


















Είναι μεγαλύτερο από το Q5 και… πολύ μεγαλύτερο από το Q7. Για την ακρίβεια, το Q3 είναι το τρίτο SUV της Audi και η παγκόσμια πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Σανγκάης. Οι πωλήσεις στη γερμανική αγορά θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο (από 29.900 € εκεί), ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το φθινόπωρο, με τις τιμές να κυμαίνονται στα επίπεδα της BMW X1, που θα αποτελέσει και τον βασικό αντίπαλο.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα συνδυάζει το δυναμικό προφίλ που χαρακτηρίζει κάθε πρόσφατο Audi με μία πιο «κουπέ» προσέγγιση, ενώ όπως είναι φυσικό η βασική συνταγή βασίζεται σε αμάλγαμα στοιχείων από τα Q5 και Q3. Αναφορικά με τις διαστάσεις (μήκος: 4,39 μ., πλάτος: 1,83 μ., ύψος: 1,60 μ.) το Q3 είναι περίπου τέσσερα εκατοστά κοντύτερο από το VW Tiguan. Από την άλλη στο εσωτερικό το ταμπλό παραπέμπει στην αντίστοιχη εικόνα του μικρότερου A1, ενώ το πορτμπαγκάζ προσφέρει από 460 έως 1.365 λίτρα.

Το Q3 βασίζεται στην πλατφόρμα του ανανεωμένου Tiguan και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη. Το σύστημα τετρακίνησης θα προέρχεται και αυτό από το Tiguan (με ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη Haldex) και θα συνδυάζεται με τρεις εκδόσεις κινητήρων: τις βενζινοκίνητες 2.0 TFSI με 170 και 210 ίππους αντίστοιχα και την πετρελαιοκίνητη 2.0 TDI με 177 ίππους. Η έκδοση με τους 170 ίππους θα προσφέρεται και ως προσθιοκίνητη, όπως και μία μικρότερη ντίζελ έκδοση με 140 ίππους που θα λανσαριστεί αργότερα. Ανάλογα με την έκδοση, τη μετάδοση αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο S tronic με επτά σχέσεις. Τέλος, αξίζει αν σημειωθεί πως το Q3 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Martorell κοντά στην Βαρκελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου